הבלוג של מחשבות על אוכל

thinkingfoods

http://www.thoughts-about-food.com

עדכונים:

פוסטים: 25

עוקבים: 7

החל מיוני 2016

פאי תפוחים *טבעוני* קלי קלותה שמכינים מ…מלאווח!? כן!

04/07/2016

פאי תפוחים

נכון…מלאווח זה רע! אבל תפוחים זה טוב! אז אנחנו בסדר. השימוש במלאווח מקצר את הזמן, אין צורך להתעסק בבצקיזם יותר מדי, אז למה לא?!

התפוחים הם השוס כאן,  הם הופכים את הצ’יפיות של המלאווח למאפה משובח שנדמה שנקנה בקונדיטוריה יוקרתית. התפוחים המבושלים בסירופ סוכר עדין, נמסיםםםם בפה ונדמה כאילו יש מלאן חמאה במתכון, אבל אין אפילו טיפה, מה שהופך אותו לטבעוני, שזה מעולה בפני עצמו! בקיצור, ווין ווין סיצואיישן

וניגש לעניין כי אני מדרדרת פה לחפרת!

מצרכים:

*המתכון ל-2 מאפים בינוניים, 2 מלאווחים כל אחד. אפשר לעשות חצי מהכמות ולהכין רק מאפה אחד

4 מלאווחים (להפשיר לפני ההכנה במקרר או כמה דק’ על השיש)

3 תפוחים קלופים  (לא משנה איזה סוג, אני עשיתי גרני סמית’ ירוקים)

חצי כוס סוכר (אפשר יותר לחובבי המתוק, המאפה לא מתוק מאוד)

כף מיץ לימון

חצי כפית קינמון

אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

1. חותכים את התפוחים לחצאים ואז לפרוסות דקות

2. שמים בסיר את התפוחים יחד עם חצי כוס סוכר ומכסים במים עד לכיסוי התפוחים

3. מבשלים כשעה בביעבוע עדין, עד שהתפוחים מתרככים ומשנים את צבעם

4. מסננים מהמים ומשאירים במסננת כמה דק’, לסילוק כל הנוזלים

5. מוסיפים חצי כפית קינמון לתפוחים ומערבבים היטב

*מחממים תנור ל-180 מעלות

6. מניחים מלאווח אחד בשלמותו על תבנית מרופדת בנייר אפיה

7. מניחים חצי מכמות התפוחים על גבי המלאווח, משטחים ומשאירים ס”מ מהשוליים לסגירה. את השולים מרטיבים במעט מים עם האצבע

8. לוקחים את המלאווח השני וחורצים בו צורת פלוס או יוצרים חור קטן (עם פיה של צנטר למשל או פקק של בקבוק). מניחים את המלאווח על שכבת התפוחים ומהדקים מסביב עם הקצה של המזלג

9. מצפים בספריי שמן או מורחים מים או סילאן מדולל במים או תה מוכן ובוזקים כף סוכר ומעט קינמון (לא חובה)

*חוזרים על הפעולה עם 2 המלאווחים הנותרים וחצי המלית הנותרה

10. אופים כחצי שעה או עד שהמאפה שזוף מאוד

11. מצננים ובוזקים מלאןןןןן אבקת סוכר

12. אוכלים חם ובוכים על זה שאכלתם כמעט הכל לבד

בתיאבון!

מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק

https://www.facebook.com/thinkingfoods/?ref=bookmarks

ויש לי גם אינסטוש! חפשו “מחשבות על אוכל”

טאצ’אפים אחרונים

P60630-151249

וזה רגע לפני שחיסלתי את כולו (אבוי לי)

P60630-154358

 

עוד מהבלוג של מחשבות על אוכל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

חטיף טעים לעצלנים שרוצים להרגיש בריאים

מכירים את התקופות שאוכלים יותר מדי ג'אנק וצריך לשמור קצת יותר על מה שאנחנו מכניסים לפה? אז אתם מוצאים את עצמכם מכינים פתאום מג'דרה עם אורז בר-פרא-אדום-מלא-חרטה, חותכים סלט מושקע עם נבטוטיטים, ועלעלים וזלזלים, שותים איזה שיק...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

~טיפ לשדרוג הפסטה+מתכון לאסון ממכר~

מי שעדיין לא גילה את אמריקה - שימו גרידת לימון על הפסטה שלכם! מקפיץ טעמים, מרענן ובעיקר גורם לכם להעמיס עוד צלחת, כי כולם יודעים שלפסטה יש קיבה נפרדת גם לפיצה לפופקורן בקולנוע (ענק זה לא) ולקינוחים ממ..לא משנה ...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה