הבלוג של ורד פרן

veredchef2018

שפית | בעלת הסטודיו לבישול ולאירוח בשוק תלפיות בחיפה | סדנאות בישול | ארוחות שף | סיורים קולינריים | הבלוג יעסוק באוכל וטיולים ובעיקר בסיפורים מהחיים

עדכונים:

פוסטים: 11

עוקבים: 3

החל מינואר 2018

יש כאלה שהכול הולך להם בקלות, עד עכשיו הלך לי ממש קשה. אז החלטתי לצעוק את החלומות שלי ממש חזק, כדי שגם לי ילך בקלות. אז למי ששומע, בבקשה תעבירו את החלומות הלאה, כדי שנמצא את המישהו שיעזור לי להגשים את החלום.

28/01/2018

יש כאלה שהכול בא להם בקלות…..

מחליטים לפתוח עסק, והעסק מצליח בגדול

או איך שהחליטו שהם רוצים להיות שחקנים, ישר הופכים למפורסמים,

מפרסמים סדנה, ישר מתמלאת

רק לי נראה שהכול הולך אצלי קשה ?

גם למצוא רעיון לכתיבה מתבשל אצלי שבוע : איך אפתח ? מה אכתוב ? את מי זה יעניין ? מה יחשבו כשיקראו ? מה יגידו עליי ?  בישול ארוך, על אש קטנה

כי לא באמת מלמדים את זה בביה”ס : להתגבש עם עצמי מה אני רוצה לעשות שאהיה גדול ? לחלום חלומות ? רק באגדות. להגשים אותם ?

לפתוח את הסטודיו לקח לי בערך 4 עשורים, עד שהחלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים, להיות שפית, לקח לי 10 שנים. למדתי באוניברסיטה מדע המדינה וסוציולוגיה, ועיצוב ושיבוץ יהלומים ושיווק ופרסום בטכניון ועוד כמה דברים שאני לא זוכרת…

ואז רציתי ללמוד להיות שפית, כי אי אפשר להתחיל בלי להיות מקצועי, וכך עבר עוד עשור לפחות. למדתי ב”בישולים” בת”א, ועבדתי במסעדות, בבתי מלון וקייטרינג ועשיתי סטאג’ ונסעתי לחו”ל להשתלם ולמדתי גם לתואר הנחשף שף בארץ בבית הספר לתיירות בטבריה ( מכללת רימונים )

והייתי שכירה, צריך קצת לצבור ניסיון, כי אי אפשר ישר לרוץ ולהיות עצמאית. וגם נולדו לי השניים הקטנים, היה ברור לנו כמשפחה שאעבוד כשכירה. ואז עבדתי באברהמסון כמה שנים ובדן גורמה כמה שנים והבנתי שיש לי איזו שהיא אמירה, טביעת יד, משהו שהוא ייחודי רק לי : שימוש בחומרי גלם ייחודיים כמו דוחן, כוסמת ירוקה וטף. או לקחת חומרי גלם לגמרי רגילים ולעשות מהם משהו אחר : למשל בוטנים ותמרים יבשים ולהכין מהם גלידה ממש טעימה.

וממש רציתי להעביר אותו הלאה, ולמצוא את נוסחת הפלא : לשלב בין הבית והמשפחה לבין העסק לגמרי לא היה פשוט. מצאתי נוסחת ביניים : אלמד ואעביר סדנאות במקומות אחרים בלי לפתוח מקום. עבד מעולה כשנתיים. אבל העסק התפתח לכול מיני כיוונים שחייבו מקום, בסופו של דבר הקמתי את הסטודיו לבישול ולאירוח בחיפה במרכז שוק תלפיות.

הסטודיו

כשהקמתי את הסטודיו, חשבתי שלפחות ההקמה תעבור בקלות, כי תכננתי את הכול ממש מדוייק ולקחתי קבלן מקצועי. אבל בתור חלוצה במקום שהולך ומתפתח היו הרבה בעיות של תשתיות : ביוב, חשמל מים וטלפון, הכול חדש מאפס.

ואחרי שהקמתי מקום כזה מדהים מגיע השיווק וגם כאן קצת איטי. בסטודיו אני מקיימת :

סדנאות בישול וסדנאות שקשורות לבישול כמו טעימת יינות ובירה.

סיורים קולינריים בשוק תלפיות והסביבה

ארוחות שף וקייטרינג לאירועי בוטיק

שמיועדים לחברות וארגונים, לימי כיף וגיבוש לקבוצות וצוותים וגם לאנשים פרטיים שרוצים לחגוג ימי הולדת, מסיבות רווקות ואירועים מיוחדים עם המשפחה.

החלום שלי להעביר את התורה הלאה לקבוצות יותר גדולות של אנשים, חשבתי על טלויזיה, נשמע מופרך ?

אחרי הצילומים עם עמית אהרונסון לתכנית שלו על שווקים, נדבקתי בחיידק : זוויות צילום, תאורה, איזה צבעוניות, וקולות – מדיום אחר ממה שמכירים בד”כ. כ”כ חי ובועט.

לשם אני רוצה להגיע, להופיע בטלוויזיה. מי עוזר לי להגשים חלום ?

מי מכיר את המישהו שמכיר את המישהו שמחפש משהו מיוחד בתחום האוכל ? ויכול לעשות את הקישור ? את ההיכרות ?

כדי להגיע למישהו הזה אנא שתפו את החברים, המשפחה או את מי שאתם מכירים שיוכל לעזור.

קוראים לזה : שלח לחמך על פני המים. אז שלחתי שיהיה בהצלחה

עוד מהבלוג של ורד פרן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

נשארנו עם טעם של עוד

הי בנות, אוטוטו מסתיימת תקופה, נפגשנו לפני כחודשיים, 40 בנות, נשות עסקים, שבנק לאומי וסלונה בחרו מבין אלפים. והאמת, לא באמת ידענו לאן אנחנו הולכות. והם נתנו את התשתית : אולם אוכל לימודים דיגיטליים וצלמת אחת מופלאה :...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

רמלה, אוכל מעולם אחר

כשאתם מגיעים לרמלה, כבר בכניסה אופפת אתכם רוח של אווירה אחרת כל כך הרבה שמעתי על השוק הזה,  שהייתי חייבת לבוא לראות על מה כול הרעש, ויש הרבה רעש בשוק. מדוכן הפלאפל בכניסה ועד למסעדות לקראת סוף השוק, הכול היה מלא באנשים,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה