הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

פרק של “רויאל שף” עורר אצל תמר געש געגועים לפאריז. הפתרון המיידי – מרק בצל קלאסי עם נגיעות מזרח תיכוניות. מתכון שמתאים במיוחד לימים ולילות קרים

31/12/2013

צפיתי בפרק של “רויאל שף” ב-yes, בו נדרשו המתמודדים להכין מנת דג – “דובר סול”, מנה מהמטבח הצרפתי הקלאסי. לכאורה לא מסובכת אך מסתבר כי נדרשת מיומנות של מנתח כירורגי על מנת לפלט את הדג ולקלף את הפטריות, הפרק הזכיר לי פרק מהסדרה אי אר בה יושבים שלושת השפים בחדר הבקרה וצופים כיצד נתן מסתבך עם קילוף הפטריה, האחיות נאבקות בפילוט הדג ומריה בסבלנות ודייקנות של רופאה כירורגית חותכת, מפלטת וקולפת ללא שום מאמץ (אולי אני גם קצת משוחדת מכיון שהיא הפייבוריטית שלי:)).

בשיחה משעשעת בין בינו הלא הוא ד”ר שקשוקה ונתן, שואל אותו נתן האם זה נכון שהוא אדם עשיר עם מסעדות ובניינים ברחבי הארץ. הד”ר עונה שיש לו מסעדה אחת בלבד ואומר את משפט המחץ – “כסף גדול עושים מכסף קטן”.

מפה לשם התעוררו בי געגועים לצרפת (פאריז בעיקר) ולאחת המנות האהובות עלי ביותר מהמטבח הצרפתי – מרק בצל. מכיון שאינני חובבת (בלשון המעטה) דגים חשבתי כי מרק בצל יכול לשמש כמנה ראשונה לארוחת דגים. זהו מרק בצל קלאסי, פחות או יותר בתוספת “נגיעות” מזרח תיכוניות. הגבינה היא גבינת עיזים קשה מכרתים, הטימין מקומי מהגינה והטעם יצא נפלא.

מרק בצל:

5-6 בצלים לבנים פרוסים לפרוסות דקות

40 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

מחממים את החמאה ושמן הזית בסיר גדול (שיכול להכיל עד ליטר נוזלים), מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים עד הזהבה/השחמה, בערך 25 דקות.

מפזרים כף אחת של קמח רגיל ומערבבים בכף עץ כך שלא ישארו גושי קמח.

מפזרים שתי כפיות סוכר חום ומערבבים (מוסיף טעם וצבע)

מוסיפים 4 כוסות מים, מלח ופלפל שחור, ומביאים לרתיחה.

מוסיפים כוס יין לבן, לא חשוב איזה, פעם שף אחד אמר לי – “יין שטעים לך איתו גם תבשלי”.

מערבבים, מוסיפים שני עלי דפנה, כמה ענפי טימין וטריים, מבשלים עוד דקותיים ומכבים את האש.

בהגשה:

מגררים מלמעלה גבינה צהובה קשה איכותית כמו גרויאר או אממטל, אפשר גם להניח פרוסת גבינה בקערת המרק ולהכניס לדקה למיקרו כדי שתימס.
אני קולפת בעזרת קולפן הירקות מעט מהגבינה ישר אל קערית המרק ומחום המרק היא כבר נמסה.
ולא לשכוח בגט בצד!

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

Thumbnail

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים