הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

ביום ראשון שעבר הוזמנתי על ידי צוות סלונה להשתתף בתחרות “מאסטר עוף”  יחד עם עוד ארבעה בלוגרי אוכל של סלונה,
בתחילה נאמר לנו שנכין רשימת מוצרים על פי המתכונים אותם אנו מתעתדים להכין את המנות, ואז כמה ימים לפני התחרות התהפכה הקערה ונאמר לנו שממש כמו בתחרות מאסטר שף, נצטרך לאלתר עם המוצרים שיהיו בתחרות… אללי, אני? אילתורים? לא יודעת להכין כלום אם המתכון לא מונח לפני.
התכנסנו במתחם דן גורמה בתל אביב,  ארבעה תותחי בישול יצירתיים, נעמיש הקטנה והמוכשרת, עופר תותח העל, אורלי ורותם תותחיות על גם כן ואני..
על השולחן במטבח רחב הידיים של דן גורמה בניהולו של אחמד האדיב והסבלני, נערמו ערימות של חזות עוף והודו, ירקות, פירות, תבלינים וכל מה שהייתי מאד שמחה שיהיה במזווה הפרטי אצלי בבית..
והתחלנו.. לקצוץ, לחתוך, לאדות ולטגן..
לא טובה באילתורים, בשום תחום,לכן “הלכתי” על מתכון שמכינה המון פעמים (כבר בלי ספר פתוח מול העיניים) עוף בלימון מהמטבח האיטלקי..אליו הוספתי תפוחי אדמה צלויים עם זעתר, סלט זוקיני ולימון וסלט עלים ברוטב בלסמי.
ואז, נכנסה לאולם כבוד השופטת פולין (ממשתתפות מאסטר שף של העונה האחרונה) יפהפיה ומהממת ובעיקר נחמדה, עברה בינינו, פה יעצה, כאן טעמה ובסוף נתנה את פסיקתה – יש מנצחת – נעמה המוכשרת!

וזה המתכון:

עוף בלימון

4-5 חזות עוף לא משוטחים

כוס קמח לבן
מלח ים ופלפל שחור גרוס
4 שיני שום פרוסות

חצי כוס מיץ לימון

1/4 כוס יין לבן יבש
קליפת לימון מגוררת
כף סוכר חום
חופן נדיב של עלי טימין טריים או עלי מרווה טריים (אם אין אפשר גם פטרוזיליה קצוצה)

מצפים את חזות העוף בקמח, מטגנים עד הזהבה קלה במחבת עם שמן רגיל ומוציאים לצלחת. מוסיפים למחבת את שני השום הפרוסות, מטגנים קלות, מוסיפים את היין הלבן, מיץ הלימון, קליפת הלימון, מלח ופלפל, מערבבים בכף עץ ומוסיפים את חזות העוף המוכנים מבשלים ברוטב כ5 דקות כך שחזות העוף יהיו מצופים ברוטב, מוציאים את כל הכבודה לצלחת הגשה ומפזרים מעל את עשבי התיבול הטריים.
הכי טעים עם אורז לבן בצד.

למי שאין מגבלות כשרות יוסיף למחבת בסוף הבישול – 20 גרם חמאה (ולערבב עם הרוטב שבמחבת)

היה כיף, קודם כל בגלל האוירה הנעימה והמשתתפים,בניגוד למאסטר שף הטלויזיוני – אצלנו לא היו דרמות ולא בכיות היסטריות, טעמתי מכל המנות ולו אני השופטת כולם היו זוכים במקום ראשון.

תודה לעוף טוב על החוויה,  לכבוד השופטות פולין, דודה פטוניה ואסנת עופר וכמובן לחברי המשתתפים הבשלנים.
ואחרון אחרון חביב – יובל ד. שהגיע עם אימו לעודד ואף הפגין כישרון לא מבוטל במטבח – בהצלחה בכתה ב’ ושנת לימודים נעימה ומהנה.

התחרות נערכה כאן – מתחם דן גורמה
http://www.dangourmet.co.il/

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה