הבלוג של בתיה טולדנו

הדינוזאורית

עדכונים:

פוסטים: 7

החל מספטמבר 2018

03/06/2019

החגיגה הלבנה החלה, כן אני מתכוונת לחגיגת שבועות.
ואם לא מתחילים לספור קלוריות, מיני סוכרים, חומרים משמרים ומעובדים ושאר שומנים רוויים, אז כנראה שאפשר גם ליהנות מהחג הזה.
אז עזבו את כל הערות הביניים של “אוי, כמה החג הזה משמין”, שהרי הן לא באמת עוזרות להמשך פעילותם התקינה של האנדרופינים. ומעבר לכך, זה לא אומר שלא נמשיך לטמון ידינו בצלחת.

גם השנה כדאי להכיר את המוצרים החדשים שממלאים את מדפי הסופר והקונדיטוריות. ללא ספק, כמה מוצרים תשמחו לאמץ לקיבתכם.
אם נפל עליכם הפור והפעם אתם על תקן מארחים, דאגו קודם למגש גבינות משובח. האורחים הגרגרניים יעדיפו תמיד את המגוון(גם אם מדובר בפלחים קטנים יחסית) של גבינות, על פני מספר מצומצם של גבינות בפלחים גדולים.

השנה, תמצאו במדפי הסופר את “קולקשיין” של תנובה. מדובר בנתחי גבינות של פקורינו, מנצ’גו, גאודה עיזים, צ’דר וגפן, במשקל של 150 גרם. שני טעמים שהם חובה לכל פלטה הם: הצ’דר שהיא עדינה במיוחד בטעמה ומשתלבת נפלא גם עם קרקרים ופקורינו שמאופיינת בטעם חזק עוצמתי וארומטי יותר. והמהדרין, יכולים להוסיף לאווירת הגבינות, גם יינות ופירות.

collection.jpg מוקטן.jpg מעודכן

מתקדמים לרטבים
המטבח של 2019 מכור לקיצורי דרך! הכול חייב להיות מהיר וללא התחכמויות מיותרות. השנה מצאנו הומאז’ לשנות ה-80′. ואני מתכוונת לאותה בלילה של חמאה, קמח וחלב שממנה מכינים את רוטב הבשמל. הפעם, הכינו לנו את אותו רוטב נהדר ומוצלח ואנחנו בלבנט מאמצים את הבשמל של תנובה להכנת לזניה, פסטות ופשטידות. ומאחר ועסקינן בקלות הבלתי נסבלת של הכנת מאכלים חפשו מתכונים קלים כמו אלו של מאפה תפוחי אדמה ופטריות שאוהבים לספוג לתוכם תוספת של רוטב בשמל.

7290110323981_S1_15.jpg מוקטן
על קפה ומאפה
ועוד פרובלמה ושמה: מלית למאפים שנפתרה בחג הביכורים הנוכחי. אולי אתם מיחידי הסגולה המשקיעים והיצירתיים במיוחד והחלטתם על בורקס מעשה ידיכם, אבל מה?! אתם לא בדיוק יודעים לערבב יחד יותר משניים שלושה מוצרים, קבלו את המלית החדשה של תנובה. מלית מיוחדת של 9% שומן  המתאימה למילוי מאפי בצק, כמו בורקסים, גביניות ועוד.

תמונה 3 מלית לעוגות
ואם את הצוקית הזו שתגיד ראשונה “אני מביאה את הקינוח”, יש לך גם אפשרות להפיק את המירב מהתנדבות זו. אין צורך להתבחש עם הפרדת ביצים והקצפות למיניהן, רק בקצפת שמנת להקצפת קרם וניל המתאימה לקינוחי כוסות.  ואם תוסיפי סוכריות צבעוניות מעל, תקבלי אפילו פרגונים מילדודס’ נרגנים.  קינוח שתמיד מענג את בלוטות החיך וכאמור, מצריך שהות מינימלית במטבח.
קרם ונילתמונה4
אלוהי הקרמאבל
כמכורה לקראמבל תפוחים, הגיע הזמן להבין שגם קראמבל מלוח שהוא ארוחה ולא קינוח, יכול להיות אפילו יותר מפתה וטעים מהגרסה המתקתקה. בביסקוטי הכינו לנו הפעם  ’קראמבל ים תיכוני’ קראמבל פרמזן בשילוב קונפי עגבניות שרי, בזיליקום וזיתי קלמטה. קראמבל שמתפצפץ בפה ומזכיר לנו שעגבניות שרי הם החיים.

קראמבל.jpg001

אין חגיגה בלי עוגה
לפני כמה עשורים, עוד ניסיתי את כוחי באפיית עוגות מושקעות עם רצון כביר שהן יראו גם מעוצבות למשעי.
מה שכמובן לא קרה בפועל. במקום זה עוגות הגבינה שיצרתי נראו כמו לאחר מפולת שלגים, או התפרצות הר געש עם  מכתשים לבנים וכל הסירים עם מים רותחים שהכנסתי לתנור עזרו לי כמו שליברמן עוזר לביבי להרכיב ממשלה. אז אם הולכים על בטוח, מלכתחילה קונים עוגה.
העוגה הראשונה שתוציא קריאות וואו מקהל המכורים למתוק היא עוגת גבינת היער השחור של “ביסקוטי”. מדובר בעוגה עם תחתית פריכה של קראמבל שוקולד ופיסטוק, עם קרם גבינה קרה מוקצף משובץ בדובדבני אמרה ובעיטור קרם שנטילי. היא מאוזנת בטעמיה, מרשימה בעיצובה והבסיס שלה הוא בטעם גן-עדן. בקיצור, חלום של עוגה. מובטח חיסול מידי !!!

עוגת קצפת עם דובדבני אמרה

לעונג הבא של ביסקוטי קוראים “עוגת גבינה פייננסייר אגוזים”. החגיגה מתחילה עם תחתית בצק פריך עם שכבת פיננסייר אגוזים מקורמלים ועליה מלית גבינה אפויה בציפוי שמנת מתוקה ואגוזים מקורמלים. זוהי עוגה ששוב הוכיחה לנו ששכבות עושות לנו את זה ובעיקר כשיש בהן שילוב של גבינה. היא מצטיינת במקרם שמנתי מענג ועדיין שומרת על קלילות ואיננה נופלת במלכודת ה”כבדות”. גם הנראות מרהיבה כך שאם אתם בענייני השארת רושם על הנוכחים, זו הבחירה האולטימטיבית.

עוגת אגוזים.jpgעדכני

ובחבל הבאסקים כבר ביקרתם?
עוגה זו הגיעה אלינו מחבל ארץ קטן זה שנמצא בדרום-מערב צרפת וגובל בדרומו בספרד. בין המאכלים האופייניים לחבל ארץ זה תמצאו עוגת גבינה באסקית. זוהי עוגה גדושה במסורת וכדאי שתעשו לה הרבה “כבוד”. היא מורכבת משתי שכבות של בצק פריך ואוורירי עם מילוי מלית גבינה ניו-יורקית אפויה. ובביסקוטי נתנו לה כבוד מנה אחת אפיים. אחרי שטועמים ממנה, מבינים מהו שילוב נהדר, טעים ומיוחד ובתוספת של קפה היא עוד יותר טובה.

20190601_135049.jpgעוגת באסקים

פיצות
מסורת שבועות מכובדת מחייבת פיצות כי המאכל הזה הפך כבר ממזמן למאכל האיטלקי הכי ישראלי שיש. ואם כבר אנחנו בענייני אימוץ, מגיע שאפו לפיצה החדשה של מעדנות פיצה ‘פוקצ’ה ביאנקה בזיליקום’. הבצק לא דק ולא עבה מידי, גם לא דחוס מידי והוא פריך במידה הנכונה.

מוקטן פיצה מעדנות

עוד מהבלוג של בתיה טולדנו

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

לשיפור מצב הרוח

עכשיו זה מדעי!!! בחירת בגדים נכונה גורמת לנו לחוש טוב יותר עם עצמנו ואותה תחושה מחלחלת לראייה אופטימית וורודה יותר על החיים. החיבור שבין אפנה ופסיכולוגיה מכונה ה'פסיכולוגיה של האופנה' F-Psy והוא הפך לתחום מחקרי חדש ופורח...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בצד של הפסדובלה

שנת 98, תיזכר אצלנו בחבר'ה כ'שנת ההתמסדות'. כמעט כל שבוע, חבר אחר חבר היה שובר ת'כוס. ואנו – בן זוגי ואנוכי- באים לשמח חתן וכלה.  ואני כהרגלי בקודש, תמיד מאלו שרוקדות ומפזזות (בשלב הזה אין עדיין צורך לחשוש מפריצת דיסק -חלילה-,...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה