הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

עוגת לימון ושמן זית

28/01/2017

עוגת שמן זית 4 עוגת שמן זית ולימוןיש לי בלוג בסלונה שמחמת העצלנות הפסקתי לכתוב, אבל לבשל ולאפות לא הפסקתי
עד גיל 30 בערך לא ממש התעניינתי במטבח ואז אחה”צ גשום אחד התגלגל לידי מתכון (אפילו זוכרת מהו – בורקס  גבינוה של שרי אנסקי) שלמרבה ההפתעה (שלי) כל כך הצליח לי ומאז אני ממשיכה,
אוספת בקפדנות מתכונים,  תבניות, אביזרי בישול וספרים, קוראת בלוגי בישול ומנסה במטבח
שמחה ונרגשת להשתתף בפרויקט “פשוט לבשל”  של סלונה ודורות ועוד יותר נרגשת ללמוד מהמנטורית של הקבוצה שלנו דנית סלומון , תמיד יש מה  ללמוד מהמנוסים ממני
בהצלחה ומחכה למפגש הקרוב
מכיון שאני בקבוצת הסינרים הצהובים ושם הקבוצה שלנו  ”לימונצ’לו”, מתכון לעוגת לימון מתבקש

 

מתכון לעוגת לימון ושמן זית – שני מרכיבים אהודים עלי במיוחד

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים (בשתי קערות נפרדות)
3/4 כוס סוכר + 2 כפות
כוס קמח רגיל
כפית אבקת אפייה
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד גדול
3/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון

בקערה מס 1 מקציפים בעזרת מיקסר את החלמונים + חצי כוס סוכר עד שהתערובת סמיכה ואחידה (בערך 2-3 דקות)
בקערה נפרדת מערבבים את שמן הזית + 2 כפות מיץ לימון ומוסיפים לקערה עם החלמונים, מערבבים עד שאחיד
מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה וקליפת הלימון המגוררת, מערבבים בעזרת מרית או כף עץ רק עד שהקמח נטמע בתערובת, יש להימנע מעירבוב יתר

בקערה מס 2 מקציפים בעזרת מיקסר את החלבונים, אחרי שתיים שלוש דקות של הקצפה מוסיפים רבע כוס סוכר בזירזוף, מקציפים עד אשר מתקבל קצף לבן ומבריק (לא נוקשה)
מוסיפים את קציפת החלבונים לקערת החלמונים והקמח תוך תנועת קיפול
שופכים את כל התערובת לתבנית עגולה  קפיצית בקוטר 24 ס”מ, מרופדת בנייר אפייה
מפזרים את שתי כפות הסוכר על פני הבלילה ואופים בחום בינוני גבוה כ50 דקות או עד אשר מוכנה וקפיצית למגע
מוציאים מהתנור, מחכים 10 דקות, משחררים את העוגה מהתבנית
מחכים שתצטנן לגמרי ומפדרים באבקת סוכר

 

תמונה קבוצתית “לימונצ’לו”
נבחרת

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה