הבלוג של Ya'arit Trabelsi

מג'נגלת

אמא + לא כל כך קטן, בעלת עסק לניהול תוכן וייעוץ שיווקי, מג'נגלת בין הדברים שחייבים לדברים שצריכים בשביל הנשמה

עדכונים:

פוסטים: 560

החל מנובמבר 2010

עוגיות גרנולה בריאות וממכרות שנקרות עוגיות גלית על שם גלית סקר (סגל) ז”ל

25/04/2018

העוגיות האלו הן לא “סתם עוגיות” – הן עוגיות עם נשמה,שלנצח יכונו “עוגיות גלית” (תכף אספר לכם למה). חוץ מזה שהן מצליחות תמיד וכל מי שטועם אותן מבקש את המתכון, אז בבקשה…

IMG_6164

המתכון המקורי של העוגיות האלה הוא מתוך הספר “סודות מתוקים” של קרין גורן ואני מכינה אותן כבר שנים. עם השנים הכנסתי להן לא מעט שינויים, ולכן המתכון הזה מבוסס על המקורי, אבל כבר כולל את השינויים שלי.

ולמה קוראים להן “עוגיות גלית”?
על שם ולזכר גלית סקר (סגל) שנפטרה מסרטן בנובמבר 2011 :-(

גלית

גלית היא אחותה של שירלי – החברה הכי טובה שלי. כשהיא היתה בשלבים המתקדמים של המחלה וכבר בקושי אכלה משהו – הדבר היחיד שהיא אהבה לאכול ועשה לה “טעם טוב בפה”, היו העוגיות האלה ומאז (ולנצח) – הן נקראות על שמה.

מה כל כך מיוחד בהן?
לא יודעת. אולי זה שהן ממש פשוטות להכנה, אולי השילוב בין המרקמים, אולי המתיקות שמשתלבת עם שיבולת השועל הבריאה וכנראה הכל יחד. הן פשוט מוצלחות!

המתכון לעוגיות גלית:

מצרכים:
250 גר’ חמאה רכה
1/4 – 1/2 כוסות סוכר חום (תלוי ברמת המתיקות שאתם אוהבים)
2 ביצים שלמות + 1 חלמון
2 כוסות קמח (לפעמים אני משתמשת בקמח כוסמין וזה מעולה)
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
קורט מלח גס (כן. גס.)
4 כוסות שיבולת שועל – אפשר דקה או עבה. עם עבה העוגיות תאנה לכם יותר “מחוספסות” ועם דקה יותר כמו כדורים (כמו בתמונה)
3 כפות גדושות חמאת בוטנים (עדיף עם שברי בוטנים)
1 כף נס קפה (לא מגורען)
קצת קינמון ומוסקט (אם אוהבים)
1/2 כוס קוקוס
חמוציות ללא סוכר, שוקולד צ’יפס (עדיף מריר) וכל מיני סוגי אגוזים שבורים גס – לפי הטעם (בעיניי כל המרבה הרי זה משובח)

ההכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים והחלמון (אחת אחת) ומעבדים עד לקבלת תערובת בצבע אחיד.
-מנמיכים את מהירות הקמח ומוסיפים פנימה את הקמח, אבקת הסודה לשתיה, התבלינים (נס קפה, קנמון ומוסקט), המלח, הקוקוס וחמאת הבוטנים ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את שיבולת השועל והתוספות ומעבדים קצת עד שהם יתפזרו בתערובת.
- מכינים כדורים (עם הידיים או אפילו עם כפית, אם לא בא לכם כדורים עגולים וזהים), מניחים על נייר האפייה, מכניסים לתנור ואופים 18 – 20 דקות עד שהן מזהיבות קצת.

**חשוב להוציא אותן בזמן כדי שהן לא יתייבשו. אל דאגה – גם אם הן קצת רכות הן מתקשות בחוץ.

אני שומרת אותן במקפיא (אם נשאר מהן משהו אחרי החלוקה לקופסאות).

בתיאבון!

 

עוד מהבלוג של Ya'arit Trabelsi

תצוגה מקדימה

ערוכים לכיפור

יודעים מה אני הכי אוהבת בחגים? שיש מלא זמן לקרוא :-) תכף כיפור, חג הספרים השני אחרי שבוע הספר העברי וזה בדיוק הזמן להמליץ לכם על ארבעה ספרים חדשים שיעבירו לכם את הצום בצ'יק (ועוד תקוו שהוא יתארך כדי שתסיימו לקרוא...

תצוגה מקדימה

ילדי מפתח

אחת השאלות המשמעותיות ביותר לקראת החזרה ללימודים, בסביבות גילאי 8-9 (שזה כיתה ב-ג) היא שאלת החזרה הביתה. מצד אחד הם כבר די גדולים ולא רוצים כבר צהרונית (ובתכל'ס- די בצדק, כבר די משעמם להם שם) ומצד שני עדיין קצת מפחיד שהם יחזרו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מכתב לסבתא

כחלק מפרוייקט סיכום שנה, התבקשתי לכתוב על אנשי השנה שלי- אלו שהשפיעו עליי הכי הרבה, שגרמו לי להיות אדם טוב יותר ושהשאירו את החותם הגדול ביותר. הבקשה הזו גרמה לי להעלות את כל האנשים בחיי ולנסות לבחור על מי מהם לכתוב. אם נדמה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה