הבלוג של Ya'arit Trabelsi

מג'נגלת

אמא + לא כל כך קטן, בעלת עסק לניהול תוכן וייעוץ שיווקי, מג'נגלת בין הדברים שחייבים לדברים שצריכים בשביל הנשמה

עדכונים:

פוסטים: 553

החל מנובמבר 2010

אי אפשר לסכם טיול בצפון בלי מילה על קטיף ואוכל, נכון?

29/07/2015

אחרי שבילינו יומיים מלאי אנדרנלין בכפר בלום ובצוק מנרה, בחרנו לבלות את היום השלישי והאחרון של סוף השבוע שלנו בנימה קצת יותר רגועה, שגם תאפשר לנו ליהנות מהנוף הירוק והמרהיב של חבל הארץ הזו.
אז אחרי שני סיבובי בוקר נוספים על האומגה, הצפנו עוד קצת אל עבר בוסתן בראשית בעין זיון- לקטיף עצמי של נקטרינות, פטל, אוכמניות, שזיפים ואגס-תפוח.

IMG_5354

IMG_5356

IMG_5357

IMG_5358

IMG_5370

נקטרינות היו בשפע- גדולות ועסיסיות

IMG_5369

פטל אדום מצאנו בקושי ומעולם לא חשבתי שאהנה כל כך להתלכלך מאוכמניות ופטל שחור.

האגס-תפוח הוא זן חדש יחסית, מהונדס גנטית שבטעמו דומה כמעט בדיוק לאגס, אך נראה כמו תפוח עם נקודות. נחמד..

הבוסתן הוא במרחק של כשעה נסיעה מלודג’ מנרה והדרך- וואו! כמה יפה היא הדרך! (הייתי מצלמת לכם, אבל נהגתי…)

מעבר לקטיף (ולזלילה) יש עוד כל מיני אטרקציות במתחם- סיור על טרקטור שמביא אתכם למטע הנקטרינות

IMG_5363

IMG_5366

והיו גם מתנפחים ופינה בה הילדים יכולים להכין פאי קטן בעצמם- מתאים יותר לילדים קטנים ועומר לא מצא בהם עניין, אבל זה נחמד.
יש מדשאות גדולות, ערסלים מפוזרים ולגמרי אפשר לבוא ופשוט לנוח שם.
קצת ביאס אותי לראות את הפוני המסכן שממתין לילדים שירכבו עליו
IMG_5360

וחשוב לדעת שהכניסה לבוסתן עולה כסף ואם רוצים לקחת את הפירות שקטפתם הביתה, תצטרכו לרכוש קופסא למילוי בנפרד (נקטרינות- 10 ש”ח, שזיפים ואגס-תפוח- 10 ש”ח ופירות יער- 20 ש”ח).

אבל זו בהחלט חווייה כייפית ומהנה שהכי גורמת להרגיש את הטבע ולברך על השפע שיש לנו כאן :-)

ואיפה אוכלים בצפון?

יש המון מסעדות ומקומות טובים לאכול בהם (כדאי לכם להזמין מקום מראש), אבל אני רוצה להמליץ לכם על שני מקומות שאהבנו במיוחד:

קפה קוקיה בקיבוץ דפנה- מקום מקסים הממוקם בקיבוץ דפנה ומגיש אוכל פשוט מעולה! הסגנון נוטה לאיטלקי ויש שם פיצות ופסטות שנאפות במקום

IMG_5241

ואני הזמנתי שם “אורז הפתעה” שזה תבשיל של אורז מלא עם ירקות וגבינה- פשוט משובח!

IMG_5243

והקינוחים? וואו! הכל עשוי בעבודת יד במקום- מהמם ביופיו וטעים. אנחנו התפנקנו על מיני קרמבואים קטנים ומפנקים
IMG_5250

והמחירים- סבירים ממש. בקיצור- ממליצה לכם בחום!

המקום השני שעליו אני רוצה להמליץ לכם הוא גלידת בוזה שבצומת הגומא

IMG_5195

גלידות טריות שמשתנות מידי יום (האמינו לי- היינו שם כל יום) בטעמים מעולים כמו חמאת בוטנים, קרם בוזה, סורבה פירות יער ועוד.

IMG_5205

IMG_5203

IMG_5198

טעים, טרי וכיף!!

עוד מהבלוג של Ya'arit Trabelsi

תצוגה מקדימה

ערוכים לכיפור

יודעים מה אני הכי אוהבת בחגים? שיש מלא זמן לקרוא :-) תכף כיפור, חג הספרים השני אחרי שבוע הספר העברי וזה בדיוק הזמן להמליץ לכם על ארבעה ספרים חדשים שיעבירו לכם את הצום בצ'יק (ועוד תקוו שהוא יתארך כדי שתסיימו לקרוא...

תצוגה מקדימה

ילדי מפתח

אחת השאלות המשמעותיות ביותר לקראת החזרה ללימודים, בסביבות גילאי 8-9 (שזה כיתה ב-ג) היא שאלת החזרה הביתה. מצד אחד הם כבר די גדולים ולא רוצים כבר צהרונית (ובתכל'ס- די בצדק, כבר די משעמם להם שם) ומצד שני עדיין קצת מפחיד שהם יחזרו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מכתב לסבתא

כחלק מפרוייקט סיכום שנה, התבקשתי לכתוב על אנשי השנה שלי- אלו שהשפיעו עליי הכי הרבה, שגרמו לי להיות אדם טוב יותר ושהשאירו את החותם הגדול ביותר. הבקשה הזו גרמה לי להעלות את כל האנשים בחיי ולנסות לבחור על מי מהם לכתוב. אם נדמה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה