הבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר

vegansontop

מילים וטעמים על הנאות החיים בגרסה הטבעונית של אורי שביט, בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר", מרצה, יועצת קולינארית ומנחה סדנאות בישול טבעוניות.

עדכונים:

פוסטים: 8

החל מאוקטובר 2013

בתום קיץ קשה במיוחד, תתחיל שנה חדשה. קבלו מתכונים עם שניים מסמלי החג והעונה, כדי לפתוח אותה עם טעם מתוק יותר

04/08/2014

בתום קיץ קשה במיוחד, תתחיל שנה חדשה. קבלו מתכונים עם שניים מסמלי החג והעונה, כדי לפתוח אותה עם טעם מתוק יותר

תפוחים. צילום: אורי שביטאחרי הקיץ הקשה והעצוב שעובר עלינו עכשיו, הפתגם “תכלה שנה וקללותיה” יישמע בערב ראש השנה מדויק במיוחד. יותר מדי כאב וצער מילאו את הלבבות בחודשים הללו והמינימום שאנחנו יכולים לעשות, הוא לאחל לעצמנו ולשנה החדשה שתהיה מלאת ברכה ומי יודע, אולי אפילו תקווה לשלום. כמי שמאד מאמינה בקשר גוף-נפש, ברור לי שאחד החיבורים ההדוקים במיוחד ביניהם נמצא בקיבה. כשטעם טוב ממלא את הפה, כשאוכל טעים מתמקם בבטן –  הלב מתמלא בשמחה והגוף ברגיעה ובנחמה.

העולם מתחלק לשתי קבוצות עיקריות – אנשי המתוקים המושבעים ואנשי האוכל הגרגרנים, שבמקום קינוח תמיד יעדיפו פשוט עוד מנה ראשונה. למרות שאני נמנית על הקבוצה האחרונה, תמיד מתעורר בי באיזה שהוא שלב חשק למתוק, בטח אם יש לי תירוץ מוצלח כמו ערב ראש השנה.

אחד מסמלי החג המפורסמים הוא כמובן תפוח – המנהג הוא לטבול אותו בדבש, ובעדות הטבעונים כמובן שניתן בקלות להחליף את הדבש בסילאן או בסירופ מייפל משובח. לצד התפוחים אני בוחרת להמתיק את ערב החג בקינוחים וממתקים מבוססי תמרים, שהם גם מתוקים במיוחד, גם מקומיים וטעימים וגם הכי עונתיים, שכן חודשי תחילת השנה הם ימי גדיד התמרים השנתי. הנה כמה רעיונות למתכונים מוצלחים עם שני הכוכבים הנפלאים הללו והעיקר, שתהיה לנו באמת שנה טובה ומתוקה.

עוגת תפוחים ואגוזים בחושה
מי היה מאמין שגם בקונדיטוריה אפשר לאלתר? ככה נולדה העוגה הזאת ואתם עדיין יכולים לעשות בה שינויים. למשל להחליף את השמן בשמנים נייטרליים אחרים, את הקמחים בקמח שאתם מעדיפים ואת מעדני הסויה ברסק תפוחים.

לתבנית פיירקס בגודל 20 על 30 ס”מ

5 תפוחים גרנד סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
1 כפית הל טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד
1/2 כפית מלח
2 מעדני סויה בטעם עוגיות קרמל
3/4 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר חום בהיר
1 כוס “חלב” צמחי (כמו אגוזי לוז, סויה, אורז או שקדים)
1/2 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ מניחים בקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים היטב.
+ מערבלים במיקסר עם וו גיטרה מעדני סויה, שמן וסוכר, עד שמתקבלת תערובת אחידה. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח ואת הנוזלים (משקה לוז, מים ותמצית וניל), וממשיכים לערבל רק עד לקבלת תערובת אחידה (לא לבחוש יותר מדי).
+ מחלצים את הקערה מתוך המיקסר ומוסיפים לתערובת העוגה קוביות תפוחים ואגוזים. מערבבים מעט בכף עץ כדי שייטמעו בתערובת.
+ משמנים תבנית פיירקס ויוצקים אליה את התערובת. אופים במשך 25-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בה יוצא נקי.

עוגת תפוחים טבעונית למאלתרים. צילום: אורי שביט

עוגת תפוחים טבעונית למאלתרים. צילום: אורי שביט

טארט טאטן טבעוני
מתכון של שף אורי לוי, שהחליף את בצק העלים הקלאסי בבצק פילו פריך. אפשר להכין במחבתות קטנות ולהגיש כקינוח אישי מרשים, או להניח מחבת רוחשת ומתוקה במרכז השולחן.

חומרים ל-4 מנות

12 תפוחי עץ בינוניים גרנד סמיט או פינק ליידי, קלופים וחתוכים לשמיניות

לקרמל:
4 כפות סוכר לבן או חום
1/2 כוס מיץ תפוזים
4 כפיות סוכר לבן או חום

5 דפי פילו מופשרים

שמן אגוזים או שמן קוקוס להברשה
סוכר לבן או חום לזרייה

להגשה: פטל טרי, סורבה פטל או אשכולית אדומה

+ מכינים קרמל: מחממים במחבת גדולה ויבשה שמתאימה לתנור 4 כפות סוכר מעל להבה נמוכה במשך כ-2 דקות, עד להיווצרות קרמל (לא מערבבים, רק משגיחים שהקרמל לא יישרף).
+ מסדרים על תוך הקרמל החם (זהירות!) את פלחי התפוחים בצורת מניפה, עד שכל המחבת מתמלאת. ממשיכים בבישול כדקה נוספת.
+ יוצקים את מיץ התפוזים מעל התפוחים ומטלטלים מעט את המחבת מצד לצד, כדי למנוע מהתפוחים להידבק למחבת.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מכינים את שכבות הבצק: פורסים דף פילו על גבי משטח עבודה ומברישים אותו בשמן. זורים סוכר ומניחים דף פילו נוסף. ממשיכים להבריש ולזרות סוכר בין השכבות עם כל הדפים, זה על גבי זה.
+ מניחים את שכבות הבצק על גבי התפוחים שבמחבת ומחוררים בעזרת סכין את מרכז הבצק, על מנת שהאדים יוכלו להשתחרר במהלך האפייה.
+ מסירים את המחבת מהאש, מניחים במרכז הבצק צלחת קטנה הפוכה (רק כדי למנוע מהצק להתעופף במהלך האפייה) ואופים 7-10 דקות עד שהבצק מזהיב והתפוחים מתרככים מעט.
+ הופכים בזהירות את המחבת על גבי צלחת הגשה, מעטרים בפטל טרי ומגישים עם סורבה פטל או אשכולית אדומה.

הכי מרשים כמנה אחרונה אישית וחגיגית. צילום: אורי שביט

הכי מרשים כמנה אחרונה אישית וחגיגית. צילום: אורי שביט

תמרים במילוי פיסטוק עם טחינה גולמית
ממתק מושלם לסיים ארוחת חג, פרי אלתור מקסים שזכיתי לטעום במסעדת “ברטי” הידידותית לטבעונים. הכי פשוט, הכי טעים. בבית אני לעיתים מחליפה את הפיסטוקים באגוזי מלך שאני קולה בעצמי עם מעט שמן קוקוס, סוכר וקינמון, ומקפידה למלא בהם את התמרים כשהם עדיין חמימים. מעדן!

חומרים ל-10 חטיפים

10 תמרים מזן מג’הול, מגולענים
100 גרם פיסטוקים קלויים, שלמים או קצוצים מעט

להגשה: טחינה גולמית איכותית

+ ממלאים את התמרים המגולענים בפיסטוקים. יוצקים על גבי צלחת מעט טחינה גולמית, מניחים את התמרים ומגישים.

עוד מתכונים מתוקים ומלוחים לראש השנה אפשר למצוא בבלוג של אורי שביט

מהקינוחים הפשוטים והמוצדקים! צילום: אורי שביט

מהקינוחים הפשוטים והמוצדקים! צילום: אורי שביט

עוד מהבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר

תצוגה מקדימה

געגועים לאמא: מנות של בנות

באוקטובר האחרון מלאו לפרידה שלי ושל אמא 12 שנה, זמן ומרחק בלתי נתפסים במובן של געגועים. טוב שיש מנות של אמהות אחרות שאפשר להתנחם בהן לא משנה בכמה מסעדות שף יוקרתיות אכלתי ולכמה אנשים בישלתי בעצמי, המבט השמח ביותר יידלק...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

פיצה טבעונית: חגיגת טעמים צבעונית

גם לאיטלקים יש פיצה קלאסית בכלל בלי גבינה - אז למה לא להכין אחת כזאת מפנקת, עם תוספות מהשפע שנתן לנו הטבע? תגידו לטבעוני "פיצה" והאפקט יתחולל מיד - העיניים מתרחבות, בלוטות הרוק נכנסות לפעולה, והמלמול המיידי "כן, כן, איפה?"...

תצוגה מקדימה

זה הסתיו, עם העגבניה

הן קורצות אלי מכל הבסטות בשוק והמדפים אצל הירקן – עגבניות תמר מאורכות, אדומות, עסיסיות ומושלמות. עם הקרירות המתגברת, אין זמן טוב יותר מעכשיו למרק עגבניות מאז שהייתי ילדה, מרק עגבניות היה המרק האהוב עלי מכל. בכלל לא היה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה