הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

 

מרק תפוחי אדמה עם שמנת מתוקה – קרוי על שמו של אנטואן אוגוסטין פרמנטייה אשר בזכות יחסי הציבור שעשה לתפוח האדמה הירק הזה נהיה פופלרי בצרפת (תודה לדודה ויקיפדיה על האינפורמציה)

מרק מחמם לימים קרים

מה צריך:

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
3 גזרים קלופים חתוכים לטבעות
2 כפות שמן זית
20 ג’ חמאה

2 קוביות שיני שום של דורות או 4 שיני שום קצוצות

2 קוביות בצל מטוגן של דורות או 3 בצלים קצוצים גס
במקור 4 כוסות ציר ירקות (שמתי 4 כוסות מים + ציר ירקות נוזלי מרוכז שנקרא: Inna Paarman’s Kitchen, קניתי אצל הירקן שלי) אפשר להוסיף כף אבקת מרק (מותר..)
מלח+ פלפל שחור גרוס
חצי מיכל שמנת מתוקה (מומלץ לא אלו שנטולות שומן)
מעט אגוז מוסקט מגורר

בסיר גדול מחממים את שמן הזית והחמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים מעט תוך כדי ערבוב
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וטבעות הגזר ומאדים כ5 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הנוזלים ומבשלים עד אשר הירקות רכים
מעבירים את תכולת הסיר בזהירות רבה אל מעבד המזון כדי לא לחטוף שפריצים רותחים, אפשר גם לתת לו להתקרר מעט ואז להעביר, מרסקים למחית חלקה מחזירים אל הסיר, מוסיפים חצי מיכל שמנת מתוקה, מתקנים תיבול אם צריך, מביאים לרתיחה עדינה ןמכבים את האש
מומלץ להגיש עם *קרוטונים ומעט עירית קצוצה למעלה, אם אין עירית אפשר בצל ירוק קצוץ

*להכנת קרוטונים: חותכים לחם או חלה לקוביות גדולות, שמים על תבנית עם ניר אפייה, מזלפים במעט שמן זית ומלח ים אטלנטי ואופים בחום גבוה בתנור  בין 5-8 דקות

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה