פסטה ברוטב ״שמנת״ פטריות – מתכון טבעוני

גירסה פרווה – טבעונית למנה האהובה

בחורה עם מחשב נייד

במקום השני, אחרי הפסטה בטוב עגבניות, המנה המוזמנת ביותר במסעדות היא: פסטה ברוטב פטריות ושמנת. לא, לא עשיתי סקר (למרות שמאד מפתה לשלב את העבודה שלי גם בתחביבים), קראתי את זה בעיתון לפני מספר חודשים.

אז לכל מי שאוהב את המנה הזו, ונמנע משימוש בשמנת (על רקע דת, מצפון או בריאות) אני מציעה כאן אלטרנטיבה פרווה שהיא גם טבעונית, והכי חשוב טעימה.
האמינו לי, מניסיון, אף אחד לא ידע שאין כאן שמנת!

חשוב לציין שהמנה דלת שומן, אנו משתמשים בנוזל עם 5% שומן ולא בשמנת 10-38% שומן.
פסטה (כמובן, שעדיף מקמח מלא) היא פחמימה מורכבת שנותנת תחושת שובע לאורך זמן היות והיא לא מעלה בצורה דרסטית את רמת האינסולין בגוף אחרי אכילתה, כמו פחמימות אחרות.י

המרכיבים
חבילת פסטה – 500 גרם
2 סלסלות פטריות קצוצות – אני השתמשתי בפטריות שמפיניון ופטריות חורש קטנות (פורטובלו)
1 בצל סגול קטן קצוץ דק (או כרישה או שאלוט)
1 מיכל אלפרו ״שמנת״ לבישול 5%
מלח, פלפל גרוס
אגוז מוסקט
שמן זית לטיגון הבצל

אופן ההכנה
מטגנים את הבצל בשמן זית עד לשקיפות והזהבה קלה (לא להשחים).
מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים תוך כדי ערבוב מספר דקות.
מוסיפים את האלפרו ומביאים לרתיחה. מבשלים מעט להסמת הרוטב.
מתבלים במלח, פלפל גרוס ואגוז מוסקט.
במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
מסננים את הפסטה, שוטפים במים רותחים (לסילוק עודפי עמילן) מנערים היטב ומעבירים לצלחת הגשה.
יוצקים את הרוטב מעל, מערבבים קלות ומגישים.
ניתן לעטר בעירית קצוצה, אבל לא חובה. זה טעים ויפה כפי שזה.

לחצו על המילה פסטה לקבלת עוד מתכוני פסטה

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.