הבלוג של Ya'arit Trabelsi

מג'נגלת

אמא + לא כל כך קטן, בעלת עסק לניהול תוכן וייעוץ שיווקי, מג'נגלת בין הדברים שחייבים לדברים שצריכים בשביל הנשמה

עדכונים:

פוסטים: 555

החל מנובמבר 2010

תכירו את הקישריה- המקדש של הקישים..

28/05/2011

אני מעריצה אנשים שמצליחים להפוך את התחביב שלהם למקצוע ועוד להצליח בו..

קחו למשל את יוספה וניסים, הבעלים של “הקישריה”- הם גרו בכלל בצפון ועבדו בעבודות רגילות לחלוטין. בבית, להנאתה, הכינה יוספה קישים מכל הסוגים. עם הזמן שכנים ומכרים ביקשו שתכין עבורם והיום- בום! שני סניפים- אחד בגבעתיים והשני בתל אביב.

“הקישריה”, היא סוג של בית קפה- מסעדה שבו מוגשים קישים מכל הסוגים, המינים, הטעמים והשילובים. הקישים נאפים במקום, לעיני האורח ומורכבים מרצונותיו האישיים או על פי התפריט העשיר והמסחרר. עד היום קיימים כבר למעלה מ- 50 סוגי קישים מלוחים, חמוצים, חריפים וכמובן- מתוקים בשילובים שאפשר רק לדמיין.

עיצוב המקום מעורר תחושה של בית מרזח או חצר ביתית ומשהו באווירה פשוט לא נותן לאנשים ללכת (או שזה הקושי לבחור..). חוץ מהעיצוב עצמו- הכל מוקפד ומלא ניחוח הומוריסטי. התפריט כולל “תסריטי שיחה” משעשעים כמו: “נכנס אדם לקישריה ואומר: ‘וואו מגניב פה! אחלה קישים. אבל מה עוד יש?” (בחלק של הקפה בתפריט), “קטן זה טוב! (אמרה מישהי)” (בחלק של מארזי מיניקיש) ועוד.. וזה עוד לפני שדיברתי על המהממת- גלויית העסקית המגניבה.

והטעם- גן עדן.. הקלתית פריכה ורכה (מבוססת על חמאה, אלא מה..), הירקות טריים ואם רק אפשר היה להעביר כאן את הריח, הצבעים והאווירה..

לקראת שבועות משיקה הקישריה קולקציית קישים חדשה הכוללת קיש בצל מקורמל- חציל מעושן, בשילוב קשקבל ואגוזי מלך. קיש עגבניות שרי צלויות בשמן זית, במילוי גבינת לאבנה וזעתר. קיש סלק צלוי בבלסאמי וסילאן, בשילוב רוקפור ואגוזי מלך וגם- קיש לבבות ארטישוק צלויות בטימין, בשילוב עגבניות שרי צלויות בשמן זית וקממבר. יאמייייי!!

בנוסף לכל ההפתעות האלו, מקבל כל מי שרוכש ב- 100 ש”ח ומעלה כרטיס גירוד “קיש גד” (טקסטים מקוריים, כבר אמרתי?) וזוכה בהפתעות נוספות.

את כל הקישים ניתן להזמין והם יגיעו עם שליח וחדש חדש- השיקו עכשיו ערכת קיש ביתית: ערכה הכוללת קלתית ריקה, אפוייה למחצה, חמגשית ובה שלוש תוספות לבחירה ושק זילוף ובו הרוטב המטריף. את הערכה לוקחים הביתה ושומרים במקרר עד שבוע. כשהאורחים בדרך, מוציאים, מרכיבים, שמים בתנור ומסתירים ראיות- אף אחד לא יאמין שהכנתם לבד, אבל גם לא יהיו להם הוכחות :-)

המומצלים שלי: קיש בצל מקורמל, פטריות ומוצרלה (שזה גם הקיש שהכנתי בבית וזכה לתשואות רמות). בטטה, פטריות, אננס וצ’ילי (הכי אוהבת שילוב של מתוק עם חריף). פלפלים, רוקפור, צימוקים ואגוזי מלך וכמובן- לקינוח- הטארטים המתוקים: תאנה, גבינת עיזים, פקאן וקנמון. שוקולד חלב, נוגט ודובדבן. ריבת חלב, אגוזי מלך וקשקבל. והשיא- שוקולד מריר, אספרסו טרי והל.

ובקיצור- רכבת קלתית!!!! מהממתתתת!

תהנו!

עוד מהבלוג של Ya'arit Trabelsi

תצוגה מקדימה

ערוכים לכיפור

יודעים מה אני הכי אוהבת בחגים? שיש מלא זמן לקרוא :-) תכף כיפור, חג הספרים השני אחרי שבוע הספר העברי וזה בדיוק הזמן להמליץ לכם על ארבעה ספרים חדשים שיעבירו לכם את הצום בצ'יק (ועוד תקוו שהוא יתארך כדי שתסיימו לקרוא...

תצוגה מקדימה

ילדי מפתח

אחת השאלות המשמעותיות ביותר לקראת החזרה ללימודים, בסביבות גילאי 8-9 (שזה כיתה ב-ג) היא שאלת החזרה הביתה. מצד אחד הם כבר די גדולים ולא רוצים כבר צהרונית (ובתכל'ס- די בצדק, כבר די משעמם להם שם) ומצד שני עדיין קצת מפחיד שהם יחזרו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מכתב לסבתא

כחלק מפרוייקט סיכום שנה, התבקשתי לכתוב על אנשי השנה שלי- אלו שהשפיעו עליי הכי הרבה, שגרמו לי להיות אדם טוב יותר ושהשאירו את החותם הגדול ביותר. הבקשה הזו גרמה לי להעלות את כל האנשים בחיי ולנסות לבחור על מי מהם לכתוב. אם נדמה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה