הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

אפייה היא אחת מהדרכים להתחמם ביום מקפיא שכזה… לא מאמינה על עצמי אבל קצת מתגעגעת לקיץ.

להכנת השטרויזל

בקערה לא גדולה שמים:

חצי כוס סוכר חום
רבע כוס קמח
רבע כוס שיבולת שועל
חצי כפית קינמון

מערבבים היטב ושופכים לתערובת 20 גרם חמאה מומסת, מערבבים הכל בעזרת מזלג עד שיווצרו פירורים  גדולים.

בקערה בינונית שמים:
ביצה אחת שלמה
כוס בננות מעוכות (שתייים גדולות או 3 קטנות)
חצי כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
טורפים הכל היטב בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית
בקערה גדולה שמים:
כוס וחצי קמח
כפית אבקת אפייה
רבע כפית אבקת סודה לאפייה
טיפונת מלח
חצי כפית קינמון

מאחדים את תוכן הקערה הבינונית עם תוכן הקערה הגדולה, מערבבים רק עד שמתאחד

משמנים תבנית שקעים או מסדרים כ6-7 מנז’טים גדולים לאפייה על גבי תבנית
ממלאים מהעיסה כשני שליש גובה השקע או המנג’ט, מפזרים על כל מאפין את השטרויזלך בנדיבות כך שיכסו לגמרי את הבצק ואופים בחום של 175 מעלות כ25 דקות

 

1016959_1022168344465262_8645347025992857450_n

 

 

10891623_1022168301131933_7492170971243822476_n

 

 

 

 

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

Thumbnail

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה