הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

לאחר ניסוים רבים עם מתכונים לבצק פיצה – מצאתי את המתכון הכי מוצלח לטעמי, של דורעם גונט שהיה לו מדור מתכונים משובח ביותר בעיתון הארץ ולצערי כבר לא כותב שם.

הבצק קל מאד להכנה, אין צורך להתפיח אותו מממושכות או להמיס את השמרים. מהכמות הזו יוצאות שתי פיצות בגודל בינוני.

בקערה הגדולה של המיקסר (עם קרס הלישה) שמים:
3 כוסות קמח רגיל
כף שמרים יבשים
3-4 כפות שמן זית
שתי כפות סוכר
כפית וחצי מלח
כוס מים

מערבלים כ5-6 דקות עד שנהיה בצק אחיד, לשים אותו מעט ביד לצורת כדור ונותנים לו לנוח חצי שעה, הוא לא יתפח הרבה.
מפזרים קמח על משטח עבודה ומקמחים גם את המערוך, מרדדים למלבן או עיגול בגודל התבנית ***

***קיבלתי במתנה את תבנית הפיצות המחוררת מבית היוצר של קרין גורן – ממליצה עליה ביותר, הבצק נאפה באופן אחיד והפיצה יוצאת בעיגול מושלם***

מרססים במעט שמן את התבנית או מניחים נייר אפייה

רוטב  עגבניות:
פותחים קופסא של עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות) ושופכים לקערה
מוסיפים מעט מלח, מעט פלפל שחור גרוס, כפית סוכר, עשבי תיבול ומערבבים.

מזלפים מעט שמן זית על הבצק שבתבנית ומורחים את רוטב העגבניות בשכבה דקה, לא להציף.
מפוררים מעל גבינה בולגרית, זיתים שחורים משובחים ומגולענים, עוד זילוף קטן של שמן זית ופיזור של תערובת עשבי תיבול (אפשר טריים או יבשים)  ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ20 דקות.

עם אותו בצק הכנתי גם פיצה בלנקה – ללא רוטב עגבניות אבל כאן השתמשתי בגבינת מוצרלה ואם תורשה לי עוד המלצה – השתמשו בגבינת המוצרלה של משק ביצרון – משובחה ביותר.

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה