הבלוג של דפנה לוין

עוגוט

כשאפיה ביתית פוגשת את המתוקים של הטבעונות, נוצרים מאפיים ועוגוט שאי אפשר לעמוד בפניהם. נעים מאוד אנחנו "עוגוט" טבעוניות, ביתיות, טעימות שיגרפו עבורכם מחמאות

עדכונים:

פוסטים: 18

עוקבים: 5

החל מאוגוסט 2016

טארט קוקוס ושוקולד

2017-06-17_2322

לבסיס:

150 גרם אגוזי פקאן

100 גרם אגוזי פקאן או  שקדים טחונים

40 גרם סוכר/ אני משתמשת בסילאן ללא סוכר

25 גרם שמן קוקוס

למלית קוקוס:

210 גרם קוקוס טחון

1 פחית קרם קוקוס

2-3 כפות אבקת סוכר (לפי האהבה למתוק )

לציפוי שוקולד (גאנאש):

150 מ”ל קרם קוקוס

150 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות

כפית נס קפה

150 מ”ל שמנת מתוקה צמחית/ קרם קוקוס.

אופן ההכנה:

 1. בסיס: במעבד מזון טוחנים יחד את האגוזים, מוסיפים סוכר או סילאן. מוסיפים שמן קוקוס . מעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת לחה דמוית בצק. משטחים בתבנית  מעברים למקפיא לכ-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות. אופים היישר מהמקפיא כ-15 דקות, עד שהבסיס נראה יבש ויציב. מוציאים ומצננים לחלוטין.

 2. גנאש שוקולד : בסיר קטן מחממים את קרם הקוקוס עד בועות קטנות. להוסיף כפית קפה. לערבב. להוריד מהאש. להכניס את השוקולד פנימה. ולחכות כחמש דקות. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים. במקסר להקציף את הקצפת עד יציב. כשהשוקולד התקרר להוסיף באיטיות למקסר ולערבל עד שיש קרם שוקולד יציב.

 3. להכנת שכבת הקוקוס: לחמם קרם קוקוס עד בעבוע קל. להוסיף קוקוס ואבקת סוכר. לערבב. לטעום שהטעם מספיק מתוק לכם.

 הרכבת העוגט : כשבסיס האגוזים התקרר שמים מעליו את תערובת הקוקוס הלחה. יוצקים מעל את הגאנאש. מישרים על ידי טלטול התבנית. מעבירים לקירור להתייצבות כשעתיים. אני מקפיאה בפריזר. אבל אפשר גם לקרר במקרר.

עוד מהבלוג של דפנה לוין

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

עוגט "עקיצת הדבורה" - חגיגית וטבעונית

ראש השנה מתחבר עם תפוח בדבש או עוגוט דבש. אבל טבעונים לא אוכלים דבש. (סקרנים מדוע אז כאן ההסבר http://veg.anonymous.org.il/art37.html) ולכן בראש השנה אנחנו משתמשים...

תצוגה מקדימה

בורמס די קלבסה - מהמטבח של נורית ואסתר

  14 שנים גרתי בירושלים. עברתי הרבה דירות ובתים, חוויתי חיים מגוונים בשכונות שונות של העיר. כל כך הרבה חוויות משמעותיות ומעצבות חיים עברתי בעיר הזאת ובסופן עזבתי אותה בידיעה שלעולם לא אחזור לגור בה וגם עם יחס מאוד...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה