הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

עוגת ריקוטה

 

 

תבנית  קפיצית בקוטר 22 ס”מ משומנת ומפודרת בקמח
*השתמשתי בתבנית עגולה בקוטר  24  ס”מ והעוגה יצאה נמוכה כפי שנראה בתמונה..

 

מערבבים בקערה:

כוס סוכר + 1/3 כוס קמח רגיל

 

לקערת המיקסר עם וו הגיטרה מכניסים

500 גרם ריקוטה (אני משתמשת בזו של חוות הבופאלו  ממשק ביצרון)

כף גרידת תפוז

כפית תמצית וניל

שופכים פנימה את תערובת הקמח והסוכר וממשיכים לערבל, תוך כדי ערבול מכניסים פנימה 5 ביצים שלמות זו אחר זו ומערבלים עד אשר העיסה חלקה לגמרי.
שופכים את התערובת לתבנית העוגה ואופים בחום בינוני נמוך – כ170 מעלות בערך 50 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע.
מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר כ10 דקות. מעבירים סכין חדה בין הדפנות ומסירים את הרינג.
לאחר שהעוגה מתקררת מכניסים אותה לקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.

עוגת ריקוטה

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה