הבלוג של דפנה לוין

עוגוט

כשאפיה ביתית פוגשת את המתוקים של הטבעונות, נוצרים מאפיים ועוגוט שאי אפשר לעמוד בפניהם. נעים מאוד אנחנו "עוגוט" טבעוניות, ביתיות, טעימות שיגרפו עבורכם מחמאות

עדכונים:

פוסטים: 17

עוקבים: 4

החל מאוגוסט 2016

עוגט שכבות פשוטה וטעימה בטירוף שמתחשק ל”יישר” כל הזמן.

21/08/2017

“אמא, יש לי מחר מסיבת בריכה ואני מביאה עוגט”. זו היתה הבקשה של בכורתי בשעה 21:00 בערב.

לא התחשק לי להתחיל להוציא קערות, מקצפים, ולהפעיל את התנור אז בחרתי באילתור מהיר וקליל של עוגט שכבות מפתי בר וקצפת.

אפשר להכין את העוגט הזאת בגירסה ללא גלוטן וגם ללא סוכר.

ואפשר גם לאלתר עם מה שיש בבית.

2017-08-21_1556

חבילת פתי בר (אפשר גם פתי בר ללא גלוטן או עוגיות של “אביבה” ללא גלוטן וסוכר)

250 מל קצפת צמחית או קרם קוקוס ששהה לילה במקרר

160- 240 מל חלב שקדים (לפי העין והסמיכות הרצויה)

50 גר’ פודינג וניל (לא חובה אם רוצים ללא סוכר)

מעט תמצית וניל

גרידת לימון

200 מל קרם קוקוס (לא חייב להיות מהמקרר)

120 שוקולד מריר פרווה (יכול להיות ללא סוכר)

אופן הכנה:

להניח בתבנית שכבה של פתי בר (אפשר לתבול קודם במעט חלב שקדים, אפשר לקצר תהליך ולשפוך מעט חלב על הביסקויטים).

להקציף במקסר קצפת או קרם קוקוס קר, חלב שקדים, פודינג וניל עד יציב. אפשר להוסיף תמצית וניל, גרידת לימון. אם אתם אוהבים דוקא שוקולד אז אפשר להשתמש בפודינג שוקולד, או לגרר פנימה שוקולד.

למרוח בנדיבות על שכבת הפתי בר, להניח מעל עוד שכבת פתי בר ומעליה שוב קצפת-וניל.

אפשר לחזור על התהליך פעמים או שלוש לפי החשק והכמות שהכנתם.

לסיים בשיכבת פתי בר. להכניס למקרר שיתיצב מעט.

בסיר על אש בינונית לחמם קרם קוקוס כמעט עד רותח ולהוריד מהאש. לשפוך את הקרם המחומם על השוקולד המריר בקערה. (לקיצור תהליך אפשר להכניס את השוקולד לתוך הקרם המחומם כשהוא כבר לא על האש). להמתין כמה דקות ולערבל ידנית בעדינות עד שהקרם אחיד. לקרר.

לשפוך בשמחה מעל הפתי בר ולטלטל מעט את התבנית שהשוקולד יכסה את כל העוגט.

להכניס למקרר. אפשר גם להכניס לפריזר ולהוציא בשעות חירום. (-:

עוד מהבלוג של דפנה לוין

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

עוגט "עקיצת הדבורה" - חגיגית וטבעונית

ראש השנה מתחבר עם תפוח בדבש או עוגוט דבש. אבל טבעונים לא אוכלים דבש. (סקרנים מדוע אז כאן ההסבר http://veg.anonymous.org.il/art37.html) ולכן בראש השנה אנחנו משתמשים...

תצוגה מקדימה

בורמס די קלבסה - מהמטבח של נורית ואסתר

  14 שנים גרתי בירושלים. עברתי הרבה דירות ובתים, חוויתי חיים מגוונים בשכונות שונות של העיר. כל כך הרבה חוויות משמעותיות ומעצבות חיים עברתי בעיר הזאת ובסופן עזבתי אותה בידיעה שלעולם לא אחזור לגור בה וגם עם יחס מאוד...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה