הבלוג של ורד פרן

veredchef2018

שפית | בעלת הסטודיו לבישול ולאירוח בשוק תלפיות בחיפה | סדנאות בישול | ארוחות שף | סיורים קולינריים | הבלוג יעסוק באוכל וטיולים ובעיקר בסיפורים מהחיים

עדכונים:

פוסטים: 13

החל מינואר 2018

איפה נמצאת השווארמה הכי טובה בחיפה ומה המתכון הכי קל להכנה בקיץ שהוא גם טעים וגם לא משמין?

01/08/2019

סדנה של סלונה היא תמיד חגיגה, גם לפה וגם לעיניים, כול הבלוגריות מתקשטות וכיף להיפגש רק בנות, באנרגיות אחרות, הפעם זו היתה סדנת פטריות של מרינה בדן גורמה, היו שם המון סוגים פטריות ומרינה פינקו בשפע חומרי גלם טריים ובמבחר עצום: פלפלונים צבעוניים ועסיסיים, גזרים צבעוניים, ספגטי ירקות, שום קלוף ועוד המון עשבי תיבול פירות וירקות.

ורד סדנת פטריות

כמה דברים שלא ידעתם על פטריות:

שטיפת פטריות: בסדנה, פאני רוטשטיין לימדה שלא שוטפים פיטריות, כי הן גדלות על מצע סטרילי, ואין צורך.

סימני זיהויי לטריות: יודעים איך מזהים פטרייה טרייה? שהרגל שלה סגורה, והפטריה קשה למגע.

ערכים תזונתיים: 92% מים ועשירות במינרלים (עוזרת לירידה במשקל) להתחיל להעמיס

הכנו הרבה מתכונים עם פטריות, אבל חיפשתי מתכון שהוא הכי מתקשר לקולינריה בחיפה, מתכתב עם חומרי הגלם המקומיים, ויהיה קל הכנה כי בקיץ, ממש לא בא לי לעמוד שעות במטבח

חיפה ידועה בשווארמיות הנבחרות, אפילו יש רחוב שלם בעיר תחתית מלא בחנויות שווארמה מעגל, פרגית תוספת בשר טחון… אבל אין שווארמה טבעונית.

בום, עלה לי רעיון למתכון, חומוס אפונה ושווראמה פטריות, הכי קל הכי מהיר ואחלה ניגוב לקיץ

שווארמה פטריות

שווארמה פטריות וחומוס אפונה צהובה

מה צריכים?

2 סלסלות של פטריות: פורטובלו, שמפיניון, שימג’י…קצוצות גס

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל, בהרט, כמון, סומק אפשרי

איך מכינים?

מחממים מחבת על להבה בינונית, מניחים את הפטריות במחבת ומוסיפים את השמן,

מקפיצים כ 10 דקות, מתבלים ומגישים עם ממרח אפונה צהובה

חומוס אפונה צהובה

מה צריכים?

200 גר אפונה צהובה

400 מ”ל מים

2 בצלים חתוכים דק  ומטוגנים עד להשחמה

מעט מלח, פלפל

איך מכינים?

שלב 1: שוטפים את האפונה ומכניסים לסיר. מוסיפים את המים מביאים לרתיחה ומסירים קצף שצף על פני המים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהאפונה רכה מאוד ורוב הנוזלים נספגו.

שלב 2: מרסקים את האפונה בבלנדר או בבלנדר מוט לקרם חלק. מוסיפים את הבצל המטוגן ומתבלים במלח. הקרם צריך להגיע למרקם של חומוס. אם הוא דליל מדי, אפשר להחזיר לסיר ולבשל עוד מעט על להבה נמוכה תוך טריפה..

הגשת המנה:  יוצקים לצלחת 5-4 כפות לכל מנה. מפזרים מלמעלה פטריות, אפשרי פלפל חריף, מטפטפים שמן זית ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

תודות  למרינה על הפינוק באמצע הקיץ,

הייתם  מרעננים ומעניינים, נתראה בשוק

עוד מהבלוג של ורד פרן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

לצעוק את החלומות כמה שיותר חזק

יש כאלה שהכול בא להם בקלות..... מחליטים לפתוח עסק, והעסק מצליח בגדול או איך שהחליטו שהם רוצים להיות שחקנים, ישר הופכים למפורסמים, מפרסמים סדנה, ישר מתמלאת רק לי נראה שהכול הולך אצלי קשה ? גם למצוא רעיון לכתיבה מתבשל אצלי...

תצוגה מקדימה

קדירת ירקות וגבינות מבעבעת ומפנקת

הטמפ' בשעות הערב מתחילות לרדת, ואם אתם כמוני, אתם מחפשים משהו לאכול שגם מחמם וגם מפנק, שהוא נימוח וקרמי. אחרי הרבה ניסיונות, עליתי על המתכון המנצח שמשלב ירקות וגבינות. כזה ששובר דיאטות, שמתענגים על כול ביס, שעושה חגיגה של...

תגובות

פורסם לפני 12 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה