הבלוג של מחשבות על אוכל

thinkingfoods

http://www.thoughts-about-food.com

עדכונים:

פוסטים: 25

עוקבים: 6

החל מיוני 2016

עוגה טבעונית, רכה ואוורירית שאין צורך בשמן קוקוס, צ’יה שמיה ושאר מצרכים שיאלצו אתכם ללכת לסופר במיוחד

17/12/2016

עוגת גזר בננה וצ'אי מסאלהעוגה מתובלת לשבת חורפית – צ’אי מסאלה גזר ובננה
גם טבעונית, רכה ואוורירית וגם אין צורך בשמן קוקוס, צ’יה שמיה ושאר מצרכים שיאלצו אתכם ללכת לסופר במיוחד

מה צריך?
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1/3 כוס סוכר דמררה
1 כפית קינמון טחון
2 תיונים צ’אי מסאלה (לא חובה)
2 כפיות אבקת אפייה
0.5 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
3/4 כוס חלב סויה
1/4 כוס שמן
3 בננות בשלות
3 גזרים
חצי כוס אגוזים קצוצים (כוס שלמה למי שאוהב המון אגוזים בעוגה)

איך מכינים? – מחממים תנור ל-180 מעלות
1. מערבבים את החומרים היבשים: הקמחים, הסוכר, הקינמון, אבקת האפיה, סודה לשתיה, מלח ותוכן התיונים (כן, ממש לגזור את התיון ולשפוך את התבלינים שבפנים)
2. מוסיפים את הרטובים: חלב סויה, שמן ובננות מעוכות עם מזלג היטב. לא לערבב יותר מדי, רק עד שהקמח נטמע
3. מגרדים את הגזר על פומפיה ומערבבים פנימה, יחד עם האגוזים, באופן אחיד
4. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות (העוגה תופחת מאוד, אל דאגה מהגובה שלה)
5. אפשר לבזוק סוכר חום למעלה או אגוזים קצוצים
6. אופים כשעה פלוס מינוס, תלוי בתנור שלכם. לבדוק עם קיסם\סכין במרכז העוגה, אם יוצא נקי (בלי בלילה רטובה עליו) זה מוכן, פירורים לחים גם סוחב!

הצעות שדרוג ותוספות:
* אפשר להוסיף לאגוזים או לשים במקום: שוקולד צ’יפס\ צימוקים\ אוכמניות מיובשות

בתיאבון! ספרו וצלמו לי איך יצא  :)

#מחשבותעלאוכל_עוגות
#מחשבותעלאוכל_חורפי
#מחשבותעלאוכל_טבעוני

למתכונים נוספים בסגנון כנסו לאתר שלי

http://www.thoughts-about-food.com

 

עוד מהבלוג של מחשבות על אוכל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 12 months
תצוגה מקדימה

פאי תפוחים *טבעוני* מקוצר

נכון...מלאווח זה רע! אבל תפוחים זה טוב! אז אנחנו בסדר. השימוש במלאווח מקצר את הזמן, אין צורך להתעסק בבצקיזם יותר מדי, אז למה לא?! התפוחים הם השוס כאן,  הם הופכים את...

תגובות

פורסם לפני 12 months
תצוגה מקדימה

חטיף טעים לעצלנים שרוצים להרגיש בריאים

מכירים את התקופות שאוכלים יותר מדי ג'אנק וצריך לשמור קצת יותר על מה שאנחנו מכניסים לפה? אז אתם מוצאים את עצמכם מכינים פתאום מג'דרה עם אורז בר-פרא-אדום-מלא-חרטה, חותכים סלט מושקע עם נבטוטיטים, ועלעלים וזלזלים, שותים איזה שיק...

תגובות

פורסם לפני 11 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה