הבלוג של מחשבות על אוכל

thinkingfoods

http://www.thoughts-about-food.com

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מיוני 2016

סיר שהוא ארוחה שלמה, אורז ועוף עם ירקות ותבלינים משכרים, טעים גם בגרסתו הטבעונית!

13/11/2016

יום ראשון…
הציפורים מצייצות
עובדי הזבל צווחים
וריח של בישולים מרחף באוויר, אבל בקטע רע!
מצחצחת שיניים כשריח של עוף וטונות של אבקת מרק חודרים לאפי באלימות. שותה את הקפה שלי בארומת כורכום לא פרופורציונלית ומוותרת על לאכול ארוחת בוקר כשברקע ריחות של קייטרינג צהרוני…
אז החלטתי לעשות מעשה – חייבת לנטרל את הריח במיידי!
אז כקונטרה לשכנה חובבת המונוסודיום גלוטומט, הכנתי פילאף ריחני!
שאוכלים יש מהסיר, עם כף

פילאף אורז

~מתכון לפילאף שמפנק את האף~

מצרכים:
4-6 שוקיים עוף (טבעונים יכולים להחליף בחבילת פטריות/חבילת טופו חתוכה לקוביות)
1 בצל חתוך לקוביות
1 גמבה חתוכה לקוביות
1 גזר גדול או שניים דקים חתוכים לגפרורים או מגורדים בפומפיה על החלק הגס
1 שן שום כתושה
חצי כוס מים
כף מלאה ועוד כף שטוחה פפריקה
חצי כף כורכום
כפית שטוחה מלח
1 כוס אורז
כוס וחצי מים
חופן פטרוזיליה קצוץ, רבע כוס בערך
אופן ההכנה: מטגנים בצל בשמן (אל תתקמצנו אחרת יצא יבש) מוסיפים את הגמבה ומניחים להם להיטגן עשר דקות יחדיו. מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים. מוסיפים את השוקיים או הטופו/פטריות ומטגנים עד הזהבה. מתבלים במעט מלח ופלפל ומוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עשרים דקות במכסה סגור. מוסיפים את הפפריקה, הכורכום, המלח והאורז ומערבבים עד שהכל יצבע בצבע יפה ואחיד. מוסיפים כוס וחצי מים, מערבבים ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מביאים לרתיחה ומבשלים במכסה סגור עוד עשרים דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים עוד כעשרים דקות את הסיר במכסה פתוח או עד הזהבה מי שאוהב את השכבה העליונה קראנצ’ית. מי שאין לו סיר ימשיך לבשל עד שכל המים יתאדו וריח נפלא יבשם את הבית

אורז ועוף מתובלים

בתיאבון!

אורז

לעוד מחשבות על אוכל, בואו לעקוב אחרי גם באינסטוש ובפייסבוק

https://www.facebook.com/thinkingfoods/?hc_ref=NEWSFEED

 

עוד מהבלוג של מחשבות על אוכל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגת סולת, קוקוס ותפוזים קלה להכנה וטבעונית

מה עושים? בקערה 1: 1 כוס מיץ תפוזים 1 קופסא קטנה רסק תפוחים (113 גרם) 1 בננה מעוכה (מי שלא אוהב טעם של בננה יכול להחליף בעוד חבילה של רסק) 1 כוס שמן (אפשר קצת פחות) 1 כוס סוכר...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פאי תפוחים *טבעוני* מקוצר

נכון...מלאווח זה רע! אבל תפוחים זה טוב! אז אנחנו בסדר. השימוש במלאווח מקצר את הזמן, אין צורך להתעסק בבצקיזם יותר מדי, אז למה לא?! התפוחים הם השוס כאן,  הם הופכים את...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה