הבלוג של דפנה לוין

עוגוט

כשאפיה ביתית פוגשת את המתוקים של הטבעונות, נוצרים מאפיים ועוגוט שאי אפשר לעמוד בפניהם. נעים מאוד אנחנו "עוגוט" טבעוניות, ביתיות, טעימות שיגרפו עבורכם מחמאות

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מאוגוסט 2016

אוכל מתקשר אצלי לסיפורים וזכרונות. והפעם הכנתי גירסה טבעונית לפירמידת הגבינה שכיכבה בילדותי כעוגה מיוחדת.

30/08/2016

אוכל עבורי זה גם סיפורים וזיכרונות.

אבי נפטר לפי 48 ימים. הוא היה בשלן נפלא. הוא נולד עם הכשרון הטבעי לתבל את האוכל בדיוק במידה הנכונה  בכדי שהפה יתמלא בטעמים נפלאים. על האפייה בבית אמי הייתה אחראית וכשישבנו שבעה והעלנו זכרונות וסיפורים מלאי דמעות וצחוק נזכרתי בספרון המתכונים של אמא שליווה אותי בילדותי.

דפדוף מהיר בספרון הזכיר לי כמה העוגות פעם היו פשוטות עם חומרים בסיסיים, מתכונים קלים, ועם זאת הטעם היה נפלא.

החלטתי ל”טבען” את המתכון של פירמידת הגבינה בכדי לטעום שוב את טעמי ילדותי.

2016-08-30_1615

 פירמידת “גבינה”

15 יחידות פתי בר

מעט חלב שקדים

מלית “גבינה:

1 חבילת “גבינת” טופוטי ( 250 גר’)

250 מל’ קרם קוקוס

1 כף סוכר וניל

60 גר’ פודינג וניל

מעט גרידת לימון (או מיץ לימון)

מעט תמצית וניל

דף נייר אפיה (אז קראו לו נייר פרגמנט)

רוטב שוקולד:

100 גר’ קרם קוקוס

100 גר’ שוקולד מריר פרווה

 אופן הכנה:

  1. לטבול מעט את בסקוויט הפתי בר בחלב שקדים.
  2. לסדר את הפתי בר על נייר האפיה בחמש שורות של שלוש יחידות כ”א צמודות זו לזו.
  3. לערבב את כל חומרי מלית ה”גבינה” במיקסר עד שהיא אחידה וחלקה.
  4. להניח את המלית בשורה האמצעית של הפתי בר בגובה של כ 3 ס”מ.
  5. לסגור את הבסקווטים לצורת פירמידה בעזרת נייר הפרגמנט. להדק את הנייר למעלה, ובצדדים עד שנוצר משולש יפה וסגור ולהכניס למקפיא לכמה שעות.
  6. להכין רוטב שוקולד: לחמם קרם קוקוס כמעט עד רתיחה ולהוריד מהאש. להכניס פנימה את השוקולד המריר ולהמתין 10 דקות. לערבל היטב עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
  7. כשהפירמידה קפואה לפתוח את נייר הפרגמנט ולשפוך מלמעלה את רוטב השוקולד ושוב להקפיא לכמה שעות.

טיפים לשדרוג:

  1. אפשר להחליף קרם קוקוס בשמנת מתוקה צמחית. (לא שדרוג אבל אפשרות)
  2. למשתמשים בקרם קוקוס חשוב שיהיה עם אחוזי שומן גבוהים 18%-21% ולשמור אותו לפחות לילה במקרר בכדי שיוקצף היטב כמעט כמו קצפת.
  3. את רוטב השוקולד אפשר לשדרג עם טיפת ליקר שיש לכם: רום, קוניאק, אמרטו, גרנד מרנייה, קוונטרו.

2016-08-30_1757

הכנתי גם גרסה מודרנית לפירמידת “הגבינה”: (מתאים לאוהבי טעם קרמלי)

החלפתי את הפתי בר בעוגיות לוטוס. לא לטבול בחלב שקדים כי הן מתפוררות.

ולסדר פשוט שכבה על שכבה ולא במשולש.

2016-08-30_1614

עכשיו אני מזמינה אתכן/אתכם למצוא מתכוני עוגות שאתם אוהבים אבל הם לא טבעוניות ואני “אטבען ” אותן, אנסה אותן, ואת התוצאות המוצלחות אעלה כאן בבלוג וכך ביחד ניצור ספר מתכונים חדש של עוגוט טבעוניות עם הטעמים של הבית שלכן/ם, זו הייתה מטרת הבלוג מהתחלה.

שיהיה שבוע מלא בסיפורים וזיכרונות מתוקים.

>> מוזמנים לעמוד הפייסבוק של עוגוט, אם אתם פחות בעניין של לאפות בעצמכם ורוצים עוגות טבעוניות מוכנות >> https://www.facebook.com/VeganDessertsIL/

ugot_banner

עוד מהבלוג של דפנה לוין

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגט אינסטנט ושוקולד בצ'יק צ'ק

העוגט הזו שייכת לעוגוט הספונטניות. זאת אומרת עוגט שיש תמיד את המרכיבים שלה בכל בית טבעוני. שאפשר להכין אותה גם כשהאורחים מתקשרים ומודיעים שהם בעוד שעה בערך ינחתו אצלכם בסלון. וזה להבדיל מעוגוט שמצריכות הכנה מראש של...

תצוגה מקדימה

זאת כפרתי - עוגט תפוזים טבעונית ללא מוצרי סבל מבעלי חיים

בעוד יומיים לא אצום, אבל אעשה חשבון נפש רציני עם עצמי מה אני יכולה לעשות עוד למען שחרור בעלי החיים בנוסף לאפייה ובישול והפצת האוכל הטבעוני כפי שאני עושה עכשיו ולהצלת חתולים וכלבים. בחרתי הפעם עוגט תפוזים שמתאימה גם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה