הבלוג של מחשבות על אוכל

thinkingfoods

http://www.thoughts-about-food.com

עדכונים:

פוסטים: 25

עוקבים: 7

החל מיוני 2016

בולונז טבעוני מעט חריף,פשוט וטעים, שכולם אוהבים

12/01/2017

אין שבוע שעובר אצלי בלי פסטה

אני אוהבת אותה בכל צורה, צבע ורוטב! אפילו בלי כלום!

לפעמים בא לי פסטה ארוכה, לפעמים קצרה, לפעמים אדומה, לפעמים לבנה, לפעמים בא לי שתשחה ברוטב מהביל, ולפעמים בא לי פשוט פשוט, טוב אולי עם שמן זית, שום ועשבי תיבול שיהיה אכיל :)

אולי זה תלוי במצב רוח, אולי זה חשקים, אבל למי אכפת, העיקר זה טעים!

הפעם התחשק לי בולונז עוקצני, מעט חריף. ללא בשר, משביע מאוד ומחמם את הבטן :) P70110-105827 אז מה צריך?

חצי חבילת פסטה

1 כוס טחון טבעול\שבבי סויה

1 בצל לבן מקולף

2 שיני שום מקולפות

4 עגבניות בשלות, גדלות ואדומות (מי שאוהב כמוני – רוטב חלק, שיסמן איקסים עם סכין בגב העגבניות ויחלוט אותם במים רותחים לכמה דקות עד שניתן לקלף את הקליפה בקלות)

1 כף  גדושה רסק עגבניות

1 כף גדושה פפריקה

1 כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

1 כפית פלפל חריף\צ’ילי קצוץ (יותר למי שאוהב חריף חריף)

1 כף שמן זית

אופציות לשדרוג :

*חצי כוס אפונה עדינה קפואה

*1 סלסלת פטריות קצוצות

P70110-105811 איך מכינים?

1. מבשלים את הפסטה בהמון מים רתוחים מומלחים ומעט שמן עד למצב נגיס. שומרים מעט ממי הבישול בצד (למי שאוהב פסטה עם הרבה רוטב ולא רוטב שנדבק לפסטה כמוני)

2. בינתיים, בסיר רחב מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את השום הקצוץ, לעוד דקה של טיגון.

3. קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. מבשלים כ-15 דקות או עד שרוב העגבניות מאבדות מצורתן ונטמעות ברוטב. אם החלטתם להוסיף אפונה או פטריות זה הזמן להוסיף אותם לסיר.

4. מוסיפים כוס שבבי סויה,  כף גדושה רסק, כף פפריקה, כפית מלח, פלפל חריף, פלפל שחור ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.

5. מנמיכים את האש ומוסיפים את הפסטה המסוננת אל הרוטב. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מי שאוהב שהפסטה “שוחה” ברוטב שיוסיף ממי הבישול ששמרנו בצד, ומי שאוהב רוטב שנדבק לפסטה, כמוני, שישאיר ככה. מכבים את האש ומוסיפים כף שמן זית מלמעלה, לתחושת טריות, אבל לא חובה ומגישים באהבה.

בתיאבון:)

ספרו לי איך יצא, שאהיה מרוצה

למתכונים נוספים בסגנון כנסו לאתר שלי

http://www.thoughts-about-food.com

P70110-105652 וחפשו “מחשבות על אוכל” בפייסבוק ובאינסטגרם ובואו לעקוב אחריי https://www.facebook.com/thinkingfoods/ P70110-105642

עוד מהבלוג של מחשבות על אוכל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

פאי תפוחים *טבעוני* מקוצר

נכון...מלאווח זה רע! אבל תפוחים זה טוב! אז אנחנו בסדר. השימוש במלאווח מקצר את הזמן, אין צורך להתעסק בבצקיזם יותר מדי, אז למה לא?! התפוחים הם השוס כאן,  הם הופכים את...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

חטיף טעים לעצלנים שרוצים להרגיש בריאים

מכירים את התקופות שאוכלים יותר מדי ג'אנק וצריך לשמור קצת יותר על מה שאנחנו מכניסים לפה? אז אתם מוצאים את עצמכם מכינים פתאום מג'דרה עם אורז בר-פרא-אדום-מלא-חרטה, חותכים סלט מושקע עם נבטוטיטים, ועלעלים וזלזלים, שותים איזה שיק...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה