הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

לפני שבוע בעודי מדוושת על אופניי במקום מגורי מוקדם בשבת בבקר, מצאתי ליד אחד הבתים ערימה של תבניות שאחד השכנים זרק.. זבל של אחד הוא אוצר לאחר, אספתי את כולן אלי הביתה ובתבנית האדומה הכנתי הבקר עוגת סולת ואגסים (מתכון שמצאתי בגליון ישן של “לאשה” )

קולפים בעזרת קולפן ירקות 6-7 אגסים, חוצים אותם לאורך, חותכים את העוקץ והקצה התחתיון ובעזרת כפית קטנה מוציאים את הגרעינים.
שמים בקערה 3 כפות סוכר, כפית תמצית וניל ומיץ מחצי לימון, מערביים ומוסיפים את האגסים, מערבבים כך שכולם יכוסו ברוטב.

מדליקים את התנור לחום של 175-180 מעלות.
בקערה גדולה שמים:

3 ביצים שלמות

חצי כוס שמן רגיל

חצי כוס מיץ (השתמשתי במיץ תפוחים) אבל אפשר להשתמש בכל מיץ פרי שאוהבים
טורפים במיקסר או במטרפה ידנית עד שהכל אחיד.
מוסיפים:

3/4 כוס סולת
3/4 כוס קמח רגיל

שתי כפיות אבקת אפייה
2/3 כוס סוכר

הוספתי גם גרידת לימון מחצי לימון

מערבבים אבל רק עד שהעיסה אחידה, יותר מידי בחישות יתן עוגה לחמית משהו..

משמנים היטב  בחמאה תבנית אפייה עגולה בקוטר 26, אם היא מתפרקת מומלץ לשים נייר אפייה, שמים את האגסים עם הנוזלים מהקערה כשצידם הפנימי כלפי מעלה.
שופכים את הבלילה עליהם ואופים כ40 דקות עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
כשהעוגה מתקררת אפשר לפדר באבקת סוכר.

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

Thumbnail

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים