הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

11659395_1139077869440975_1621562357281787650_n
את ממרח הפסטו עם הפטרוזילה והנענע החלטתי לשלב במאפה

הכנה קלה, ללא שמרים, ללא לישות וללא התפחות

קערה מס 1:

שתי כוסות קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית סודה לאפייה (ויתרתי , לא אוהבת את הטעם המתכתי שלפעמים מרגישים במאפה)

כפית מלח
מערבבים את החומרים בכף

קערה מס 2:

1 ביצה

רבע כוס שמן זית

כוס ריוויון (אם אין לכם ריוויון בבית כרגע מכינים לבד: כוס חלב+ כף מיץ לימון או חומץ,  מחכים כ10 דקות ויש ריוויון)

לערבב עם מטרפה ידנית

מאחדים את תוכן11667335_1139077929440969_4957112120981723578_n11053585_1139079759440786_3937010061828983280_n קערה מס 1 עם תוכן קערה מס 2

משמנים תבנית אפייה מאורכת במעט שמן זית

שופכים את הבלילה פנימה, מניחים על פני הבצק כמות של שתיים-שלוa כפיות מממרח פסטו  (השתמשתי בפסטו פטרוזליה ונענע) ובעזרת סכין דוחפים פנימה

אופים בחום בינוני גבוה כ30-235 דקות, מייד עם הוצאת התבנית מהתנור מזלפים מעט שמן זית וזורים קצת מלח ים גס

מחכים 10-15 דקות, מוציאים ומהתבנית ופורסים.

*אפשר להוסיף לתערובת חצי כוס צנוברים ורבע כוס גבינת פרמזאן מגוררת, אפשר גם לפזר על פני הבצק לפני האפייה את הגבינה המגוררת

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה