הבלוג של מחשבות על אוכל

thinkingfoods

http://www.thoughts-about-food.com

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מיוני 2016

כן, “אחרי החגים” הגיע… ואיתו גם החשק לאכול קצת יותר בריא לעשות קצת יותר ספורט (לא, ההליכות שאת עושה מהסלון למקרר לא נחשבות…לצערנו!) ולהשקיע בעצמנו קצת יותר אז השקעתי בעצמי והכנתי ~קציצות טופו ובצל ירוק ברוטב קארי עדין וירקות~

26/10/2016

בנוסח הודי

לקציצות:
1 חבילה טופו אורגני (330 גר’) אני השתמשתי בחבילה האדומה של שיזן טופו
1 שן שום
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס גס
2 כפות שמן
1 כוס פרוסות בצל ירוק

לרוטב:
1 בצל
כפית ג’ינג’ר טרי מגורר או קצוץ דק
1 שן שום כתושה
רבע כפית מלח
1 פחית קרם קוקוס
3 כפות מחית קארי ירוק (למי שיש אבקה שיתחיל עם כפית ויוסיף לפי הטעם)
1 כוס אפונה וגזר קפואים (אפשר רק אפונה)
2-3 תפוחי אדמה בינוניים
חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
מעט כוסברה קצוצה \ בצל ירוק פרוס לעיטור
איך מכינים:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הטופו מהאריזה ומספיגים אותו היטב בנייר סופג. מכניסים את כל חומרי הקציצות חוץ מהבצל הירוק למג’ימיקס וטוחנים. בהתחלה תיווצר תערובת שדומה לקוסקוס ולאט לאט היא תתאחד. ברגע שהתערובת אחידה מוסיפים את הבצל ירוק ומפעילים לעוד כמה שניות.
2. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים (לי יצאו 18). מדי פעם מרטיבים את הידיים כשהתערובת נדבקת לידיים. מניחים את הכדורים על נייר אפייה ואופים 30-40 דק’ עד שהקציצות משחימות קלות.
3. מבשלים את תפוחי האדמה לפני הכנת הרוטב: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות (3X3 בערך). מבשלים במים מהברז, בסיר שטוח ורחב שמתאים לקציצות (מומלץ אבל אפשר גם סיר רגיל – אני סתם חוסכת לי לשטוף סיר). מביאים לרתיחה ומבשלים  כ-5 דק’ נוספות לאחר מכן. מסננים ומניחים בצד במסננת.
4. באותו הסיר (הא!-חסכתי כלי) מטגנים בצל קצוץ בשמן (אני מעדיפה כאן קנולה כי לשמן זית יש טעם דומיננטי והתבשיל מאוד עדין). כשהבצל מזהיב קלות מוסיפים את הג’ינגר הטרי והשום. מי שאוהב חריף שיוסיף גם פלפל ירוק חריף בשלב זה, אני וויתרתי הפעם. מטגנים כמה שניות עד שעולה ריח משכר ומשתדלים שלא לשרוף את השום.
5. מוסיפים פחית חלב קוקוס, את התפוחי אדמה המסוננים, את האפונה והגזר, את מחית הקארי והמלח. מערבבים היטב. טועמים ובודקים אם יש צורך בעוד מלח.
6. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים את הקציצות לסיר ומנענעים שכל הרוטב יכסה אותן. מכסים את הסיר ומבשלים עוד 20-30 דק’ על אש קטנה.

הוראות הפעלה: מגישים על אורז לבן, בקערה עמוקה, ואוכלים בסלון עם השמיכי ומול הסדרה האהובה עלינו

קציצות טופו טבעוניות הודיות

3

ברוטב קארי וירקות בנוסח הודי

למתכונים נוספים בסגנון כנסו לאתר שלי

http://www.thoughts-about-food.com

 

עוד מהבלוג של מחשבות על אוכל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגת סולת, קוקוס ותפוזים קלה להכנה וטבעונית

מה עושים? בקערה 1: 1 כוס מיץ תפוזים 1 קופסא קטנה רסק תפוחים (113 גרם) 1 בננה מעוכה (מי שלא אוהב טעם של בננה יכול להחליף בעוד חבילה של רסק) 1 כוס שמן (אפשר קצת פחות) 1 כוס סוכר...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פאי תפוחים *טבעוני* מקוצר

נכון...מלאווח זה רע! אבל תפוחים זה טוב! אז אנחנו בסדר. השימוש במלאווח מקצר את הזמן, אין צורך להתעסק בבצקיזם יותר מדי, אז למה לא?! התפוחים הם השוס כאן,  הם הופכים את...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה