הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

סוף סוף יש עוגייה שלא אוהבת… אזני המן, לכן במשלוח המנות שלי לעולם לא יהיו אזני המן
המשימה שהוטלה עלינו השבוע במסגרת “פשוט לבשל” היתה להכין משלוח מנות ובגלל המשפט אל תעשה לחברך את מה ששנוא עליך זה המשלוח שהכנתי:
בייגלס, ריבת תות שדה חריפה, צנצנת לימונים כבושים ב5 דקות הכנה ורוטב כוסברה עם שמן זית,שום ועוד…

*את המתכון לריבת התותים החריפה והלימונים הכבושים קיבלתי מדנית סלומון, המנטורית הידענית שלנו וברשותה גם מפרסמת אותם כאן

ריבת תותי שדה חריפה:
600 גרם תותי שדה שטופים, נקיים מעוקצים וחתוכים לשתיים או שלוש חתיכות (תלוי בגודלם)
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ לימון
מקל קינמון
פיסת שורש ג’ינגר קלופה ומגוררת, גודל של 3 ס”מ (השתמשתי בקוביית ג’ינג’ר קפואה של דורות)
שני מסמרי ציפורן (להשיג בחנויות תבלינים)
שתי כפות חומץ בלסמי
שתי כפות רוטב צ’ילי מתוק
מעט פתיתי פלפל צ’ילי חריף מיובש
רבע כפית פלפל שחור גרוס
מעט מלח

בסיר בינוני שמים את הסוכר, מיץ לימון ומקל הקינמון, מבשלים עד אשר הסוכר נמס ומביאים לרתיחה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בכף ומבשלים בסיר ללא מכסה עד אשר הריבה מסמיכה בערך 40 דקות
מורידים מהאש, מחכים שהריבה תצטנן ומעבירים לצנצנת זכוכית נקייה ומעוקרת
שומרים במקרר, הריבה נשמרת עד 4 שבועות במקרר
הריבה משתדכת מצויין לבשר, פנקייקס, חלה טרייה וחמאה..

לימונים כבושים ב5 דקות
שני לימונים יפים ללא פגמים, שטופים
שתי שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
כף תבלין בהרט או פפריקה אדומה חריפה
מעט מלח
חוצים את הלימונים לאורכם, פורסים לפרוסות דקות ומוציאים את הגרעינים
מחממים במחבת את שמן הזית
מוסיפים את פרוסות הלימון ואת שיני השום
מפזרים מלח ופפריקה או בהרט ומבשלים כ5 דקות עד שהלימונים מתרככים
מעבירים לקערה לימון ומשם לצנצנת זכוכית נקייה ומעוקרת
שומרים במקרר כשבוע

רוטב כוסברה
משמש כבן לוויה נהדר לחזה עוף או לסלט חסה
במעבד המזון עם להב הריסוק שמים:
חבילה שלמה של כוסברה שטופה וללא גבעולים (רק העלים)
שלישי כוס שמן זית
מלח (בנדיבות)
שתי שיני שום
פלפל שחור גרוס
שתי כפות חומץ בן יין (השתמשתי בחומץ תפוחים)
מיץ מחצי לימון
כפית דבש
מרסקים הכל למחית חלקה ומעבירים לצנצנת זכוכית
שומרים במקרר עד כשבוע

סכיניפ

תמונה 1 ללא כיתובתמונה וממרחיםשלושה רטבים

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה