הבלוג של מחשבות על אוכל

thinkingfoods

http://www.thoughts-about-food.com

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מיוני 2016

מאפה שמרים רך מהמטבח הערבי עם מילוי קצת שונה של גזר ודלעת

20/11/2016

פטאייייר!

כיסוני שמרים במלית דלעת וגזר

מאפה שמרים רך מהמטבח הערבי, ממולא בירוקים חמצמצונים נהדרים
טעמתי אותו בפעם ראשונה במסגרת לימודיי (שאין להם שום קשר לאוכל).
כהרגלי…דרדרתי את המרצה להקדיש את אחד השיעורים למשתה שבו כל אחד יביא מאכל מהעדה שלו, למרות הקשר המרוחק ביותר והלא קיים לנושא הקורס.
לדאבוני, רוב המאכלים לא היו עדתיים אלא קנויים. אבל לשמחתי בחורה נחמדת מאוד מנצרת הצילה את המשתה שלי והביאה את המאפה המדובר.
בכמות שתספיק לכל הכיתה, לכל הפקולטה, לכל האוניברסיטה, אבל בעיקר לי.
אחרי שטעמתי, ונשבתי וקסמיו של הכיסון, ניג’סתי לברת המזל שתבקש מאמא שלה את המתכון.
רצונות לחוד והצלחות לחוד – המתכון לא נקלט במערכת, כי אין לדברים האלו באמת מתכון. זה יד ועין.
אבל אין מצב שלא אטעם מהמעדן הזה שוב! אכתת רגליי עד נצרת אם צריך!
רצונות לחוד וזה…
אשאר בבית ואגש למטבח הניסויים, יחד עם שני עוזריי הנאמנים והשעירים, כלבי האהובים, שדואגים לשמור על רצפת המטבח נקייה עבורי.
בגרסתו האותנטית, הפטאייר ממולא בעלי זעתר/תרד בר/חמציץ/ מתובלים בסומק ובצל.
אז קניתי מנגולד ותרד (כי אני תמיד נצמדת למתכוניםׂׂ)
ובסוף עשיתי עם דלעת וגזר (כי אני תמיד! נצמדת למתכונים)
למתכון! (~תרועות וחצוצרות~)
~פטאייר דלעת וגזר טבעוני~
לבצק:
חצי קילו קמח כוסמין
חצי כוס שמן
כוס וחצי מים פושרים
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
למילוי:
חתיכת דלעת קטנה בינוניה
5 גזרים
2 בצלים (אחד סגול אחד לבן, לא חובה אפשר מה שיש)
מלח פלפל

קורצים לעיגולים

אופן ההכנה:
הבצק:
במיקסר עם וו לישה (אפשר גם ביד) – מערבבים את המים, הסוכר השמן והשמרים יחד. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לאיחוד. נכון יש כביכול הרבה שמן (זה המתכון של הפטאייר (ועוד הפחתתי) אין מה לעשות לצערי, מי שרוצה יכול להפחית מעט, אבל זה כבר לא יהיה פטאיירי). מוסיפים את המלח ולשים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. בהתחלה יראה כאילו יש יותר מדי שמן והבצק רטוב מדי, אל תוסיפו עוד קמח – סבלנות! תמשיכו ללוש. רק אם הבצק נדבק לידיים גם אחרי 10 דקות לישה תוסיפו קמח.  מכסים במגבת, משאירים במקום חמים יחסית להתפחה של 40 דק’ עד שעה.
בינתיים מכינים את המלית הכי טעימה ופשוטה בעולם…כשאתה טועמים, תדאגו להשאיר משהו לכיסונים!
קוצצים בצל לרצועות ומטגנים בשמן על אש יחסית נמוכה. שיטגן יפה ויתקרמל, אם הבצל נחרך סימן שלא שמתם מספיק שמן, אז להוסיף אם צריך. בינתיים, מגרדים בצד הגס של הפומפיה את הגזר והדלעת. לא חשוב היחסים ביניהם, אתם יכולים לשים יותר דלעת או יותר גייזר. מה שיש!. בסוף יצאו לי 4 כוסות של גזר ודלעת מגורדים. מוסיפים את הגירודים למחבת ומטגנים יחד עד שהגזר והדלעת רכים רכים ושכל הנוזלים התאדו להם (אנחנו לא רוצים כיסונים רטובים, אז חשוב “לייבש” את המלית). זה יכול לקחת רבע שעה ככה אז סבלנות. בינתיים מפלפלים וממליחים לפי הטעם. ומשתדלים שלא לחסל את כל המלית.
 מכינים את המלית
הרכבה:
מרדדים את הבצק הנפלא על משטח מקומח. לבצק דק יחסית (חצי ס”מ עובי) קורצים עיגולים בהתאם לגודל שרוצים את הכיסונים. אני השתמשתי בקורצן יחסית גדול (10 ס”מ, יותר מגודל כוס ממוצעת) שהכיסונים לא יהיו קטנים מדי. ממלאים כפית-כפית וחצי בכל כיסון וסוגרים. איך סוגרים? (ראו איור)
untitled
זוכרים שהכנו אניה מקיפולי נייר בגן? אז לוקחים צד אחד, מקפלים למשולש לכיוון אמצע הכיסון. לוקחים את הצד שני של העיגול שיווצר משולש ומקפלים מעט מעל הקיפול הראשון ואז נוצר לנו צורת אניה מנייר – משולש פתוח מלמטה. אז מקפלים את כל הדופן התחתונה מעל הקיפולים ומניחים הפוך (שהקיפולים למטה). כך ממשיכים את כל הכיסונים. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים גדולים יחסית. מחממים תנור לחום הכי גבוהה שיש בתנור שיתן לנו אפקט של טאבון. מורחים שמן זית על כל מאפה ואופים כ-5-10 דקות עד שהמאפים שחומים וזהובים. יש לשים לב לתנור כי הם נשרפים בקלות בגלל התנור החם
מוציאים מהתנור…
עושים פו …
350 מעלות! בטח, פו זה מה שיעזור.
מתעלמים מהכוויה ואוכלים מאה
ביס מהפטאייר
בתיאבון :)

 למתכונים נוספים בסגנון כנסו לאתר שלי

http://www.thoughts-about-food.com

עוד מהבלוג של מחשבות על אוכל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגת סולת, קוקוס ותפוזים קלה להכנה וטבעונית

מה עושים? בקערה 1: 1 כוס מיץ תפוזים 1 קופסא קטנה רסק תפוחים (113 גרם) 1 בננה מעוכה (מי שלא אוהב טעם של בננה יכול להחליף בעוד חבילה של רסק) 1 כוס שמן (אפשר קצת פחות) 1 כוס סוכר...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פאי תפוחים *טבעוני* מקוצר

נכון...מלאווח זה רע! אבל תפוחים זה טוב! אז אנחנו בסדר. השימוש במלאווח מקצר את הזמן, אין צורך להתעסק בבצקיזם יותר מדי, אז למה לא?! התפוחים הם השוס כאן,  הם הופכים את...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה