הבלוג של מחשבות על אוכל

thinkingfoods

http://www.thoughts-about-food.com

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מיוני 2016

פשטידה כפרית שהיא ארוחה שלמה ומשביעה

05/02/2017

 

מתחילים את השבוע עם פאי רועים קל ומרשים

15
למי שלא מכיר, פאי רועים, זו מנה בריטית כפרית, כבדה, חמה ומשביעה המורכבת מתבשיל בשר טחון וירקות ומעליו שכבת פירה עשיר וקריספי
הפאי מאוד פשוט להכנה, מכינים פירה, מכינים את המלית, מסדרים בשכבות בתבנית ויאללה לתנור להשחמה. זו אחלה מנה לצהרים או לאירוח וגם משלבת פחמימה, חלבון וירק.
אני השתכנעתי  מה איתכם? רוצו להכין!

למתכונים נוספים בסגנון כנסו לאתר שלי

http://www.thoughts-about-food.com

 

אז מה צריך?
1 בצל קלוף
1 שן שום קלופה
1 גזר קלוף
1 גבעול סלרי
1 כוס “טחון טבעול” \ שבבי סויה
1 עגבניה בשלה
4-5 פטריות שמפיניות טריות
1 כף רוטב סויה

 

3 תפוחי אדמה

 

ומה עושים?
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כפית מלח עד לריכוך. שומרים את מי הבישול בצד.
2. בינתיים קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן. כשהבצל משחים, קוצצים את הגזר לקוביות קטנות קטנות ומוסיפים למחבת. לאחר 5 דקות, קוצצים את שן השום וגבעול הסלרי ומוסיפים למחבת. קוצצים את הפטריות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הטחון טבעול וכף של רוטב סויה וקורט פלפל שחור טחון. בינתיים מקלפים את העגבנייה (לא חובה) וקוצצים דק. מוסיפים את הטחון טבעול והעגבניה. מנמיכים את הלהבה ומכסים לבישול של 10 דק’. מדי פעם מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

10
3. בינתיים,  מחממים תנור ל-200 מעלות. מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומוסיפים רבע כוס ממי הבישול, כדי שיהיה רך. אם הפירה עדיין נוקשה ניתן להוסיף עוד רבע כוס. ממליחים ומפלפלים את הפירה לטעמכם ומניחים בצד.

13
4. בתבנית מלבנית שמים כף שמן זית ומשטחים מחצית מכמות הפירה בתבנית עם היד. מוסיפים את התבשיל ומשטחים בעדינות. בעזרת כף מפזרים את שאר הפירה בכל מיני מקומות בתבנית ומשטחים לאט לאט באמצעות מזלג. ניתן לקשט בפטריות פרוסות. פורסים את הפטריות ומטביעים אותן בלחיצות קלות בשכבת הפירה. מוסיפים כף, שתיים של שמן זית מעל, אפשר למרוח עם מברשת שיהיה יותר אחיד.

14
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל30-40 דקות עד השחמה קלה.

12
6. אוכלים חם חם, בתיאבון 

11

עוד מהבלוג של מחשבות על אוכל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פנקייקים שמנמנים לשבת בבוקר

אין על הארוחות של שבת בבוקר כל שבת אני אוהבת "לפתוח שולחן" ולהשקיע כל פעם משהו אחר הפעם התחשק לי משהו מושחת ומתוק אז הכנתי פנקייקים עם הרבה סירופ ופירות...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פאי תפוחים *טבעוני* מקוצר

נכון...מלאווח זה רע! אבל תפוחים זה טוב! אז אנחנו בסדר. השימוש במלאווח מקצר את הזמן, אין צורך להתעסק בבצקיזם יותר מדי, אז למה לא?! התפוחים הם השוס כאן,  הם הופכים את...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה