Ravani-עוגת סולת יוונית

בכל פעם שחוזרים מחופשה בחו"ל אני תחת השפעת המקום ולוקח לי כמה ימים "לנחות" בחזרה.
חזרנו מכרתים הקסומה והנהדרת עם טעם של עוד. הבקר שוטטתי לי כהרגלי בבלוגים מחו"ל, חיפשתי אוכל יווני וכך מצאתי את עוגת הסולת הזו- Ravani – עוגת סולת יוונית,  קלה להכנה וטעימה מאד, ממש כמו האוכל היווני הפשוט והטעים, בלי התחכמויות וגינוני שפים עילאיים ונישאים…

בסיר קטן שמי כוס מים קרים יחד עם חצי כוס סוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס, מוסיפים מקל קינמון וגרידת תפוז מתפוז שלם, מבשלים על אש קטנה כ5 דקות ומורידים מהאש, שמים בצד להצטנן.

שמים בקערת המיקסר 125 ג' חמאה רכה ומערבלים 2-3 דקות, מוסיפים שתי ביצים וחצי כוס סוכר וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
בקערה נפרדת שמים חצי כוס סולת, חצי כוס קמח וכפית וחצי של אבקת אפייה
מוסיפים את תכולת קערת הקמח לקערה עם הביצים והחמאה וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים כפית ברנדי וכפית תמצית וניל ומערבלים דקה נוספת.
אפשר בשלב זה להוסיף שקדים או אגוזי מלך קצוצים.
שופכים את התערבות לתבנית מרובעת קטנה או תבנית אינגליש קיק משומנת ואופים בחום של 175 מעלות כ 35 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע.
מוציאים מהתנור, מחכים 5 דקות ויוצקים את הסירופ (ללא מקל הקינמון) על גבי העוגה.

רת'ימנו - כרתיםלקינוח אחרי ארוחת צהריים

ונסיימה בשיר – Notis Sfakianakis – זמר מכרתים  –  (שם השיר – הנשר oaetos)
http://www.youtube.com/watch?v=xHNI1Q9Q8nY