הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

בחגיגת שבועות בבית הספר היסודי מכרו ירקות אורגניים… הם היו כל כך יפים שלרגע חשדתי שהובאו מהסופּר….

10 קישואים בהירים או כהים , לא קלופים

2 גזרים  (השתמשתי באורגניים לכן לא טרחתי לקלוף אותם)

שתי קוביות שום קפוא של דורות (או שלוש שיני שום כתושות)

100 ג ‘ גבינת קשקבל או פרמזאן

חצי כוס פירורי לחם

שתי ביצים

מלח ופלפל שחור גרוס

במעבד מזון מגררים את הקישואים, אם אין – מגררים ידנית על הפומפייה
מוציאים את הקישואים המגוררים ממיכל מעבד המזון, סוחטים אותם  היטב ושמים בקערה גדולה
מכניסים למעבד המזון (אין צורך כמובן לשטוף אותו) , עם דיסקית הגירור , את הגזרים, שתי שיני השום ואת הקשקבל
מעבירים לקערה עם הקישואים.
מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם והתבלינים. מערבבים את הידיים עד שהעיסה אחידה.
במחבת גדולה מחממים שמן, יוצרים כדורים שמנמנים מתערובת הקישואים ופוחסים אותם מעט.
אפשר לטבול את הקציצה בקערית עם פירורי לחם ואפשר גם לטגן ללא ציפוי. אם העיסה מעט נוזלית אפשר להוסיף עוד פירורי לחם.
מטגנים משני הצדדים עד השחמה
מגישים עם יוגורט יווני סמיך מעורבב עם בצל ירוק, קצת שמן זית ומלח.

 

10330306_10203094273091688_4852117477377876187_n10371443_10203094266531524_1147630999758803123_n10410397_10203078551658662_526195246781360249_n

 

 

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה