הבלוג של מחשבות על אוכל

thinkingfoods

מחשבות על אוכל... על מה אכין היום, מה אכין מחר, כל היום מחשבות על אוכל. בראש כבר אין מקום. אז ברשותכם אאחסן אותן כאן, בתיאבון :)

עדכונים:

פוסטים: 25

עוקבים: 6

החל מיוני 2016

סיר חורפי, בריא ומנחם, מה צריך יותר מזה

26/12/2016

 

15731794_734018180089406_1001278628140326783_oחנוכה עוד לא התחיל ואני כבר חנוקה
לא משנה כמה ניסיתי להתחמק מהן, נפלתי בגדול
סופגניות, לביבות, מתוקות, מלוחות…די!
בכל בהזדמנות, הדלקת נר פה, הדלקת נר שם
סופגניה פה לביבה שם, שתיים, שלוש…שבע
“תטעמי גם מזה, הכנתי לבד!”
“את חייבת לטעום את הסופגניות האלה, זה משהו מיוחד! מתכון של הסבתא שלי מבוכרה”
כולם פתאום נהיו אופים ומטגנים, מכינים לבד את סופגניות הגלותיות שלהם
וחייבים לטעום, כי מה, “דבר כזה לא טועמים כל יום”
וההיא תעלב, וההוא יפגע
בן אדם מנסה לשמור על הגזרה
כבר חשבתי להמציא מחלה
רק ככה אנשים מרפים מרגשות האשמה
“את רגישה?! לאוכל מטוגן? לא ידעתי! יש דבר כזה?”
“כן כן…זה התפרץ…אתמול!” נזכרת ששבוע שעבר מרפקתי אותה בתור לסופגניות
“ומה התסמינים?”
“משמינים!” אני עונה בקול רם מדי
“אני רק מלהריח את השמן, משמינה. מה לעשות…לא כל אחת נולדה עם גנים!”
מסתכלת עליה מלמטה למעלה ברמז עבה כלביבה לא מוצלחת שדחפו לי לטעום
“אויש אפשר לחשוב, עוד לביבה אחת לא תהרוג אותך, מה את כבדה?”
אוכלת-כל מעצבנת וטורדנית שכמותך…קראת לי כבדה הרגע? חושבת לעצמי…
בטח את אוכלת מה שבא לך מבלי לחשוב או להתבכיין אחר כך יום שלם
“תכל’ס, צודקת”…אמרתי לה. “עוד לביבה אחת ודי”
לוקחת מהצלחת שהגישה לי אוכלת הכל-ברוכת הגנים, ביס מלביבה נפלאה,
באמת כזו שלא אוכלים כל יום…
גם יודעת לבשל הזונק’ה…
“מה איתך? למה את לא אוכלת? אני שואלת בפה מלא נימוס
“נראההההההההה לך שאני נוגעת בחרא הזה??!?! משמין רצח, מי יכניס את הגוש שומן הזה לגוף שלי?! מה השתגעתי?!”
“טפייייייייייי…”יורקת את מה שנותר מהלביבה הלעוסה והמאוסה ומוסיפה עוד יריקה לכבוד זונת הגנים
זה מכה בי פתאום…היא דואגת שכולן ישמינו!
ככה היא נשארת הכי רזה בשטח הנבלה
“איזה אסטרטגיה תאמיני לי ממש דן מנו את…להישרדות צריך לשלוח אותך” אני קורצת לה בצחוק עם איחולי חנק בלב
“לביבת כוסמין בטטה צ’יה וגוג’י בריז?” קוטעת אותי עוד קלפטע במידה מינוס אפס
“לא!!! הבאתי אוכל מהבית! נובחת עליה שלא בצדק. “אבל תודה!”
“מה הבאת?” היא מרחרחת כמו כלבה רעבה
“סתם…כרוב ממולא שעשיתי בשישי”
“וואי נראה טובבבבב..שנים לא אכלתי כרוב ממולא” (שנים לא אכלת..בואי נודה)
“רוצה לטעום?”
“כן!!!” ענתה במהירות ללא פאסון “אבל אין בזה הרבה שמן, נכון?” היא מסתייגת
“מה פתאום…להפך! זה דיאטטי, רק מהלעיסות את מרזה!”
משקרנת ונזכרת בכמות השמן הנדיבה
אז היא אכלה ואכלה ואכלה…כמעט חיסלה לי את כל הקופסה
מי אני שאעצור אותה?
שתשמין קצת ;ׂׂ) לא יזיק לי
ולה

15676160_734019226755968_8870672190350985446_o

למתכון!
כרוב ממולא חלום!
מצרכים:
1 כרובון קטן או בינוני
למילוי:
חצי כוס אורז
2 כוסות טחון טבעול
רבע חבילה כוסברה\פטרוזיליה\עירית
חצי בצל לבן
1 גזר
כפית פפריקה
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
חצי כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור

איך ממלאים

לרוטב:
חצי בצל לבן
3 שיני שום
2 עגבניות בשלות
כף גדושה רסק\חצי חבילה
כף גדושה פפריקה,
חצי כפית כורכום
רבע כפית כמון
כפית מלח
2.5 כוסות מים רותחים
כף מיץ לימון

איך מטפלים בכרוב?
או שמקפיאים לילה קודם ומפשירים בבוקר, מפרידים מדי פעם, עלה עלה עד שכולם רכים
או שמרתיחים כרבע שעה במים בסיר עם מים רותחים, מוציאים ומחכים שיתקרר ומקלפים את העלים אחד אחד.
אני חותכת את העלים באמצע, לאורך העורקים ומוציאה אותם שלא יפריעו לגלגול, כך שנוצרים לי שני עלים לגלגול.

מכינים את המלית:
בזמן שהכרוב מתבשל משרים חצי כוס אורז במים רגילים מהברז. לפחות חצי שעה. מסננים היטב.
בינתיים, חותכים חצי בצל לבן לקוביות, מקלפים ומגררים גזר בפומפייה, קוצצים את הירוקים, מוסיפים שתי כוסות של טחון טבעול, את התבלינים ואת האורז ומערבבים.

מקפלים את עלי הכרוב וממלאים:
לכל חצי עלה מוסיפים בשליש התחתון ככף וחצי של מלית, ומגלגלים את הדופן התחתונה של עלה הכרוב שיכסה את המילוי. מקפלים את הדופן השמאלית והימנית של העלה מעל וממשיכים לגלגל מלמטה עד למעלה את הקיפול שהתחלנו, עד שנוצר כרובון מגולגל. נסו להדק את הקיפול הראשון כדי שהגלגול יהיה קל יותר והכרוב הממולא יהיה מהודק ודק יחסית. אל דאגה, אם הראשון לא מצליח, לא נורא. זו מיומנות שצריך לרכוש, הבאים ילכו יותר טוב. מניחים את העלה המגולגל כשהתפר כלפי מטה שלא יפתח וכך עושים את כל העלים עד שנגמר המילוי.

מקרוב

מכינים את הרוטב:
בוחרים סיר שטוח יחסית עם מכסה (שאפשר להכניס לתנור, אבל לא חובה). מטגנים חצי בצל קצוץ עד שמשחים, ברבע כוס שמן ( זה חיוני לרוטב אל תבכו לי, אתפשר איתכם על שכבת שמן שתכסה את תחתית הסיר). בינתיים מגרדים 2 עגבניות גס על פומפייה או חותכים לקוביות מי שלא מפריעה לו הקליפה. שמים בצד. כשהבצל משחים, מוסיפים 3 שיני שום כתושות. לטגן עד שעולה ריח טוב, ולהזהר שלא ישרפו. מוסיפים את הרסק והתבלינים ומערבבים מהרשלא ישרפו. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כעשר דקות או עד שהרוטב מסמיך ורוב הנוזלים הצטמצמו.

כרובים מגולגלים ברוטב
זוכרים את הקערה של המילוי שסיימנו? אז מורידים את הסיר מהאש ומעבירים לקערה את הרוטב שהכנו וצמצמנו (חסכנו כלי לשטיפה, הא הא)
מסדרים שורה צפופה של הכרובים הממולאים לאורך הסיר וכך ממשיכים לצידה עם כמה שיותר כרובים מגולגלים, אם יש צורך עושים עוד שכבה.
מפזרים את הרוטב מעל באופן אחיד יחסית ומוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים או כמות מים שתכסה כמעט לגמרי את הכרובים. מוסיפים כף מיץ לימון, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, סוגרים וממשיכים לבשל שעה.
לאחר שעה, פותחים את המכסה, טועמים ומתקנים תיבול
אם חמוץ מדי, להוסיף קמצוץ סוכר ואם חסר מוסיפים מלח.
השלב האחרון-מצמצמים את הרוטב
אני מעדיפה בתנור על 200 מעלות לרבע שעה עד שהכרוב משחים מלמעלה והרוטב כמעט הצטמצם לגמרי
מי שאין לו סיר שיכול להיכנס לתנור, פשוט שיפתח את המכסה וימשיך לבשל עד שהמים ברוטב יצטמצמו והוא יסמיך כפי שאתם אוהבים.
בתיאבון!

אחרי אפיה

אם משהו לא ברור, כתבו לי
אם אהבתם, כתבו לי
אם הכנתם ולא יצא, קפצו לי
סתם

לעוד מחשבות על אוכל, בואו לעקוב אחרי באינסטגרם ובפייסבוק של “מחשבות על אוכל”

עוד מהבלוג של מחשבות על אוכל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

פאי תפוחים *טבעוני* מקוצר

נכון...מלאווח זה רע! אבל תפוחים זה טוב! אז אנחנו בסדר. השימוש במלאווח מקצר את הזמן, אין צורך להתעסק בבצקיזם יותר מדי, אז למה לא?! התפוחים הם השוס כאן,  הם הופכים את...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

חטיף טעים לעצלנים שרוצים להרגיש בריאים

מכירים את התקופות שאוכלים יותר מדי ג'אנק וצריך לשמור קצת יותר על מה שאנחנו מכניסים לפה? אז אתם מוצאים את עצמכם מכינים פתאום מג'דרה עם אורז בר-פרא-אדום-מלא-חרטה, חותכים סלט מושקע עם נבטוטיטים, ועלעלים וזלזלים, שותים איזה שיק...

תגובות

פורסם לפני 9 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר