הבלוג של מחשבות על אוכל

thinkingfoods

http://www.thoughts-about-food.com

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מיוני 2016

מרק קצת שונה, וכמה שהוא מרשים, ככה הוא גם קל וטעים

14/12/2016

מרק ברוקולי קארי וקוקוס

אז בתחזית טוענים שהמשך השבוע יהיה סוער
נפלא.
מבחינתי, סוער זה אומר…
להיות ספונים בבית ולהתחמם
במזון
וגם להתנחם
במזון
אה וגם גשם
ברגע שאני רואה את ציורי העננים והגשם בחלק המענין בתחזית, מתחשק לי מרק
למרות שכבר דצמבר והחורף לא באמת הגיע כבר הספקתי להכין מגוון מרקים
ירקות
חרירה
תמני
עדשים
כתום
והיד עוד נטויה…
עם כל הכבוד למרקים הביתיים הקלאסיים ויש המון כבוד, התחשק לי מרק ספיישל…
סופ דה זו’ר של הביוקר
אז ניגשתי למטבח, כמו במשימה של מאסטר שף, רק בלי המזווה השווה ובחנתי את ההיצע
ברוקולי, יש
קארי, יש
כבר יש לי רעיון!
תפוחי אדמה, יש
קרם קוקוס, אין!
מרד!!!
תמיד חסר משהו!
נו מה? אכתת רגליי לסופר? אעלה על מדי א’? אסתרק? אראה כמו בן אדם?
אוף…
בדרך כלל הייתי מוותרת ומחלטרת…
אבל הפעם הייתי חייבת
אז כיתתי

איך אני אוהבת את הסופר…
מלאאאאאא מבצעים
מוצרים חדשים
מוצרים ישנים (ממרחית לבן!!! עדיין מייצרים!)
בגאטים טריים
סופגניות חמות
איזה מזל שבאתי!
מפה לשם, נהיה לי כבד בידיים ושכחתי את הסיבה שלשמה הוצאתי את עצמי מהבית בפיג’מה (מתחת למעיל מי שם לב)

קרם קוקוס! נזכרתי בתכנית האם
אוי נו, למה במדף הכי תחתון, בפנים בפנים (איזה חוסר מודעות!) מרד!!
מתחיל להיות לי חם עם המעיללל…והאאוטפיט למטה לא מאפשר להתאוורר בפרהסיה…
לוקחת שני קרם קוקוס במחיר מלא
והולכת לקופה, בדרך מעמיסה אוריאו מתחת לשחי ועוד טורטית בבכי
שיהיה…”לאורחים”
גאה בעצמי על ההתגייסות למשימה
פחות על הדבקות בה

פרוייקט סופ דה-זו’ר יצא לדרך
האמת? היה שווה, ואפילו מהיר ופשוט!
אז תכינו ותודו לי אחר כך 

למתכונים נוספים בסגנון כנסו לאתר שלי

http://www.thoughts-about-food.com

 

~מרק ברוקולי בחלב קוקוס וקארי~

2 וחצי כוסות מים\ציר ירקות (אפשר לשים כף אבקת מרק מי שלא מתנגד)
ראש ברוקולי גדול או חצי חבילת ברוקולי קפוא+עוד כמה חופנים להגשה
2 תפוחי אדמה
2 כפות משחת קארי ירוק
1 פחית קרם קוקוס (400 מ”ל)
2 כפות מיץ לימון
מלח פלפל
רבע חבילה איטריות אורז

תוספות לכל קערה (שאין לוותר עליהן!):
בצל ירוק
כוסברה

1. ממיסים בסיר את משחת הקארי יחד עם הציר עד לאיחוד. מוסיפים עוד 2 כוסות מים.
2. חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות ומשאירים חופן בצד להגשה (חובה!), מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים לסיר את הברוקולי ותפוחי האדמה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר עד שתפוחי האדמה רכים
3. טוחנים את המרק למרקם חלק. ומוסיפים קרם קוקוס. מי שרוצה יכולה להוסיף מעט אטריות אורז בשלב זה ולחסוך לעצמו לבשל אותם, אבל שיקח בחשבון שהן שותות נוזלים ומסמיכות את המרק מאוד. מי שרוצה להינות מהמרק גם מחר שיבשל בנפרד, לפי הוראות יצרן.
4. מוסיפים 2 כפות לימון סחוט, מלח ופלפל לפי הטעם. טועמים וממשיכים לבשל עוד 10-15 דק’.
5. כשהמרק מוכן, מוזגים לקערות. לכל קערה מוסיפים קצת ברוקולי חתוך קטן מהברוקולי שהשארנו מקודם, כף בצל ירוק פרוס דק דק, כף כוסברה קצוצה דק וחופן אטריות אורז. מי שאוהב יותר חמוץ יכול להוסיף עוד סקוויזון של לימון. ואל תוותרו על התוספות!
בתיאבון!

#מחשבותעלאוכל_טבעוני
#מחשבותעלאוכל_חורפי

לעוד מחשבות על אוכל בואו לעקוב אחרי גם בפייסבוק ובאינסטוש “מחשבות על אוכל”

צילום וסטיילינג: Hadar BenMoshe

DSC_9191

 

DSC_9193

 

DSC_9197

 

DSC_9201

 

 

 

עוד מהבלוג של מחשבות על אוכל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

עוגת סולת, קוקוס ותפוזים קלה להכנה וטבעונית

מה עושים? בקערה 1: 1 כוס מיץ תפוזים 1 קופסא קטנה רסק תפוחים (113 גרם) 1 בננה מעוכה (מי שלא אוהב טעם של בננה יכול להחליף בעוד חבילה של רסק) 1 כוס שמן (אפשר קצת פחות) 1 כוס סוכר...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

טופו, חצילים וחומוס צהובים

תוספת נחמדה, שטעימה גם לבד, אבל הכי הכי מתאימה לאורז לבן התבשיל קל להכנה, משביע, טעים וגם בריא! מה צריך יותר מזה? כלום! רק קופסה יפה לקחת לעבודה ולגרות את כולם עם...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה