הבלוג של Merav Nir

טעם החיים

עדכונים:

פוסטים: 11

עוקבים: 2

החל מיולי 2012

היי חברים,

אין כמו צלי בקר טוב לכל ארוחה חגיגית. במיוחד כזה שבאמת נמס בפה.

אז נכון, זה קצת השקעה, אבל שווה שווה שווה!!!

את הצלי צריך להתחיל להכין שלושה ימים מראש.

חשוב: קודם כל הבשר, גוש של כתף בקר מספר 5 . לא להתפשר על נתח אחר, מספר 5 הוא הכי טוב לצלי!!!

ביום הראשון:

אנחנו עוטפים את הצלי במרינדה :

מערבבים היטב בקערה:

כרבע כוס אבקת מרק עוף,

חצי כוס חרדל

שליש כוס פפריקה מתוקה

שמן בכמות שהמרינדה תצא משחתית.

עוטפים היטב את את הבשר במרינדה , עוטפים בנייר כסף או ניילון ומכניסים למקרר.

חשוב: לשמור את כל חמרי המרינדה – נשתמש בהמשך.

ביום השני:

1. בסיר גדול עם מעט שמן מטגנים קלות:

2-3 בצלים קלופים ושלמים

3 גזרים קלופים ושלמים

מעט עליי דפנה

צרור של סלרי עלים (שוברים לחצי כדי שיכנס לסיר)

כשהכל מטוגן קלות מוסיפים לסיר בקבוק יין אדום (אפשר מתוק ואפשר יבש)

ומרתיחים.

מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.

2. מחממים תנור לחום של 250 מעלות ומכניסים את גוש הבשר שייסגר. כחצי שעה.

הערה: מי שלא רוצה ללכלך את התנור, אפשר לסגור את הבשר גם בסיר,אם הסיר מספיק גדול,

מטגנים את הבשר מכל הצדדים עד לסגירה אחרי טיגון הירקות, ולהוציא את הבשר מהסיר ולהמשיך לפי המתכון.

כשהבר סגור והנוזלים בסיר רותחים, מכניסים את הבשר, עם כל המרינדה שהכנו לתוך הסיר,

מוסיפים מיים עד שיכסה את הבשר.

סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש, ונותנים לו להתבשל כשעתיים וחצי!!!

אחרי שהבשר מסיים להתבשל בסיר, מוציאים אותו בזהירות לקערה, מצננים ומכניסים למקרר. חשוב שהבשר יהיה במקרר יום אחד,

כך אפשר לחתוך אותו יפה מבלי שהוא יתפרק.

את הנוזל שבסיר מנקים מהירקות (אני זורקת, אפשר גם להוציא את העלי דפנה ואת השאר חטחון ביחד)

שומרים את הנוזל גם במקרר לחוד.

ביום השלישי:

1. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ, מסדרים יפה בתבנית עמוקה,(כמו קלפים, אבל לא צפוף מידיי)

2. במחבת עמוקה, מטגנים רצועות בצל מכשני בצלים, כשהם מזהיבות, מוסיפים פטריות חתוכות (לא חובה)

ואז מוסיפים את הנוזל ששמרנו בצד, מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול – מלח, פלפל.

הערה: בשלב זה, למי שלא שומר כשרות, ממולץ להוסיף לרוטב מיכל קטן של שמנת מתוקה, זה מאוד מעדן את הטעם.

אבל בשום פנים ואופן אין להשתמש בשמנת צמחית!!! (אני ניסיתי פעם, יצא אסון…)

מי ששומר כשרות (וכולסטרול) פשוט לא להוסיף כלום!!

3. שופכים את הרוטב על הצלי שסידרנו בתבנית, סוגרים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 170 – 180 מעלות למשך שעה.

מעבירים לכלי הגשה יפה, ובתאבון :-)

תזכרו – נמס בפה!

חג שמח לכולם ושנה טובה, מוצלחת ומאושרת ♥

עוד מהבלוג של Merav Nir

תצוגה מקדימה

שתי פשטידות מעולות במתכון אחד

שלום חברים, אני חושבת שאלו שתי הפשטידות שאני הכי אוהבת!! יש כמה הערות לווריאציות בסוף הפוסט... נתחיל בפשטידת בצל וכדי שתתרשמו מהתוצאה, אז בבקשה: ועכשיו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מה עושים בשבת...

יום שבת, כולם לוקחים את הילדים לפה לשם ולים... ואני מוצאת את עצמי בכמה שבתות האחרונות עושה - כלום.... אתמול קראתי איזו אימרה שאומרת ככה: " מתי בפעם האחרונה עשית כלום להנאתך?? " ואני אומרת לעצמי, יוווו, כבר כמה שבתות שאני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מרק בטטות

שלום חברים, עכשיו שמתחיל להתקרר הגיע הזמן לעונת המרקים. מרק בטטות הוא אחד המרקים הכי טעימים וממלאים שיש. הנה המתכון: המצרכים: בטטות קלופות וחתוכות לקוביות (בכמות שתספיק לשליש מהסיר שאתם משתמשים בו) מעט חמאה , או...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה