הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

שילוב מפתיע וטעים של גבינת עיזים, חמוציות ורוזמרין. אפשר לאפות בתבנית שקעים גדולים או קטנים.

בסיר קטן מחממים כ4 דקות:

3/4 כוס חלב
50 גרם חמאה
כף מחטי רוזמרין טרי קצוצים

3/4 כוס חמוציות (במקור המתכון עם צימוקים לבנים)
מורידים מהאש ומניחים בצד שיצטנן מעט.
בקערה גדולה מערבבים בכף:
כוס וחצי קמח רגיל
חצי כוס סוכר
שתי כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח

מוסיפים את תכולת הסיר לתערובת הקמח, מוסיפים ביצה אחת טרופה, מערבבים את הכל עד אשר העיסה אחידה,  אבל לא יותר מידי.
משמנים היטב תבנית שקעים, ממלאים כל שקע בבלילת הבצק , כשלושת רבע מגובה השקע, מניחים בכל שקע על גבי עיסת הבצק פיסת גבינת עיזים, השתמשתי בגליל גבינת עיזים של “פרומעז” , מכסים את הגבינה בבלילה ואופים בחום של 170 מעלות כ15-20 דקות.

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

Thumbnail

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
Thumbnail

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה