הבלוג של ורד פרן

veredchef2018

שפית | בעלת הסטודיו לבישול ולאירוח בשוק תלפיות בחיפה | סדנאות בישול | ארוחות שף | סיורים קולינריים | הבלוג יעסוק באוכל וטיולים ובעיקר בסיפורים מהחיים

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מינואר 2018

קדירה ירקות ששוברת דיאטות, מתענגים בה על כל ביס ועושה חגיגה של טעמים בפה.

21/11/2018

הטמפ’ בשעות הערב מתחילות לרדת, ואם אתם כמוני, אתם מחפשים משהו לאכול שגם מחמם וגם מפנק, שהוא נימוח וקרמי. אחרי הרבה ניסיונות, עליתי על המתכון המנצח שמשלב ירקות וגבינות. כזה ששובר דיאטות, שמתענגים על כול ביס, שעושה חגיגה של טעמים בפה.

כרובית, ברוקולי וקישואים

זמן ההכנה 10 דקות, אבל הוא משאיר טעם טוב בפה שעות רבות אח”כ.

קדירת ירקות וגבינות מוקרמות                                                                                                                                                                          

מה צריכים?

1 בצל בינוני קצוץ

1  שן שום קצוצה

חצי סלסלת פטריות טריות חצויות

2 קישואים חתוכים לרבעים

200  גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים

200 גרם כרובית מפורקת לפרחים קטנים

מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ”ל)

כוס גבינה צהובה/איבריקו/פרמזן/ מגורדת (כ-200 גרם)

כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית אגוז מוסקט

איך מכינים?

שלב 1: ממלאים סיר בינוני במים  עד 2/3 גובה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). -מוסיפים את הברוקולי והכרובית ומבשלים כ-10 דקות. מסננים את הירקות ומעבירים לתבנית.

שלב 2: במקביל, מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופטריות ומבשלים כ-2 דקות. שופכים שמנת  ומתבלים בכפית שטוחה מלח ורבע כפית פלפל שחור ואגוז מוסקט. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-2 נוספות עד שהשמנת מעט מסמיכה.

שלב 3: יוצקים את רוטב שמנת הפטריות מעל תערובת הירקות ומערבבים קלות. מפזרים מעל גבינה צהובה באופן שווה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.

בתיאבון והנאה

עוד מהבלוג של ורד פרן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

לצעוק את החלומות כמה שיותר חזק

יש כאלה שהכול בא להם בקלות..... מחליטים לפתוח עסק, והעסק מצליח בגדול או איך שהחליטו שהם רוצים להיות שחקנים, ישר הופכים למפורסמים, מפרסמים סדנה, ישר מתמלאת רק לי נראה שהכול הולך אצלי קשה ? גם למצוא רעיון לכתיבה מתבשל אצלי...

תצוגה מקדימה

איך הכול התחיל ? ולאן רציתי להגיע

אימא שלי אף פעם לא בישלה, אפילו לא טיגנה חביתה בדם כן זרמו לה גנים של בשלנית, בכול זאת נולדה במרוקו למשפחה מרובת ילדים, שתמיד בישלו אוכל בבית, הכרח קיומי. המרוקאיות ידועות בבישולים שלהן, אבל היא לא בישלה. גם למטבח היא...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה