הבלוג של מחשבות על אוכל

thinkingfoods

http://www.thoughts-about-food.com

עדכונים:

פוסטים: 25

עוקבים: 8

החל מיוני 2016

תוספת צמחונית טעימה ומשביעה

28/06/2016

סלט חצילים מטוגנים וחומוס

מרכיבים:

1 חציל חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ*

1 גמבה קטנה, חתוכה לקוביות קטנות 2 עגבניות או קלופות וחתוכות לקוביות קטנות*

חצי כוס גרגרי חומוס מבושל\מקופסת שימורים\קפוא*

3 שיני שום קטנות כתושות

1 כפית אריסה (לא חובה)

כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

רבע כפית כמון

כפית שטוחה מלח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. במחבת רחבה ממלאים כמות יפה של שמן (קצת פחות מרבע כוס) ומטגנים את קוביות החציל עד להזהבה יפה. מוציאים מהמחבת ומניחים בקערה בצד.

2. בשמן שנותר במחבת, מטגנים את קוביות הגמבה 2-3 דק’ עד שעולה ריח חזק והן משנות מעט את צבען

3. מוסיפים את השום הכתוש לכמה שניות עד שעולה ריח טוב של שום מטוגן ומוסיפים מיד את קוביות העגבניות (כולל המיץ שלהן כמובן) ואת גרגרי החומוס

4. מורידים טיפה את עוצמת הלהבה וממתינים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות “יכנעו” ויתרככו לתוך עצמן (יצא לי אייל שני, נו שויין) העגבניות לא נכנעו? תעזרו להן עם עוד טיפה שמן

5. ברגע שהעגבניות נכנעו, מוסיפים את התבלינים, האריסה, הפפריקה, הכורכום הכמון והמלח ומערבבים

6. מוסיפים את החצילים וממשיכים לערבב יחד לאיחוד טעמים עוד כ-5 דק’

7. מתקנים תיבול ואוכלים חם, ישר מהמחבת עם חלה או כתוספת צמחונית לאורז\קוסקוס או איך שבא לכם :)

הערות וחפירות:

*לגבי החצילים: זה לא הכרחי, אבל כשיש לי זמן, אני אוהבת להשרות את קוביות החצילים במלח, זה עושה אותם יותר נימוחים לאחר הטיגון. אז מה עושים? ממשזים (מלשון מסז’)  את החצילים עם כף מלח בתוך מסננת עם צלחת מתחת או בכיור, ומניחים להם להגיר נוזלים במשך כמה זמן (שעה זה מצויין, אבל גם חצי שעה זה מעולה). לפני הטיגון סופגים את הנוזלים שהחציל הזיע עם נייר מגבת.

*לגבי העגבניות: למי שלא מפריע קליפות, יכול לדלג על שלב הקילוף ולמי שמתעצל לחרוץ ולהשרות במים רותחים (כמוני) יכול לקלף ידנית (כמוני) או לגרר בפומפייה על הצד הגס. השיטה של ההשרייה במים רותחים, למי שלא מכיר – חורצים צורה של איקס על כל עגבניה, אבל רק על גב הקליפה, מומלץ שלא לפצוע את הבשר שלה. לאחר מכן שמים בקערה עם מים רותחים עד לכיסוי. ומשרים 10 דק’. העגבניה אמורה להתקלף  בקלות, אם לא, מחזירים למים לעוד כמה דק’.

*לגבי החומוס: אני תמיד מחזיקה במקפיא חומוס שהשרתי מראש וחילקתי בשקיות סנדביץ’ בכמות של כוס, ככה תמיד אפשר להוסיף לתבשילים מהירים! ולאלתר בכיף מתכונים מוצלחים -מומלץ!

*שומרים במקרר 3-4 ימים בקופסא סגורה

בתיאבון =)

לעוד מחשבות על אוכל, בואו לעקוב אחרי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם – חפשו “מחשבות על אוכל”

עוד מהבלוג של מחשבות על אוכל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

עוגת סולת, קוקוס ותפוזים קלה להכנה וטבעונית

מה עושים? בקערה 1: 1 כוס מיץ תפוזים 1 קופסא קטנה רסק תפוחים (113 גרם) 1 בננה מעוכה (מי שלא אוהב טעם של בננה יכול להחליף בעוד חבילה של רסק) 1 כוס שמן (אפשר קצת פחות) 1 כוס סוכר...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

טופו, חצילים וחומוס צהובים

תוספת נחמדה, שטעימה גם לבד, אבל הכי הכי מתאימה לאורז לבן התבשיל קל להכנה, משביע, טעים וגם בריא! מה צריך יותר מזה? כלום! רק קופסה יפה לקחת לעבודה ולגרות את כולם עם...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה