הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

הצעת הגשהחמוציות זה מאד בריא וגם לימון, וביחד אופים מהם לחם לימוני עם חמוציות ואין צורך להפעיל את המיקסר –  מספיקות שלוש קערות וכף אחת.

מרכיבים:

קערה מספר 1:

כוס סוכר

כף וחצי גרידת לימון
מערבבים יחד עד שהסוכר לח מעט וריח נהדר עולה מהקערה:)

קערה מספר 2:

שתי כוסות קמח רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח

מערבבים ומעבירים לתערובת בקערה מספר 1 ומערבבים.

קערה מספר 3:

3/4 כוס מיץ לימון

ביצה אחת שלמה

שלוש כפות שמן רגיל (לא זית)

מערבבים היטב.

שופכים את התכולה לקערה עם הקמח והסוכר ומערבבים בעזרת כף עץ עד אשר העיסה אחידה, בבקשה להימנע מערבוב יתר.

מוסיפים בתנועות קיפול כוס ורבע של חמוציות, מיובשות או קפואות.

מעבירים את תכולת הקערה לתבנית מאורכת, מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 175 מע
מעלות לאפייה, בערך 25-30 דקות או עד שמוכן:)
מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להצטנן מעט לפני שפורסים.

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

Thumbnail

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים