הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

שילוב לא שיגרתי של עוגת לימון וטימין טרי, השתמשתי בטימין טרי שגדל אצלי בגינה, אם משתמשים בטימין יבש יש להשתמש בפחות מהמצויין במתכון10417628_10203105189964603_8784275596852733028_n10150588_10203105240245860_1284857247511621638_n כי תבלינים מיובשים טעמם חזק ומרוכז יותר.

הכמויות הן לתבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ, משומנת בחמאה ומפודרת בסוכר (גם בדפנות התבנית)

אין צורך במיקסר, כף עץ או מטרפת יד בהחלט יעשו את העבודה

קערה מס 1:
2 כוסות קמח רגיל
כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לאפייה
1/4 כפית מלח
לערבב

בקערה מס 2:

2 ביצים טרופות
כפית תמצית וניל
כוס וחצי סוכר
120 גרם חמאה מומסת או 3/4 כוס שמן רגיל (השתמשתי בשמן)
לערבב היטב
להוסיף 3 וחצי כפות מיץ לימון טרי ולערבב שוב

להוסיף את תכולת קערה מס 1 לסירוגין עם כוס חלב ולערבב רק עד שהעיסה אחידה
להוסיף כף וחצי עלי טימין טרי + קליפת לימון מגוררת מלימון אחד שלם. לערבב עוד קצת.
להעביר את התכולה לתבנית ולאפות כ40-50 דקות  בחום של 175 מעלות .

לציפוי:

בקערית קטנה לשים:

קופסת גבינת שמנת (השתמשתי בגד לייט, 200 גרם)
שקיק אבקת סוכר (100 גרם)
כף מיץ לימון
לערבב היטב בעזרת כף עד שהתערובת חלקה.
כשהעוגה קרה לגמרי מורחים את הציפוי
שומרים במקרר

 

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה