הבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר

vegansontop

מילים וטעמים על הנאות החיים בגרסה הטבעונית של אורי שביט, בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר", מרצה, יועצת קולינארית ומנחה סדנאות בישול טבעוניות.

עדכונים:

פוסטים: 8

החל מאוקטובר 2013

השווקים מלאים עגבניות תמר מאורכות, אדומות, עסיסיות ומושלמות. אין זמן טוב יותר מעכשיו למרק עגבניות

13/10/2013

הן קורצות אלי מכל הבסטות בשוק והמדפים אצל הירקן – עגבניות תמר מאורכות, אדומות, עסיסיות ומושלמות. עם הקרירות המתגברת, אין זמן טוב יותר מעכשיו למרק עגבניות

מאז שהייתי ילדה, מרק עגבניות היה המרק האהוב עלי מכל. בכלל לא היה לי אכפת שאמא שלי בעצם מכינה אותו מאבקה, שהיו בה גם כמה גרגירי אורז. תניחו לפני קערה אדומה ומהבילה – ואני שלכם. עם השנים השתכללתי, טעמתי מרקי עגבניות עמוקי טעם ומופלאים, כאלה שהוגשו בקערות עשויות לחם וכאלה שכמות השום שבהם היתה כמעט כמו כמות העגבניות. אבל משום מה, לא הכנתי בעצמי יותר מדי מרקי עגבניות, למרות שזה כנראה אחד המרקים הפשוטים יותר להכנה, שקשה מאד לפספס איתם.

איך שהלילות התחילו להתקרר והשמיים להתענן, חזר אלי החשק להכין מרק. טוב, טעים, סמיך, ביתי כזה, מרק שכולו געגועים לחורף, לאמא שאיננה ולילדות הרחוקה. לא היה קשה להחליט איזה מרק להכין – השווקים מלאים עכשיו בעגבניות נפלאות מכל הזנים והמינים, קטנות וגדולות, עגולות ומוארכות. בראשן צועדות מלכות הסתיו – עגבניות התמר הנהדרות, שהן כנראה המוצלחות ביותר להכנה של מרקים ורטבים. גם אם לא מצאתם עגבניות תמר, את המרק הזה אפשר להכין מעגבניות איכותיות מקופסא (יש סוגים מצויינים) או פשוט לערבב כמה סוגים של עגבניות, כדי להגיע לטעם מעניין ועמוק יותר. חלק הרי חמוצות וחלק מתוקות יותר, חלק עסיסיות וחלק בשרניות יותר – אז למה לא לערבב ולקבל את הטוב מכל אחת?

אז הנה המתכון שלי למרק עגבניות סתווי, קל להכנה וטעים טעים, אולי אפילו כמו המרק מהאבקה ההיא שאמא היתה מכינה לי.

מרק עגבניות
מהכמויות האלה תקבל די הרבה מרק (סיר גדול), אפשר גם להכין חצי מהכמות הזאת.

12 עגבניות תמר בשלות או תערובת של עגבניות מסוגים שונים, חתוכות לקוביות עם המיץ
2 בצלים סגולים, קצוצים
5 שיני שום, קצוצות
4 גבעולי סלרי עלים, קצוצים עם העלים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה, אבל מומלץ!)
2 כפיות סוכר חום
2 כפות מיץ לימון טרי
2-3 עלי דפנה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
1-1.5 ליטר מים או ציר ירקות

להגשה: בזיליקום טרי קצוץ, אורז מלא או לבן מבושל

+ בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומאדים בעדינות את הבצל, השום והסלרי במשך כ-5 דקות, עד לריכוך.
+ מוסיפים את קוביות העגבניות, פפריקה מעושנת (מעט! היא חזקה), סוכר, מיץ לימון ועלי דפנה ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
+ מוסיפים את המים או הציר, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות, עד שהמרק מסמיך. טוחנים בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם בזיליקום קצוץ ואורז.

אם מישהו עוד צריך הוכחה שאפשר ליהנות מאוכל טבעוני שמח, מפתה, צבעוני ומזמין שמעורר את כל החושים, אני מזמינה אותו להציץ בכמה מתכונים, שאני אוהבת במיוחד להכין וגם לאכול.

סמיך, ביתי, טעים ומנחם. מרק העגבניות שלי

עוד מהבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר

תצוגה מקדימה

געגועים לאמא: מנות של בנות

באוקטובר האחרון מלאו לפרידה שלי ושל אמא 12 שנה, זמן ומרחק בלתי נתפסים במובן של געגועים. טוב שיש מנות של אמהות אחרות שאפשר להתנחם בהן לא משנה בכמה מסעדות שף יוקרתיות אכלתי ולכמה אנשים בישלתי בעצמי, המבט השמח ביותר יידלק...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פיצה טבעונית: חגיגת טעמים צבעונית

גם לאיטלקים יש פיצה קלאסית בכלל בלי גבינה - אז למה לא להכין אחת כזאת מפנקת, עם תוספות מהשפע שנתן לנו הטבע? תגידו לטבעוני "פיצה" והאפקט יתחולל מיד - העיניים מתרחבות, בלוטות הרוק נכנסות לפעולה, והמלמול המיידי "כן, כן, איפה?"...

תצוגה מקדימה

הסתלקתי לי ודי

החורף מבשר את חזרתם של ירקות השורש הנהדרים לשווקים. זה הרגע לעשות כבוד לשורש היפה, הטעים והבריא מביניהם בתור ילדה, השורש הסגול המופלא והשמנמן ממש לא עשה לי את זה. למרות שאמא שלי הכינה בורשט רק פעמים ספורות בחיים שלי (עדיף...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה