הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

מתכון של שרה מולטון (שפית בכירה במגזין האוכל האמריקאי Gourmet)

משמנים בנדיבות רבה תבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית – היא קטנה מידי) או תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ
מפזרים 30 גרם סוכר על החמאה ומנענעים את התבנית כך שיצפה את התבנית בצורה אחידה.
מפזרים בתחתית התבנית כוס וחצי של תותי שדה חתוכים + כוס חמוציות

מערבלים 100 גרם חמאה רכה מאד (אפשר להמיס במיקרו) + חצי כוס סוכר, מוסיפים כפית תמצית וניל, ביצה אחת וכפית של גרידת תפוז ומערבלים.
מוסיפים לסירוגין כוס ורבע קמח תופח + חצי כוס חלב ומערבלים רק עד שאחיד.
להקפיד לא לערבל יתר על המידה כי אז העוגה תהיה כבדה ויבשושית.
שופכים את העיסה על התותים והחמוציות שבתבנית, מיישרים את הבצק במרית ואופים בחום בינוני כ40 דקות או עד שקיסם שמוחדר לעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים עליו.
מניחים לעוגה להתקרר מעט, מעברים סכין בים העוגה לדופן התבנית, הופכים על גבי צלחת הגשה ומתפללים לעזרת אלילי המטבח שהעוגה תצא בשלמותה.

אם רוצים (ממש לא חובה לטעמי) אפשר לחמם מעט ריבת תות שדה + כפית ברנדי בסיר קטן ולמרוח על העוגה.

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה