הבלוג של Orna Lusternik Czaczkes

מעצבת פנים, אוצרת, בשלנית,

מפיקה ומעצבת ארועים, סטראטאפיסטית מתחילה, אמא, ואשתו של אורון

עדכונים:

פוסטים: 10

החל ממאי 2013

לפני מלא שנים היה לי חבר ממוצא טריפוליטאי. בכל יום שישי שני היינו נוסעים לארוחת ערב בבית הוריו שהגישו חריימה. בגלל שהחבר שלי היה הבן הבכור היו לו תנאים מועדפים בבית. התנאים היו עבורו בלבד. אחת מהפריבילגיות היתה שהדג שלו בחריימה היה לוקוס. כל היתר קיבלו דג פשוט. כשהיתי באה אליהם הייתי מחליפה איתו צלחות למורת רוחה של אמא שלו. ואוכלת את הלוקוס המעולה. את המתכון הזה אני מקדישה לכל האמהות המפלות. אפשר לתת לכולם ברמונדי. דג מעולה ממש כמו לוקוס אבל הרבה יותר זול. בהצלחה

23/02/2020

לפני מלא שנים היה לי חבר ממוצא טריפוליטאי.

בכל יום שישי שני היינו נוסעים לארוחת ערב בבית הוריו שהגישו חריימה.

בגלל שהחבר שלי היה הבן הבכור היו לו תנאים מועדפים בבית. התנאים היו עבורו בלבד.

אחת מהפריבילגיות היתה שהדג שלו בחריימה היה לוקוס. כל היתר קיבלו דג פשוט.

כשהייתי באה אליהם הייתי מחליפה איתו צלחות למורת רוחה של אמא שלו. ואוכלת את הלוקוס המעולה.

את המתכון הזה אני מקדישה לכל האמהות המפלות. אפשר לתת לכולם ברמונדי. דג מעולה ממש כמו לוקוס אבל הרבה יותר זול. בהצלחה

ותודה לסיגל על המתכון המעולה

מצרכים

6 פילטים חצויים של ברמונדי או כל דג לבן אחר

לטיבעונים אפשר להחליף לטופו

בקערה קטנה מערבבים -

כף פפריקה חריפה (אפשר פחות אם לא אוהבים חריף)

כף וחצי פפריקה מתוקה

חצי כף מלח

16 שיני שום כתושות

כוס מים

מניחים בצד

בקערה אחרת מערבבים

כף כמון

כפית קימל

כפית זרעי כמון (אם יש כמון שחור עדיף)

בקערה נוספת סוחטים מיץ מלימון שלם

שתי כפות רסק עגביות

כוס מים

בוחרים סיר שטוח

מחממים קצת את הסיר,מוסיפים 3 כפות שמן זית כתית מעולה

מוסיפים את תערובת הכמון והקימל עד שהבית מתמלא בריח טוב ( כ 2 דקות)

מוסיפים את הקערה עם הפפריקה מערבבים ומבשלים 7 דקות.

מוסיפים את הקערה עם הלימון הרסק והמים ומערבבים שוב

מבשלים עוד 7 דקות.

מביאים לרתיחה ומכניסים את נתחי הדג

מבשלים בסיר מכוסה עוד 7 דקות

בתאבון

ויש סרט בפייסבוק

https://www.facebook.com/orna.czaczkes/videos/10221104743111524/

 

 

9ac4f03a-def6-4bce-8825-5a12ff348464

עוד מהבלוג של Orna Lusternik Czaczkes

תצוגה מקדימה

לימון כבוש - כמה פשוט להכין ככה טעים

לפני כשבועיים ליויתי את אמא שלי לסופר. שאלתי מה תרצה לקנות - ברשימת הקניות שלה היה לימון כבוש. חיפשנו לימון כבוש בסופר שליד ביתה ומצאנו מבחר אפשרויות. כשהסתכלתי על הרכיבים גיליתי 61% לימון כבוש, מים, שמן קנולה, סוכר,...

תגובות

פורסם לפני 6 months
תצוגה מקדימה

הקרקר הכי טעים נ ק ו ד ה

כשאני מגישה את הקרקרים האלה אף אחד או אחת לא מאמינים שהכנתי לבד. כמה טעים ככה פשוט המתכון לקרקרים 4 כוסות של גרעיני חמניה גרעיני דלעת שומשום שחור שומשום רגיל זרעי פישתן קוואקר להכנה מהירה אפשר לגוון עם שקדים,...

תגובות

פורסם לפני 3 months
תצוגה מקדימה

כבר שנתיים אני כותבת את הפוסט הראשון שלי...

קוראים לי אורנה לוסטרניק צ'צ'קס אני מעצבת פנים, אוצרת, בשלנית, פודית, פרפקציוניסטית, יצירתית, מתעדכנת באופן שוטף בחידושים טכנולוגים ובעיצוב, אוהבת גאדג'טים, אוהבת פרופילים של אלומיניום (במיוחד את החדשים) וגם...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה