הבלוג של Ya'arit Trabelsi

מג'נגלת

אמא + לא כל כך קטן, בעלת עסק לניהול תוכן וייעוץ שיווקי, מג'נגלת בין הדברים שחייבים לדברים שצריכים בשביל הנשמה

עדכונים:

פוסטים: 556

החל מנובמבר 2010

דה קרינה שבעין זיוון הוא מפעל שוקולד קטן, מקסים וטעים. שם עברנו סדנת שוקולד מתוקה במיוחד, זללנו הרבה שוקולדים, שתינו משקאות שוקולדיים ויצאנו מחוייכים ושבעי רצון. חוויה שלא כדאי להחמיץ!

19/02/2013

בפוסט הקודם סיפרתי לכם על הטיול הצפוני של הקטן ושלי לעין זיוון ולחרמון. אם הייתם טובים וקראתם הכל, אתם בטח מצפים שאספר לכם על סדנת השוקולד בדה קרינה.

אז קודם כל כמה מילים על דה קרינה: דה קרינה הוא מפעל שוקולד קטן, שעובר במשפחה של (ניחשתם נכון) קרינה, כבר שלושה דורות וממוקם בקיבוץ עין זיוון. כל השוקולדים נעשים בעבודת יד וכבר בכניסה ניתן להתרשם מאמנות בשוקולד שמשאירה את הפה פעור ומאיימת לחסל את הסוללות במצלמה.

לדה קרינה הגענו בבוקר, לאחר ארוחת הבוקר (מה שלא מנע משנינו לחסל שוקולדים כאילו הסורים תוקפים). הסיור נפתח לאחר שהצליחו להזיז אותנו מכל פסלי השוקולד המוצבים במקום, בהקרנת סרטון על תולדות השוקולד, ההיסטוריה שלו וכמובן- שושולת דה קרינה!

לאחר שלמדנו כי השוקולד הראשון יוצר בכלל בספרד ורק לאחר שנים, בשל הכלה הצרפתיה של הנסיך (אוח נשים נשים), התגלה סוד הכנתו לצרפת ומשם לכל אירופה ועוד כמה עובדות מעניינות על שוקולד, נכנסנו לסיור במפעל.

אני אומרת מפעל, אבל זה קטן ואינטימי. אנחנו (הקהל) עומד מאחורי זכוכית וניתן לראות ולשמוע את כל מה שקורה- ראינו תהליך טמפרור, תהליך בחישת שוקולד ואפילו- בשידור חי הוכנה לנו מקופלת. (אסור היה לצלם שם, אז תצטרכו ללכת ולראות בעצמכם)

הקטן, שעדיין היה נרגש מרעיון החרמון, התלהב ללא הפסקה מהפרלינים שעוצבו בהשראת ההר וכיפתם נטבלה בשוקולד לבן, שהקנה להם מראה מושלג. להפצרותיו, אפילו הראו לנו איך עושים את מראה השלג.

לאחר ההסברים, ההדגמות והסיור ולאחר שריח השוקולד כבר פרט על כל בלוטה אפשרית, עברנו לחדר הטעימות. שם הונח לפנינו מגש עם המון סוגי שוקולד והמטרה – לטעום!

ואז, לאחר “הסיור הרשמי” עברנו אל חדר הסדנאות. שם קיבלנו מגש ובו נייר פרגמנט רבוע וכדורי גאנש. על השולחן הונחו בקבוקי שוקולד מריר, שוקולד לבן וריבת חלב וקעריות ובהן סוכריות צבעוניות, אגוזים, קוקוס, שברי מקופלת ושאר הפתעות.

לאחר הסבר קצר של מה צריך לעשות (מה שרוצים), ניגשנו למלאכת היצירה.

כשסיימנו, הוכנסו המגשיות להתקשות במקרר ובינתיים, התיישבנו לנו בבית הקפה והתפנקנו על כוס שוקו מקופלת חם עבורו וקפה עם שוקולד עבורי, וכמובן- מגש עם פרלינים מכל מיני סוגים ומינים.

אפילו “החרמון” היה שם והסב אושר רב (או שזה היה הסוכר בשלב הזה) לקטן.

זו חוויה מקסימה וטעימה לקטנים וגם לגדולים. השוקולד איכותי ועשיר בטעמיו, הסדנאות נעימות, חווייתיות וטעימות אף הן (כבר ציינתי שטעמנו קצת שוקולד באותו הבוקר?) ואם אתם בצפון- אל תפספסו את זה- זה שווה כל שנייה!

יצאנו משם עמוסי כל טוב, כולל מגשי השוקולדים שהכנו, מחוייכים, מלאי אנרגיה (איך לא?) ומלאי טעם מתוק בפה.

עוד מהבלוג של Ya'arit Trabelsi

תצוגה מקדימה

ערוכים לכיפור

יודעים מה אני הכי אוהבת בחגים? שיש מלא זמן לקרוא :-) תכף כיפור, חג הספרים השני אחרי שבוע הספר העברי וזה בדיוק הזמן להמליץ לכם על ארבעה ספרים חדשים שיעבירו לכם את הצום בצ'יק (ועוד תקוו שהוא יתארך כדי שתסיימו לקרוא...

תצוגה מקדימה

ילדי מפתח

אחת השאלות המשמעותיות ביותר לקראת החזרה ללימודים, בסביבות גילאי 8-9 (שזה כיתה ב-ג) היא שאלת החזרה הביתה. מצד אחד הם כבר די גדולים ולא רוצים כבר צהרונית (ובתכל'ס- די בצדק, כבר די משעמם להם שם) ומצד שני עדיין קצת מפחיד שהם יחזרו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מכתב לסבתא

כחלק מפרוייקט סיכום שנה, התבקשתי לכתוב על אנשי השנה שלי- אלו שהשפיעו עליי הכי הרבה, שגרמו לי להיות אדם טוב יותר ושהשאירו את החותם הגדול ביותר. הבקשה הזו גרמה לי להעלות את כל האנשים בחיי ולנסות לבחור על מי מהם לכתוב. אם נדמה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה