הבלוג של דפנה לוין

עוגוט

כשאפיה ביתית פוגשת את המתוקים של הטבעונות, נוצרים מאפיים ועוגוט שאי אפשר לעמוד בפניהם. נעים מאוד אנחנו "עוגוט" טבעוניות, ביתיות, טעימות שיגרפו עבורכם מחמאות

עדכונים:

פוסטים: 18

עוקבים: 6

החל מאוגוסט 2016

dafna_levin_oketz_dvora

ראש השנה מתחבר עם תפוח בדבש או עוגוט דבש. אבל טבעונים לא אוכלים דבש. (סקרנים מדוע אז כאן ההסבר http://veg.anonymous.org.il/art37.html) ולכן בראש השנה אנחנו משתמשים הרבה בסילאן או מייפל טהור.

העוגט שבחרתי להביא הפעם היא עקיצת דבורה ואין בה לא דבש ולא עוקץ, רק טעמים מתוקים שמתאימים לתחילת שנה.

חומרים:

9 כפות רסק תפו”ע לא ממותק

1 כוס סוכר

40 גר’ שמן קוקוס

1.5 כוסות קמח + כפית גדושה אבקת אפיה

רבע כוס חלב שקדים

כפית מחוקה סודה לשתייה

כף חומץ תפוחים או מיץ לימון

 מילוי:

1 שמנת מתוקה צמחית (אפשר להחליף בקרם קוקוס)

1 אינסטנט וניל

1 כוס חלב שקדים

 ציפוי לעוגט בזמן האפייה:

60 גר’ סוכר

1 כפית נס קפה

30 גר’ שמן קוקוס

3 כפות חלב שקדים

חצי כוס אגוזים קצוצים גס (פקאן, מלך, לוז)

 

אופן הכנה:

להקציף במיקסר סוכר ורסק תפוחים. להוסיף שמן קוקוס, קמח וחלב. בסוף להוסיף את הסודה לשתיה וחומץ תפוחים, לבחור מעט ולצקת לתבנית אפיה (24 קוטר)

לאפות בחום בינוני עד שמזהיב בערך 15-20 דקות. (לבדוק שקיסם יוצא יבש)

בינתיים לבשל את חומרי הציפוי בסיר קטן על אש בינונית ובערך אחרי 10 דקות אפיה לשפוך על העוגט כשהיא עדין בתנור.

כשהעוגט אפויה, לקרר אותה לחלוטין. לחצות לשניים.

להקציף את כל חומרי המילוי ולמרוח על הבסיס. לכסות עם החלק העליון של העוגט.

לקרר שעתיים במקרר (אם אתם יכולים להתאפק)

שנה מתוקה מלאת חמלה לכם ולבעלי החיים.

>> מוזמנים לעמוד הפייסבוק של עוגוט, אם אתם פחות בעניין של לאפות בעצמכם ורוצים עוגות טבעוניות מוכנות >> https://www.facebook.com/VeganDessertsIL/

לראש השנה יש תפריט עשיר ומגוון מעוגט “דבש” (סילאן כמובן), טריקולד, עוגט גבינה פירורים וגם פאי תפוחים עם קינמון ונגיעות של אגוז מוסקט. כמעט הכל גם אפשרי ללא גלוטן . להזמנות התקשרו אלי עכשיו ויהיה לכם חג מלא בטעמים נפלאים והרבה חמלה  0525507822

2016-09-28_1124

אם אתם רוצים לעבור לטבעונות ורק לא יודעים איך לעשות זאת הצטרפו לתוכנית אתגר 22+ שתלווה אתכם 22 ימים במהפך החשוב בעזרת דיאטניים, פסיכולוג, צוות תמיכה והכל בחינם ובאהבה.

https://www.facebook.com/etgar22page/?fref=ts

עוד מהבלוג של דפנה לוין

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

זאת כפרתי - עוגט תפוזים טבעונית ללא מוצרי סבל מבעלי חיים

בעוד יומיים לא אצום, אבל אעשה חשבון נפש רציני עם עצמי מה אני יכולה לעשות עוד למען שחרור בעלי החיים בנוסף לאפייה ובישול והפצת האוכל הטבעוני כפי שאני עושה עכשיו ולהצלת חתולים וכלבים. בחרתי הפעם עוגט תפוזים שמתאימה גם...

תצוגה מקדימה

קציצות "בשר מהצומח" שלא מתפרקות

בחורף אני חצי בת אדם. הקור מפיל עלי חשק להתכרבל במיטה כמו אמא דובה במערה ולישון. ולהתעורר בעוד שלושה חודשים לאביב. בנוסף לכך, החורף הקר גורם לכלנו בבית חשק עז לאכול כל הזמן והרבה. אוכל משביע, חם ומלא טעמים ולאו דוקא סלטים,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה