הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 101

עוקבים: 65

החל מיוני 2010

לבצק:
3 וחצי כוסות קמח רגיל
כף גדושה של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית וחצי מלח
3 כפות שמן זית
כוס וחצי מים פושרים
מערבבים את הכל בקערה גדולה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע. אם הבצק מאד דביק אפשר לשמן את הידיים עם שמן זית (זה גם עושה טוב לבצק)
עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומניחים להתפחה של שעה וחצי לפחות.
חובטים בבצק, לשים עוד קצת ומשטחים עם הידיים (אין צורך במערוך) על גבי התבנית הגדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה ועליו (על הנייר) מזלפים שמן זית.

לפיצה עם רוטב עגבניות:
מכינים רוטב עגבניות כמו שמכינים לפסטה אך לא עם הרבה מים – שיהיה סמיך, מחכים שיתקרר, מורחים על הבצק, מפזרים כדורי מוצרלה, זיתים או כל תוספת שאוהבים.
אופים בחום גבוה בתנור שחומם מראש כ25-30 דקות.

לגירסא השנייה – Piza Bianca – פיצה לבנה

אותו בצק..
בקערית קטנה מערבבים שמן זית, שום כתוש, מלח ים גס ועשבי תיבול (אני השתמשתי בטימין, רוזמרין וזעתר טריים)
מורחים על הבצק, מפזרים כדורי מוצרלה ואופים.
לבצק הוספתי גם תערובת של עשבי תיבול herb de Provance ופלפל אדום כתוש.

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה