הבלוג של ורד פרן

veredchef2018

שפית | בעלת הסטודיו לבישול ולאירוח בשוק תלפיות בחיפה | סדנאות בישול | ארוחות שף | סיורים קולינריים | הבלוג יעסוק באוכל וטיולים ובעיקר בסיפורים מהחיים

עדכונים:

פוסטים: 11

עוקבים: 3

החל מינואר 2018

איך הגשמתי את החלום לפתוח סטודיו לבישול בשוק תלפיות בחיפה ? בין הבסטות של הפירות והירקות, בסביבה גברית, והלכלוך ברחובות

21/01/2018

היום אתם כבר יודעים, אחרי שקראתם את הפוסט הקודם, שאת אהבת הבישול וחדוות המטבח לא ירשתי מאמא שלי. תמיד שהגיעו חברים או משפחה התיישבו במטבח, לא בסלון כמצופה, אלא במטבח קרוב לאוכל. והרבה חוויות, צחוקים וזכרונות קרו במטבח. ההתלהבות מהאוכל, החוויה הכייף תמיד ריגשו אותי ואת הכייף הזה רציתי להעביר הלאה…. אך לא ידעתי איך ?

בין הבסטה של התפוחים לחצילים

עברו לי מחשבות לפתוח מסעדה, מה שנראה לי תמיד מחוייבות שגדולה עליי : להיות במקום אחד מהבוקר ועד הערב, ללא חופש בשבת וחג. ומה עם הילדים ? והמשפחה ? קשה לנהל ככה משפחה ולהסיע לחוגים וגם לטייל עם הילדים. וחופשות של ביה”ס זה שיא העבודה במסעדה. ולא מדברת בכלל על ההשקעה הכספית.

חשבתי על איך למצוא את נוסחת הפלא שתתאים לכולם : גם למשפחה, גם לי וגם ללקוחות ?

אז התחלתי בבית בקטנה : קצת לבשל מהבית לקייטרינג או בבוקר כשהילדים בביה”ס העברתי סדנת בישול. ואז, היתה דרישה לסדנאות גם אחר הצהריים. והריקושטים לא איחרו לבוא : כול הציוד של הסדנאות והקייטרינג הסתובב בבית ודרור לא אהב את זה בלשון המעטה. שיחות הטלפון והסדנאות בבית הפריעו לילדים, והם לא יכלו להביא חברים, ואת מפריעה להכין שיעורים ועוד ועוד…

אפשר להגיד שפתחתי את הסטודיו בגלל דרור בעלי. אחרי שנתיים של עצמאות ואינספור ארגזים מלאים בציוד, פשוט נמאס לו מהצפיפות והבלאגן. האמת זה כבר היה מצב של חוסר ברירה : או אני או הקייטרינג.

יצאתי לחיפושים, חיפשתי חלל מיוחד, שיהיה לו אופי וגם שיהיה מספיק גדול להכיל את כול הציוד שאפנה מהבית. רציתי מבנה אבן עם רצפות מצויירות של פעם, במבנים כאלה היו הרבה מדרגות שלא התאימו, כי היה צריך לסחוב את כול החומרי גלם הרבה מדרגות ללא מעלית.

בטיולים בחו”ל למדתי בישול ולפני הסדנה, השפית לקחה אותנו לסיור בשוק להכיר את חומרי הגלם המקומיים, משם הגיע הרעיון להקים את הסטודיו בשוק, בין הבסטות של הפירות והירקות.

ובגלל שלא מצאתי בית אבן ללא מדרגות, ניסיתי לשחזר את האופי של המבנה בסטודיו ששכרתי, בניתי את הכול מההתחלה : כולל חשמל ואינסטלציה וריצוף וציפויי הקירות בקרמיקה.

הסטודיו

בסטודיו אני מקיימת סדנאות בישול במגוון רחב של נושאים : איטלקי, אסייתי, בישול בריא, אוכל שוק ואוכל רחוב, ים תיכוני, ערבי, דגים ובשרים מחומרי הגלם הטריים שהשוק מציע, לחברות ארגונים לימי כיף וימי גיבוש אך גם לאנשים פרטיים שרוצים לחגוג ימי הולדת או מסיבת רווקות,

וכמו בחו”ל, גם סיורים קולינריים בשוק תלפיות : הולכים בשוק, שזה ממש אטרקציה לכול המקומיים שלא מבינים על מה המהומה ? השוק הוא מרקם עדין של תרבויות, דתות, ומסורות, שחיים זה לצד זה במשך שנים, והתפתח בו הוואי מיוחד, טועמים משפע המטעמים שהשוק מציע, ושומעים קצת על ההיסטוריה אך בעיקר סיפורים על האנשים וזכרונות מהשוק של פעם שעושים את השוק הזה כ”כ מיוחד.

בסיור

אם ממש רוצים להתפנק אפשר שאני אבשל עבורכם את הארוחה בסטודיו או אצלכם, ארוחת שף מפנקת תפורה בדיוק לפי החלומות הקולינריים שלכם ולפי התקציב שהקצבתם, אפשרות ליין ואלכוהול. כשהמנות מגיעות לשולחן אני תמיד שומעת : WOW  ! רק בשביל זה שווה את כול המאמץ, החיבוק בסוף הארוחה, עושים לי את זה.

למה דווקא אני ?

בסטודיו אני מארחת באווירה אישית כמו אצלי במטבח, חוויה מיוחדת בסטודיו מעוצב וחדשני, באווירה אותנטית שמחה וצוהלת בתוך השוק בין הבסטות של הפירות והירקות. המקום המושלם לחומרי גלם טריים וטבעיים, ביצירתיות וחדשנות אני תופרת לכול אורח את השירות והתפריט שמתאימים לו, יש לי ידע רחב שמאפשר לי לתת מגוון אפשרויות קולינריות וסגנונות שונים והכול יוגש ויהיה ערוך בצבעוניות ושיק.

כי בסטודיו שלי אני נותנת לכול אחד להגשים את החלומות הקולינריים שלו, בחוויה בלתי נשכחת

עוד מהבלוג של ורד פרן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

נשארנו עם טעם של עוד

הי בנות, אוטוטו מסתיימת תקופה, נפגשנו לפני כחודשיים, 40 בנות, נשות עסקים, שבנק לאומי וסלונה בחרו מבין אלפים. והאמת, לא באמת ידענו לאן אנחנו הולכות. והם נתנו את התשתית : אולם אוכל לימודים דיגיטליים וצלמת אחת מופלאה :...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

רמלה, אוכל מעולם אחר

כשאתם מגיעים לרמלה, כבר בכניסה אופפת אתכם רוח של אווירה אחרת כל כך הרבה שמעתי על השוק הזה,  שהייתי חייבת לבוא לראות על מה כול הרעש, ויש הרבה רעש בשוק. מדוכן הפלאפל בכניסה ועד למסעדות לקראת סוף השוק, הכול היה מלא באנשים,...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה