הבלוג של Ya'arit Trabelsi

מג'נגלת

אמא + לא כל כך קטן, בעלת עסק לניהול תוכן וייעוץ שיווקי, מג'נגלת בין הדברים שחייבים לדברים שצריכים בשביל הנשמה

עדכונים:

פוסטים: 557

החל מנובמבר 2010

אמא שלי תמיד אומרת שהבית שלי מזכיר לה את האוהל של אברהם אבינו- כל היום אורחים באים והולכים..

22/05/2011

אמא שלי אמרה לי פעם שהבית שלי מזכיר לה את האוהל של אברהם אבינו- אנשים באים לבקר כל הזמן, לאו דווקא עם התראה מראש. אחותי הוסיפה שזה לא כמו האוהל של אברהם (כי כבשים זה הדבר האחרון ששוחטים פה), אלא יותר כמו בית קפה שלצד הקפה רק צריך לבחור איזה מאפה מההיצע הרב הקיים לבחור. זה מאוד מחמיא לי, אגב.. תמיד אהבתי לארח, אבל בשל היותי “עצלן” לא ממש אהבתי להתכונן לזה.. הכי כיף כשבאים בספונטניות ועוד יותר כיף שתמיד יש בבית כיבוד כיד המלך.

אם אתם כמוני, או רוצים להיות, קבלו את הדברים שתמיד צריכים להיות בבית וגם- כמה מתכונים לאירוח מוצלח..

1. אפרופו- אותו חטיף מלוח, קריספי ומגובע (מהמילה “גביע”) שהכי כיף לנשנש ככה סתם ועוד יותר קלאסי להגיש אותו בקערה שקופה ולצידו גבינה מתובלת, רוטב סלסה או אפילו יוגורט. רוצים להפתיע? החזיקו בבית את האפרופו החדש- איטליאנו, שמזכיר בצורתו, בקריספיות שלו ובהנאה שבו את האפרופו הרגיל, אבל יש בו טוויסט עדין של תיבול מעט פיקנטי- איטלקי.

2. קרקרים- אצלי בארון תמיד יש קרקרים. גם כדי שאני אוכל לנשנש לפעמים, בלי יותר מידי ייסורי מצפון וגם כי אפשר לשחק איתם בכל כך הרבה וריאציות של הגשה והם תמיד יפים, מרשימים ומפתיעים. הסוד שלי- אני אוהבת לקנות סטוקים של דברים במהדרוה מוגבלת ולהגיש אותם גם אחרי שירדו מהמדפים, ככה אני תמיד מצליחה להפתיע. מומלצים במיוחד הקרקרים במהדורה המוגבלת של אסם- קרקר קלאסי עם שומשום וקצח וקרקר דגנים במליחות עדינה. רוצים הצעות הגשה? את הקרקר הקלאסי ניתן להגיש כשעליהם סלט פלפלים וגבינה (פלפל אדום, צהוב וירוק, אפשר חריף, בצל וכף שמן זית- מערבבים יחד, אפשר להוסיף עשבי טיבול אהובים. מניחים על הקרקר פרוסת גבינה צהובה, מוצרלה או קשקבל ועליה מעט מתערובת הפלפלים). את קרקר הדגנים הגשתי עם עגבניות מיובשות (של אוליביה, כי הוא הכי טעים) ועליהם קוביה קטנה של צפתית. ואפשר עוד מלא- פשוט לשחק, לערבב ולהגיש. אפשר גם עם מתוק- ריבה, נוטלה או כל מה שבא. בקיצור- כיד הדמיון הטובה..

3. פטל- בגלל שאני רק מים, והקטן לא חסיד גדול, למזלי, של מיצים, תמיד יש אצלי בבית תרכיז שווה כלשהו. ככה גם לילדם שמגיעים יש משהו מתוק וכייפי וגם אפשר להגיש בקנקן שקוף משקה צונן ומרענן. בקטגוריה הזו אני ממליצה בחום על שני הטעמים החדשים של התה הקר ויטמינצ’יק- תה קר מנגו ותה קר אפרסק. תה קר זה תמיד משהו שכיף לשתות בקיץ- הוא מרענן, צלול וקייצי מאוד. התרכיזים החדשים מצויינים ואפילו הקטן שטעם הלל וגמע שלוש כוסות לפחות. ככה אני יודעת שהוא גם שתה ואם כבר מתוק- אז שיהיה בריא ומועשר בויטמינים.

4. סודה- חברים שלי תמיד אומרים שאם כבר מים אז שיהיה בסטייל.. בגלל זה תמיד יש לי במקרר סודה. וזה המקום להמליץ על הסן בנדדטו- מוגז עדין. מותג המים המינרלים,הטעימים במיוחד, סן בנדטו השיקו מים מוגזים עדינים. למרות שאני לא מתה על משקאות מוגזים באופן כללי, המים האלו מוגזים בעדינות רבה, שמוסיפה טעם והנאה למשקה, בלי לגרוע מטעמו.

5. מסטיקים- בגלל שאני אוהבת לחשוב על הפרטים הקטנים, כל אירוח מסתיים אצלי במסטיקים. אתם חייבים לראות את ההפתעה על פניהם של הקרואים כשאני מגישה בצלוחית קטנה מסטיקים. “איך תמיד את חושבת על הכל”, הם אומרים.. איזה כיף… ואם כבר מסטיק ואירוח בסטייל, אז ברור שאני ממליצה על מסטיק FIVE החדש בטעם אבטיח. פרט לקופסא המהממת שלו ולריח המתקתק שנודף ממנו, הטעם שלו נשאר לאורך זמן רב ושולח את האורחים שלי לדרכם טובי חך (וחיוך).

6. פינת המשקיען- בסניפי “הקישריה” (עוד תשמעו עליה בהרחבה בקרוב) השיקו לקראת שבועות ערכת קיש ביתית. הערכה כוללת קלתית משובחת, חמגשית עם התוספות שבוחרים ושק זילוף עם הרוטב. כל מה שצריך לעשות כשהאורחים בדרך, זה להרכיב- על הקלתית להניח את התוספות, מעל זה לשפוך רוטב ולהכניס לתנור. לא לשכוח להעלים ראיות, כדי שכולללםם יחשבו שהכנתם בעצמכם..

7. קינוח- לא באמת חשבתם שאני אסיים בלי קינוח, נכון? ובגלל שאנחנו עוסקים כאן באורחים קרואים, ללא קריאה.. בחרתי להביא לכם שני מתכונים מעולים ומרשימים שלוקח להכין אותם פחות מחמש דקות:

הראשון- עוגה בחושה בחמש דקות, מתוך גורו ספרי האפייה שלי: “סודות מתוקים” של קרין גורן האהובה:

סודות מתוקים

למתכון בסיסי: 4 ביצים, 2 שמנת מתוקה, 1 וחצי כוסות סוכר, 1 שקית סוכר וניל, חצי כפית מלח, 2 כוסות קמח, 1 אבקת אפיה- טורפים יחד את כל הרטובים, מוסיפים את היבשים ומערבבים עד שהעיסה אחידה. ועכשיו מגיע הקסם- פתחו את הארון ותראו מה יש לכם בפנים- אגוזים, טחינה, סילאן, קנמון, מוסקט, אגסים, חלבה וכו’ והכינו תערובות שונות: כל תערובת לתבנית אחת (אנגליש קייק כמובן) – אגוזים וקנמון: 1/2 כוס סוכר חום כהה, כוס אגוזים מכל סוג, קלויים וקצוצים גס ו-2 כפות קנמון- מערבבים יחד. חלבה, טחינה וסילאן: 1/2 כוס טחינה גולמית, 1/2 כוס סילאן ו-1/2 כוס חלבה מפוררת. ועוד ועוד. ההרכה: לתבנית שופכים שליש מעיסת העוגה, מפזרים מהתערובת, מוסיפים שליש נוסף מהעיסה, ועוד מהתערובת וכך, בשכבות. השכבה העליונה והמסיימת היא תמיד עיסת העוגה. מכניסים לתנור ל- 40 דק’ על 170 מעלות. 5 דקות הכנה (שמתי סטופר) ובעוד האורחים מנשנשים מלוחים, הבית מתמלא ריח מתוק והעוגה טעימה, חמה ומצויינת.

המתכון השני, טראפלס שוקולד מהירים: 1 שמנת מתוקה, 350 גר’ שוקולד (איזה שבא- מריר, חלב, לבן וכו’), 25 גר’ חמאה. ממיסים את החמאה על אש קטנה, מוסיפים את השמנת וממש כשהיא מתחילה לרתוח מוציאים מהאש ושופכים את התערובת על השוקולד. מערבבים היטב ומתחילים לשחק: אני חילקתי את התערובת לשלוש קעריות. לאחת הוספתי שקדים קצוצים דק, לשנייה אייריש קרים ולשלישית מעט מיץ תפוזים. מערבבים כל תערובת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתקשות. אם יש זמן- עדיף לשעתיים במקרר, אם אין- שימו כחצי שעה במקפיא, עד שהעיסה תתקשה ולא תהיה נוזלית מידי. מוציאים, יוצרים כדורים עם הידיים, אפשר לטבול בקקאו ומגישים. הביקורות יהללו!!

אל תשכחו להזמין גם אותי..

עוד מהבלוג של Ya'arit Trabelsi

תצוגה מקדימה

ערוכים לכיפור

יודעים מה אני הכי אוהבת בחגים? שיש מלא זמן לקרוא :-) תכף כיפור, חג הספרים השני אחרי שבוע הספר העברי וזה בדיוק הזמן להמליץ לכם על ארבעה ספרים חדשים שיעבירו לכם את הצום בצ'יק (ועוד תקוו שהוא יתארך כדי שתסיימו לקרוא...

תצוגה מקדימה

ילדי מפתח

אחת השאלות המשמעותיות ביותר לקראת החזרה ללימודים, בסביבות גילאי 8-9 (שזה כיתה ב-ג) היא שאלת החזרה הביתה. מצד אחד הם כבר די גדולים ולא רוצים כבר צהרונית (ובתכל'ס- די בצדק, כבר די משעמם להם שם) ומצד שני עדיין קצת מפחיד שהם יחזרו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מכתב לסבתא

כחלק מפרוייקט סיכום שנה, התבקשתי לכתוב על אנשי השנה שלי- אלו שהשפיעו עליי הכי הרבה, שגרמו לי להיות אדם טוב יותר ושהשאירו את החותם הגדול ביותר. הבקשה הזו גרמה לי להעלות את כל האנשים בחיי ולנסות לבחור על מי מהם לכתוב. אם נדמה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה