הבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר

vegansontop

מילים וטעמים על הנאות החיים בגרסה הטבעונית של אורי שביט, בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר", מרצה, יועצת קולינארית ומנחה סדנאות בישול טבעוניות.

עדכונים:

פוסטים: 8

החל מאוקטובר 2013

גם לאיטלקים יש פיצה קלאסית בכלל בלי גבינה – אז למה לא להכין אחת כזאת מפנקת, עם תוספות מהשפע שנתן לנו הטבע?

21/10/2013

גם לאיטלקים יש פיצה קלאסית בכלל בלי גבינה – אז למה לא להכין אחת כזאת מפנקת, עם תוספות מהשפע שנתן לנו הטבע?

תגידו לטבעוני “פיצה” והאפקט יתחולל מיד – העיניים מתרחבות, בלוטות הרוק נכנסות לפעולה, והמלמול המיידי “כן, כן, איפה?” יישמע מיד אחר כך. אז כן, טבעונים (כמו כל ישראלי מצוי) מתים על פיצה, אבל כאן הדעות מתחילות להתפצל. יש שממשיכים בחיפוש עיקש אחרי פיצה עם תחליף גבינה, שיצליח לחקות בהצלחה את הטעם והמרקם של גבינה חמה ומותכת (תתפלאו, זה אפשרי), ויש כאלה שיודעים שפיצה נהדרת יכולה להיות מוגשת ללא גבינה בכלל, בדיוק כמו פיצה מארינרה קלאסית – בצק טעים, רוטב עגבניות משובח והרבה שום. אני באופן אישי מעדיפה את האופציה הזאת, שחוסכת ממני לרוב טעמים מלאכותיים של תחליפי גבינה, שממילא לא ממש מזכירים את הדבר האמיתי. כאמור, יש גם תחליפי גבינה מוצלחים – במיוחד כאלה שמכינים לבד (נסו פעם להכין גבינת קשיו, זה הכי פשוט שיש והכי טעים), אבל לא חייבים להתאמץ לחפש אותם כשיש אופציות של פיצות עשירות ומושקעות בלי טריקים בכלל. בפיצריות המובילות וגם במסעדות האיטלקיות שיש אצלנו בשפע כבר יודעים להכין פיצה טבעונית מפתה וטעימה, כמו למשל הפיצה האגדית שהכין רועי סופר מ”סרדיניה” לכבוד הערב הטבעוני המיוחד שערכנו שם יחד לאחרונה. גם בימים רגילים מגישים שם פיצה מושקעת בלי גבינה, עם בצל מקורמל ופטריות – צריך רק לבקש.
פיצה טבעונית עם דלעת, זוקיני ופיסטוק/שף רועי סופר, “סרדיניה”
מרכיבים ל-4 פיצות
לבצק:
600 גרם (3 כוסות) קמח פיצה ייעודי
350 גרם (1/4 2 כוסות) מים
10 גרם (1/2 כף) מלח
2 גרם (כ-1/4 כפית) שמרים יבשים
50 מ”ל (2 כפות) שמן זית
לקרם דלעת:
1 דלעת יפאנית (או דלעת אחרת) במשקל 600 גרם, עם הקליפה
שמן זית, מלח
1/2 כפית אבקת סוכר
2 כפות מים
לזוקיני מוחמצים:
2 קישואי זוקיני פרוסים דק מאד לאורכם (רצוי בעזרת מנדולינה)
6 כפות מיץ ליים טרי
5 כפות סירופ סוכר (סוכר ומים מבושלים ביחס 1:1)
קליפה מגורדת מ-2 ליים או לימון
לקרם פיסטוק:
2 כפות מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)
3 כפות מים
קורט מלח
חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
חופן טבעות צ’ילי
חופן עלי נענע טריים
+ את הבצק מכינים יום או יומיים לפני שאופים את הפיצה: שמים את חומרי הבצק היבשים בקערת המערבל ולשים בעזרת וו לישה במשך דקה אחת. יוצקים את המים בהדרגה תוך כדי ערבול ולאחר מכן מזלפים את השמן. מערבלים עד לקבלת בצק אחיד וממשיכים ללוש עוד 10 דקות. מוציאים את הקערה, מכסים במגבת ומניחים לתפוח במשך כשעה וחצי.
+ מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-4 כדורים. מניחים את כדורי הבצק על גבי תבנית, מכסים במגבת ומאחסנים במקרר למשך לילה ועד 48 שעות.
+ אופים את הדלעת: מחממים תנור ל-190 מעלות. עוטפים את הקליפה של הדלעת בשמן זית ומלח ומצפים אותה היטב בנייר כסף. מכניסים לתנור וצולים במשך כ-40 דקות, עד שהדלעת רכה לגמרי.
+ מקלפים את הדלעת ומחלצים את התוכן (ללא הגרעינים) לקערה. מועכים את בשר הדלעת במזלג, מוסיפים אבקת סוכר ומים ומערבבים היטב לקבלת קרם.
+ מכינים את הזוקיני: שמים את רצועות הזוקיני הדקות בקערה. מוסיפים את חומרי הכבישה ומאחסנים במקרר במשך שעה.
+ מערבבים את מחית הפיסטוק עם המים והמלח, עד שמתקבל קרם חלק.
+ מרכיבים את הפיצה ואופים: שעה לפני שמתחילים לאפות מניחים אבן שמוט או תבנית תנור הפוכה בחלק התחתון של התנור. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
+ מוציאים מהמקרר את כדורי הבצק ומניחים על גבי נייר אפייה מקומח. מקמחים גם את כדור הבצק ומרדדים במערוך לעלה דק ככל האפשר. מורחים על גבי העלה 2 כפות של ממרח דלעת, ומניחים עליו כמה רצועות זוקיני כבוש (ללא המרינדה). מפזרים אגוזי מלך ומחליקים את הפיצה לאבן או על גבי התבנית החמה שבתנור. אופים במשך 5-6 דקות, עד שהבצק מוכן. ממשיכים כך עם יתר כדורי הבצק.
+ מזלפים על הפיצה האפויה מעט מקרם הפיסטוק, מפזרים טבעות צ׳ילי ועלי נענע ומגישים.אם מישהו עוד צריך הוכחה שאפשר ליהנות מאוכל טבעוני שמח, מפתה, צבעוני ומזמין שמעורר את כל החושים, אני מזמינה אותו להציץ בכמה מתכונים, שאני אוהבת במיוחד להכין וגם לאכול.

פיצה טבעונית צבעונית. צילום: אורי שביט

עוד מהבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר

תצוגה מקדימה

געגועים לאמא: מנות של בנות

באוקטובר האחרון מלאו לפרידה שלי ושל אמא 12 שנה, זמן ומרחק בלתי נתפסים במובן של געגועים. טוב שיש מנות של אמהות אחרות שאפשר להתנחם בהן לא משנה בכמה מסעדות שף יוקרתיות אכלתי ולכמה אנשים בישלתי בעצמי, המבט השמח ביותר יידלק...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

זה הסתיו, עם העגבניה

הן קורצות אלי מכל הבסטות בשוק והמדפים אצל הירקן – עגבניות תמר מאורכות, אדומות, עסיסיות ומושלמות. עם הקרירות המתגברת, אין זמן טוב יותר מעכשיו למרק עגבניות מאז שהייתי ילדה, מרק עגבניות היה המרק האהוב עלי מכל. בכלל לא היה...

תצוגה מקדימה

הסתלקתי לי ודי

החורף מבשר את חזרתם של ירקות השורש הנהדרים לשווקים. זה הרגע לעשות כבוד לשורש היפה, הטעים והבריא מביניהם בתור ילדה, השורש הסגול המופלא והשמנמן ממש לא עשה לי את זה. למרות שאמא שלי הכינה בורשט רק פעמים ספורות בחיים שלי (עדיף...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה