הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

1 בספטמבר 1968, שנה אחרי מלחמת ששת הימים, עליתי בהתרגשות רבה אני משערת לכתה א’ לבית הספר היסודי המשותף לכפר שמריהו ומושב רשפון.  כל בוגרי “גן דבורה” עולים על הטרקטור המקושט ונוסעים בוכיים כצאן מובל לטבח עד לשער בית הספר,
היום הראשון בכתה א'

הטראומה היחידה הזכורה לי בכל זאת מהשנה הראשונה היא שאבא שלי עליו השלום חזר מאחת ההפלגות לאיטליה ואיתו מתנה – ילקוט בית ספר בצבע ירקרק חיוור, להזכירכם השנה 1968, לכ-ל ילדי הכתה היו ילקוטים חומים או אדומים, את הבעתה שאחזה בי שלא להיות שונה מהשאר זכורה לי עד היום, סירבתי בכל תוקף ללכת עם הילקוט האיטלקי..

יוני 1968-סיום כתה א'

ביוני 1968 הסתיימה לה כתה א’ – צילום סוף שנה במגרש מאחורי הכיתות – אני בשורה השנייה, שלישית מימין.

37 שנים אחר כך, ב1 בספטמבר 2005, עלתה ביתי לכתה א’, לאותו בית ספר באותו ישוב,  גם אותה הביאו על הטרקטור המקושט שנסע מגן הילדים עד לשער בית הספר, גם הפעם חלק מהילדים בכו (וגם חלק מההורים), הרבה דברים השתנו כמוןב אך המבנה המקורי נשמר, אותה רחבה גדולה, אותו חדר עיון עם תמונות בוגרי בית הספר שנפלו במלחמות ישראל, המגרש מאחורי בית הספר וחורשת האקליפטוסים מצד מערב.

והשנה האחיין הקטן יעלה לכתה א’ לאותו בית הספר אותו פקדה דודתו (אני), דודו,  אחייניו ואביו.
כל שנה יש לנו נציג:)
שנת לימודים מהנה ונעימה לכל מי שמתחיל השנה את כתה א’,

לתרומת ילקוט לילד שאין לו, סמסו עכשיו 5656 ותרמו 10 שקלים

embedded by Embedded Video

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה