הבלוג של Ya'arit Trabelsi

מג'נגלת

אמא + לא כל כך קטן, בעלת עסק לניהול תוכן וייעוץ שיווקי, מג'נגלת בין הדברים שחייבים לדברים שצריכים בשביל הנשמה

עדכונים:

פוסטים: 562

החל מנובמבר 2010

הקטן שלי החליט שהוא מאסטר שף.. אז הוא קיבל ספר בישול…

26/05/2011

מאז שהסתיימה העונה של מאסטר שף, הקטן שלי החליט שהוא מאסטר שף בעצמו. הוא מתעקש לחתוך סלט לבד, להכין חביתה, ללוש בצק, לאפות עוגות שמרים ובקיצור- לרדוף אחרי במטבח בטוענה שאני מפריעה לו לבשל ושהוא המאסטר שף ובגלל זה אני צריכה לשאול אותו מה לעשות ואיך לתבל את הסלט. אטרקטיבי נכון?

כשקיבל מיני מאסטר שף את הספר “פיצה- פיתה”, של דנית סלומון, בהוצאת ‘קוראים’ לידיו, לא היה מאושר ממנו. הוא רץ לספר לחבר’ה שגם לו יש ספר מתכונים “כמו של גדולים” ומיד רצה לבשל לי ארוחה. “אמא”, הוא אמר, “את לא צריכה להיות לידי, אני אראה בספר מה צריך לעשות”.

הספר נפתח בכללי זהירות ובמילון קצר למונחי בישול שכולל הגדרות כמו “לגרר”, “להבליע”, “לסנן” ועוד. מיד אחר כך מגיע מילון כלים ומילון תבלינים ועשבי תיבול. כל המילונים וההסברים מלווים בצילומים של כלי בית מתוקים להפליא מרשת ‘חידושים’ (כמה אני אוהבת את הרשת הזו, כבר אמרתי?!).

ואז מגיעים המתכונים- פתפותי ביצים- הסבר כללי על ביצים ואופן ההתנהגות איתם וכמובן מתכונים לביצה קשה, סלט ביצים, סירות ביצים ממולאות, חביתה, חביתה ספרדית עם תפוא”ד ושקשוקה.

אחרי מתכוני הביצים עוברים למתכוני בצקים למיניהם- טוסט צרפתי, פנקייקס, לחמניות, כריכי סלט טונה, וכמובן- המתכון הראשון מתוך הפיצה שזכה ממנו לתשואות וגרר אותי למכולת הפיצה- פיתה. אותה פיתה מוכרת ועליה קטשופ, גבינות ותוספות בתנור שהופכות אותה לפיצה הום מייד משובחת. מי שמכיר את הקטן שלי יודע ש”בלי כלום” זה הסלוגן שלו- טוסט בלי כלום, פיצה בלי כלום, פסטה בלי כלום וכו’. על רוטב אדום אין מה לדבר.. גם לא על קטשופ.

את המהפך עשה דווקא הקטשופ החדש של אוסם בטעם רוטב פיצה. הקטן שמע פיצה ומיד נזקפו לזכות הקטשופ נקודות זכות. משם להתמכרות קלה, הדרך הייתה קצרה.

ונחזור לספר- אז אחרי שהפיצה פיתה הוכתרה בהצלחה (פיצה פיתה אחת עם זיתים והשניה, כמובן- בלי כלום..) עברנו לשלב האוכל: מתכוני סלטים כמו סלט תירס, סלט עגבניות ומוצרלה, סלט כרוב צבעוני, סלט גזר במיץ תפוזים, פרוסות חצילים בטחינה ויוגרוט ועוד. וכך הלאה וכך הלאה- פירה, אורז, פתיתים ואפילו- כדורי בשר, המבורגר, שניצלונים ושיפודי נקניקיות.

ואיך אפשר בלי קינוח? מוס גבינה בשלושה טעמים, גלידת וניל עם תות שדה, גלידת שוקולד, קאפקייקס, ריבועי בצק עלים עם פירות ושוקלד, בראוניז ועוגיות חמאת בוטנים ושוקולד. את הספר מקנח עמוד שלם של סדר ונקיון- החלק הכי חשוב בספר, תודו!!

המתכונים מצולמים, צבעוניים וכל מתכון כולל את הכלים הדרושים, המצרכים וטיפים חביבים (שלא רק ילדים אוהבים). ובקיצור- ספר מתוק, יעיל לילדים שאוהבים מטבח וגם להורים שלא ממש..

94 ש”ח ברשתות המובחרות ובחנויות הספרים.

עוד מהבלוג של Ya'arit Trabelsi

תצוגה מקדימה

ערוכים לכיפור

יודעים מה אני הכי אוהבת בחגים? שיש מלא זמן לקרוא :-) תכף כיפור, חג הספרים השני אחרי שבוע הספר העברי וזה בדיוק הזמן להמליץ לכם על ארבעה ספרים חדשים שיעבירו לכם את הצום בצ'יק (ועוד תקוו שהוא יתארך כדי שתסיימו לקרוא...

תצוגה מקדימה

ילדי מפתח

אחת השאלות המשמעותיות ביותר לקראת החזרה ללימודים, בסביבות גילאי 8-9 (שזה כיתה ב-ג) היא שאלת החזרה הביתה. מצד אחד הם כבר די גדולים ולא רוצים כבר צהרונית (ובתכל'ס- די בצדק, כבר די משעמם להם שם) ומצד שני עדיין קצת מפחיד שהם יחזרו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מכתב לסבתא

כחלק מפרוייקט סיכום שנה, התבקשתי לכתוב על אנשי השנה שלי- אלו שהשפיעו עליי הכי הרבה, שגרמו לי להיות אדם טוב יותר ושהשאירו את החותם הגדול ביותר. הבקשה הזו גרמה לי להעלות את כל האנשים בחיי ולנסות לבחור על מי מהם לכתוב. אם נדמה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה