הבלוג של מחשבות על אוכל

thinkingfoods

http://www.thoughts-about-food.com

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מיוני 2016

תבשיל קל להכנה, משביע, טעים וגם בריא! מה צריך יותר מזה?

28/02/2017

17038478_767293350095222_7855446544876161743_o

תוספת נחמדה, שטעימה גם לבד, אבל הכי הכי מתאימה לאורז לבן
התבשיל קל להכנה, משביע, טעים וגם בריא! מה צריך יותר מזה?
כלום! רק קופסה יפה לקחת לעבודה ולגרות את כולם עם הריח  :)

מה צריך?
1 חציל
חצי חבילת טופו (אפשר להשתמש בשלמה, אני תמיד משתמשת בחצי כל פעם כדי לגוון בעוד תבשילים לשאר השבוע)
1 כוס חומוס מבושל \ משימורים \ סנפרוסט (ראו טיפ למטה)
1 בצל
1 שן שום
1 כפית שטוחה כורכום
חצי כפית שטוחה כמון
חצי כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
חצי כוס מים רותחים
חופן כוסברה קצוצה

מה עושים?
1. חותכים את החציל לקוביות בעובי 1 ס”מ. מטגנים בסיר רחב עם 4-5 כפות שמן (אפשר גם לאפות). החצילים צריכים להיות רכים ושחומים מעט, אין צורך בטיגון מלא. מוסיפים רבע כפית מלח ומעט פלפל.
2. מוציאים את החצילים לקערה. מקלפים ופורסים את הבצל לפרוסות. מטגנים בסיר עד השחמה קלה. אם חסר שמן יש להוסיף. בינתיים חותכים את הטופו לקוביות.
3. כשהבצל משחים, מוסיפים כפית כורכום, חצי כפית כמון ומלח-פלפל. מוסיפים שן שום כתושה ומערבבים.
4. מחזירים את החצילים למחבת ומוסיפים את החומוס ואת קוביות הטופו. מערבבים היטב ומוסיפים חצי כוס מים רותחים. מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות. בודקים מדי פעם. הנוזלים אמורים להתאדות כמעט לגמרי. אם עדיין יש נוזלים ממשיכים לבשל עוד כמה דקות. מכבים את האש, מוסיפים חופן כוסברה קצוצה ומערבבים
5. מוסיפים לאורז לבן, פירה, קוסקוס ואפילו פסטה ואוכלים בתיאבון

טיפ והערות!
1. לגבי החומוס – אני תמיד מחזיקה במקפיא שקיות מדודות עם כוס חומוס מבושל. שהשריתי, בישלתי כשעה (לא עד ריכוך מלא) סיננתי וחילקתי לשקיות. ככה גם עם שעועית ושאר קטניות שדורשות השרייה או בישול ארוך. זה ממש ממש מקצר הליכים בבישול וגם חוסך כסף!
2. אם לא בא לכם על טיגון אפשר לאפות את קוביות החצילים. לערבב אותן עם שמן בקערה ורבע כפית מלח. לפזר באופן אחיד על נייר אפיה ולאפות עד השחמה קלה וריכוך על 180-200 מעלות.
3. לא עוקבים אחרי בפייסבוק או באינסטוש?! חפשו מחשבות על אוכל

יצא טעים? ספרו לחברים! אבל בעיקר לי! וגם תמונה יהיה נחמד!
בתיאבון  :)

למתכונים נוספים בסגנון כנסו לאתר שלי

http://www.thoughts-about-food.com

עוד מהבלוג של מחשבות על אוכל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פנקייקים שמנמנים לשבת בבוקר

אין על הארוחות של שבת בבוקר כל שבת אני אוהבת "לפתוח שולחן" ולהשקיע כל פעם משהו אחר הפעם התחשק לי משהו מושחת ומתוק אז הכנתי פנקייקים עם הרבה סירופ ופירות...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פאי תפוחים *טבעוני* מקוצר

נכון...מלאווח זה רע! אבל תפוחים זה טוב! אז אנחנו בסדר. השימוש במלאווח מקצר את הזמן, אין צורך להתעסק בבצקיזם יותר מדי, אז למה לא?! התפוחים הם השוס כאן,  הם הופכים את...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה